Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Objawy ze strony serca w nerwicy. Kto tak ma?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

15 czerwca 2014, o 12:01

No to elegankco, zrob sobie jeszcze echo serca i bedziesz miala jak na dloni ze z serduchem i ukladem krazenia wszystko w porzadku. W przypadku nawet dobrego poziomu magnezu i tak proponuje ci go brac profilaktycznie bo w stresie, lęku wyplukuje sie on na bierzaco.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
mysza
Zarejestrowany Użytkownik

16 czerwca 2014, o 00:51

Lekarz kazal mi przestac brać magnez! Badanie poziomu mam za kilka dni. Biore bisoprolol 2.5 mg a echo serca bede miec w lipcu. Mam arytmię ale nie serce mnie martwi bo te objawy znam na pamięć... Rozwala mnie osłabiona lewa reka, uczucie zmniejszonej koordynacji i niezdarności palców... Zrobilam błąd udając sie po porade do dr Google, bo natrafilam na als i nie mogę spac po nocach... Zastanawia mnie czy ktoś również odczuwam objawy naśladujące choroby neurologiczne?
Awatar użytkownika
Mortycja

22 lipca 2014, o 18:11

Ech.... co do moich objawów to jest to trochę dziwne... bo nerwice mam od dzieciństwa a dopiero od jakiś 2 miesięcy mam kołatanie, uczucie arytmii itp, przeważnie wtedy gdy się nie wyśpie-> istny koszmar , ale za to jest poprawa w innej kwestii mianowicie nie trafiam już co miesiąc do szpitala podczas silnego napadu lęku. Ech... to takie poprawienie jednego kosztem drugiego, nie wiem co o tym sądzić... to jakis kolejny etap nerwicy? czy może zwyczajna zmiana objawów... wcześniej nie miałam lęków codziennie albo co 2 dni ale za to jak mnie walneło to za każdym razem lądowałam w szpitalu pod kroplówką z magnezu.... jeden dzień miałam z głowy ale za to spokój przez reszte czasu ! sama nie wiem co o tym myśleć.... może ktoś z was przeżył podobną sytuację..? to coś jakby kolejna odsłona choroby ale w tej wersji jest o wiele gorsza....Pozdrawiam Serdecznie !
Victor
Administrator

22 lipca 2014, o 19:01

Mortycjo możesz przebadac sobie serce jeśli nie robiłas tego w ostatnim powiedzmy roku :)
Kołatania serca i arytmia mogą byc cześcią trwającej nerwicy i prawdopodobnie coś mi się wydaje ze badania to juz zrobilas i serce jest zdrowe :D
Jak serce jest zdrowe to kołatania sa nerwicowe, szczegolni jeslo ta nerwice ciagle mamy. Dodatkowo co moze wzmacniac kolatania to obzarstwo (nawet bez nerwicy) "dziurawe" chore zeby (równiez bez nerwicy), a także niewyspanie się.
Mnie brak snu zawsze nasilał arytmię w sercu i te sławne potykania.

Moja dziewczyna ma potykania przy stresie, lekarz powiedzial taka uroda, bo serce jest zdrowe.
Mnie do dziś zdarza się potknięcie serca jak się bardzo mocno zdenerwuję, i dre się :D

Natomiast majac nerwice potykania moga byc jak najbardziej, a jak dochodzi zmeczenie to tym bardziej i z tego co wiem to nie tylko ty czy ja tak miałem. Wielu osobom przy niewyspaniu pogarszaja sie niektore objawy.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
Mortycja

22 lipca 2014, o 19:09

Tak, jak już wspominałam 2 miesiące temu podczas mojej ostatniej wizyty w szpitalu miałam badania krwii, ekg, i markery zawałowe serca- wszystko było OK , jak zawsze ech...zauważyłam, że podczas niewyspania to potykanie jest nieznośne ....Dziekuję za odpowiedź :) czyli jak zwykle- nerwica:)
inke

31 sierpnia 2014, o 19:57

Na Twoje pocieszenie Mortycjo napiszę, że mam nerwicę od ponad 20-u lat, ale objawy "sercowe " dopadły mnie stosunkowo niedawno. Ta wredna małpa lubi nas rozpieszczać ciągłymi atrakcjami :)
Nowy

3 listopada 2014, o 17:06

Witam,
miałem ogólnie trudny tydzień, dużo nerwów i stresu. Dzisiaj wracając do domu podbiegłem do autobusu i zaczął się koszmar. Nagły ból pod lewą łopatką, duszności, ucisk na sercu i w mostku, nogi jak z waty i wrażenie, że zemdleję. Zanim autobus dojechał (utknął w korku) zrobiłem kilka kroków, co pomogło na zawroty głowy i ogarnięcie paniki. Niby większość z tych objawów znam, ale w zeszłym tygodniu internista usłyszał u mnie szmery w sercu i wysłał mnie kontrolnie na echo do kardiologa (wizyta w czw.). No i teraz siedzę i walczę z objawami (część trzyma dalej) i lękiem czy to tylko nerwica, czy jednak serce.
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s
Odburzony Wolontariusz Forum

3 listopada 2014, o 17:30

Hm, nikt nie ejst w stanie Ci powiedzieć tego czy to nerwica czy serce przez internet, bo nikt też nie jest lekarzem :)
Moim zdaniem do objawów przyczyniła się nerwica.
Musisz porobić badania jak będą ok znaczy się że nerwica i tylko nerwica, też tkwiłęmw takim czymś kiedyś jak nie miałem badań, pozneij porobilem i zaczelo sie ze te badania robilem notorycznie :PAle ty zrób raz, i jak bedzie ok to odpusc w szukanie chorób skup sie na pracy nad sobą.
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
Awatar użytkownika
elala73

5 listopada 2014, o 10:53

Ja mam podobne problemy z sercem . Czasami jest to krótkotrwałe a czasami trwa 2 , 3 dni . Kiedyś po takim czasie nie wytrzymałam i postanowiłam pojechać do szpitala .Jak tylko wstałam i chciałam się ubrać, serce zaczęło bić normalnie.
Moje odczucia tego dyskomfortu mogę określić jak potykanie albo jakby moje serce miało problem z przepływem krwi . Gdy się nasilają , to oczywiście uderzenia gorąca do głowy i toaleta gwarantowana. :D
Muszę przyznać ,że gdy byłam na citalu , to problemy z sercem jakby minęły , albo zdarzały się bardzo sporadycznie.
Awatar użytkownika
joanna lewandowska

2 stycznia 2015, o 08:38

Ja problemy z potykaniem serca mam już od października 2012 roku. Echo serca wykazało, że serce zdrowe. Od tamtej pory miałam już 6 razy badania holterem EKG. Raz jest więcej raz mniej dodatkowych skurczy. Najwięcej miał 16800 na dobę. Potem było tylko 30. Wszystko zależy od mojego stanu emocji. W lipcu 2014 zaczęłam dużo maszerować, codziennie średnio po 5km. i to był okres kiedy najlepiej się czułam. W listopadzie dopadło mnie przeziębienie, nowy stres z różnych powodów i zaczęło się :D Czekam z utęsknieniem na lepszą pogodą, aby znów zacząć maszerować to jest przynajmniej w moim przypadku najlepsze lekarstwo na moje nerwy :) Pozdrawiam Wszystkich cieplutko :D
Awatar użytkownika
kasiaczek

10 stycznia 2015, o 20:35

No właśnie. Dziś zapisalam się na Cardio i byłam na pierwszym treningu. Wiecie, strach, słabo na bieżni, poty i leki. Ale dalam rade. Serce walilo i głupie myśli miałam. Myślicieli ze to dobry pomysł tak ćwiczyć jak mam nerwice serca?
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

10 stycznia 2015, o 20:51

To bardzo dobry pomysł :)
Awatar użytkownika
kasiaczek

11 stycznia 2015, o 10:39

Oby mi sie udalo sie nie bac. Moze ktos doswiadczony ma jakies rady?
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

11 stycznia 2015, o 10:53

Po prostu zaryzykuj i sama się przekonaj. Sport to zdrowie
dymon4102

19 lutego 2015, o 15:54

WItam ja,tez mam nerwice zaczeło sie od tego,jak jechalem na rowerze i dostalem czestoskurczu od tej pory zaczela sie neriwca lek przed wyjsciem z domu jak mam gdzies wyjsc to serce wali tak samo jest z wysilkiem fizycznym lek,przed czestoskurczem.Robilem wszystkie badania kardiologiczne i sa dobre poza małą wada wypadania platka zastawki.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ