Ogłoszenia
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zoloft, Asentra, Asertin ( SERTRALINA )
-
usuniete
- Gość
Kochani a czy ktoś z was zmniejszał może dawkę sertraliny i poczuł się wtedy lepiej? Bo ja jestem na dawce 100 mg od 2 tygodni (a ogólnie lek biorę od ponad 6 tygodni) i mam wrażenie, że ta dawka jest zbyt wysoka i nasila wszystko jeszcze bardziej.
-
ChceCosZmienić
- Nowy Użytkownik
jak wy funkcjonujecie w pracy po tych lekach? bierzecie L4 na czas rozkręcenia się leku? czy normalnie pracujecie i czy te leki trzeba brać całe .życie?Zumba pisze: ↑21 stycznia 2024, o 21:38Hej. Ja jestem teraz tej samej substancji bo miałam spore pogorszenie po covidzie we wrześniu. Od października jestem na Asertinie i nadal czekam na jego działanie...Mufiśka4 pisze: ↑21 stycznia 2024, o 21:30Hejka mam pytanko czy wy zwiększaliście dawki leku, który już kiedyś braliście ? Ja biorę Zoloft od sierpnia, ale ze względu na zły stan miałam ciągle zmieniane dawki, w sensie co jakiś czas, od jakiegoś czasu byłam na 150 mg i pobudzenie było nie przyjemnie i zeszłam na 125 mg, i właśnie mam problem bo jest parę dni dobrze i znów zjazd i taka sinusoida, no lek biorę od sierpnia to już długo, poprawa jest, ale nie tak jak powinno być, teraz nie wiem czy to jeszcze uboki są bo 125 mg biorę 31 dni czy to lek słabo działa czy dawka jednak za mała, miał ktoś podobne doświadczenia ?
Kiedyś byłam na seroxacie i jak miałam gorszy czas to zwiększałam dawki, lek wtedy podbijał jakieś 2 tygodnie i wtedy czułam się gorzej.
-
ChceCosZmienić
- Nowy Użytkownik
Cześć dodstałem 3 leki pregabalinę, ketrel, asentrę i zacząłem je stosować od soboty te 1 dwa a asentrę wziałem dzisiaj rano ale boję się trochę tych leków, że jakoś one mnie ogłupią ale widzę, że mam problem którego rozmową ani technikami oddechowymi i innymi nie jestem w stanie ogarnąć. z lekami chciałbym mieć jak najkrótszą przygodę aby naprawiła w mózgu to co trzeba i papa ile czasu może to potrwać? jeszcze włąśnie obawiam się tego spadku libido przy asentrze i też mam dylemat czy to brać czy nie .. jak duży jest to spadek libido
-
ChceCosZmienić
- Nowy Użytkownik
to nerwicy się nie da wyleczyć? aż 20 latusuniete pisze: ↑10 września 2025, o 19:17A po jakim czasie mniej więcej zaczęłaś odczuwać poprawę? Ja biorę go 6 tygodni i 3 dni więc w sumie ponad miesiąc i bywa różnie, ale teraz od 10 dni jestem na swojej właściwej dawce 100 mg i zaczęłam od 2-3 dni gorzej się czuć, lęki mi się jakby nasiliły, nasiliło mi się takie odczucie odrealnienia, czuję się skołowana i zdezorientowana i martwi mnie to. Do tego też te problemy z wzięciem pełnego oddechu. Nie wiem co myśleć o tym.Mufiśka4 pisze: ↑10 września 2025, o 17:48Ja mam to z tym oddechem i ziewanie też także tak możesz mieć ja biorę Zoloft 8 lat także czego ja po nim nie miałam i też długo czekałam za nim zaskoczy i opłacało się, teraz już gorzej działa na mnie bo za długo go biorę, ale znowu mam problem bo panicznie się boję wejść na nowy lek, zeszłam z dawki do 50 mg już ze 125 i trzymam się tej dawki tak się boję wejść na nowy, niby mój stan nie jest jakiś zły, teraz po zmniejszeniu dawki też jakoś najgorzej nie jest, ale mam właśnie to co ty z tym oddechem, nie wiem jak ja mam się przekonać do nowego te uniki mnie tak denerwują, ja mam nerwicę lękową leczę się 20 lat