Po 3 tygodniach to praktycznie nic. Weź kilka dni 25 mg i tyle.Angelaanna pisze: ↑16 lipca 2025, o 11:04Witamproszę o pomoc schodził ktoś z sertaliny po 3 tygodniach ? Dwa dni na 0.12 , 3 dni 0.25 , osiem dni na 0.50 i 6 dni na 0.75 . Nie służy mi i mojemu dziecku które jest karmione więc postanowiłam schodzić i jestem drugi dzień na 0.50 . Lekarz za kilka dni . Co ile schodzic ? Z góry dziękuję pozdrawiam
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zoloft, Asentra, Asertin ( SERTRALINA )
-
- Nowy Użytkownik
-
- Nowy Użytkownik
Nie biorę już tego piąty dzień .
możliwe że odczuwam jeszcze skutki uboczne ? Brałam tylko 3 tygodnie największa dawka 75 przez tydzień . Pozdrawiam 

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć
Czy ktoś z was brał sertralinę na lęki, agorafobię? Jakie są wasze odczucia? Pomogła wam? Wiem, że to jest bardzo indywidualna kwestia i wszystko zależy od danej osoby i jej organizmu, ale jestem ciekawa jaka jest wasza opinia. Przechodzę z fluoksetyny na sertralinę (według zaleceń lekarza) i po prostu się zastanawiam.
Czy ktoś z was brał sertralinę na lęki, agorafobię? Jakie są wasze odczucia? Pomogła wam? Wiem, że to jest bardzo indywidualna kwestia i wszystko zależy od danej osoby i jej organizmu, ale jestem ciekawa jaka jest wasza opinia. Przechodzę z fluoksetyny na sertralinę (według zaleceń lekarza) i po prostu się zastanawiam.
-
Mam pytanie, czy ktoś z was odczuwał już po 2 dniach stosowania sertraliny skutki uboczne? U mnie nasilenie leków, nasilenie derealizacji i intensywne, realne sny. Martwię się, że to może być zespół serotoninowy bo przeszłam z fluoksetyny praktycznie od razu na sertralinę (takie było zalecenie lekarza, ale i tak się obawiam).
-
Mam pytanie, czy ktoś z was odczuwał już po 2 dniach stosowania sertraliny skutki uboczne? U mnie nasilenie leków, nasilenie derealizacji i intensywne, realne sny. Martwię się, że to może być zespół serotoninowy bo przeszłam z fluoksetyny praktycznie od razu na sertralinę (takie było zalecenie lekarza, ale i tak się obawiam).
-
- Nowy Użytkownik
Tak jak się czułam fatalnie na drugi dzień i w każdy kolejnymisia123450 pisze: ↑30 lipca 2025, o 12:37Mam pytanie, czy ktoś z was odczuwał już po 2 dniach stosowania sertraliny skutki uboczne? U mnie nasilenie leków, nasilenie derealizacji i intensywne, realne sny. Martwię się, że to może być zespół serotoninowy bo przeszłam z fluoksetyny praktycznie od razu na sertralinę (takie było zalecenie lekarza, ale i tak się obawiam).

-
- Nowy Użytkownik
Tak jak się czułam fatalnie na drugi dzień i w każdy kolejnymisia123450 pisze: ↑30 lipca 2025, o 12:37Mam pytanie, czy ktoś z was odczuwał już po 2 dniach stosowania sertraliny skutki uboczne? U mnie nasilenie leków, nasilenie derealizacji i intensywne, realne sny. Martwię się, że to może być zespół serotoninowy bo przeszłam z fluoksetyny praktycznie od razu na sertralinę (takie było zalecenie lekarza, ale i tak się obawiam).

-
O kurczęAngelaanna pisze: ↑30 lipca 2025, o 21:57Tak jak się czułam fatalnie na drugi dzień i w każdy kolejnymisia123450 pisze: ↑30 lipca 2025, o 12:37Mam pytanie, czy ktoś z was odczuwał już po 2 dniach stosowania sertraliny skutki uboczne? U mnie nasilenie leków, nasilenie derealizacji i intensywne, realne sny. Martwię się, że to może być zespół serotoninowy bo przeszłam z fluoksetyny praktycznie od razu na sertralinę (takie było zalecenie lekarza, ale i tak się obawiam).
![]()

-
O kurczęAngelaanna pisze: ↑30 lipca 2025, o 21:57Tak jak się czułam fatalnie na drugi dzień i w każdy kolejnymisia123450 pisze: ↑30 lipca 2025, o 12:37Mam pytanie, czy ktoś z was odczuwał już po 2 dniach stosowania sertraliny skutki uboczne? U mnie nasilenie leków, nasilenie derealizacji i intensywne, realne sny. Martwię się, że to może być zespół serotoninowy bo przeszłam z fluoksetyny praktycznie od razu na sertralinę (takie było zalecenie lekarza, ale i tak się obawiam).
![]()

-
Czy ktoś z was po rozpoczęciu stosowania asertinu lub zwiększeniu jego dawki miał nasiloną derealizację? Tydzień brałam 25 mg a dzisiaj zaczęłam 50 mg. Są lepsze i gorsze momenty, ale mam wrażenie, że nasiliła mi się derealizacja.
-
Pytanie do osób którym sertralina pomogła - kiedy zaczęliście odczuwać pierwszą poprawę samopoczucia? I po jakim czasie skutki uboczne zmalały?
-
- Nowy Użytkownik
Musisz czekać cierpliwie. Mi osobiście nie pomogła było gorzej i gorzej odstawiłam. Ale dużo czytałam i u każdego inaczej . Trzymam kciuki abyś poczuła się dobrze jak najszybciej
-
Rozumiem, dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam nadzieję, że będzie lepiejAngelaanna pisze: ↑5 sierpnia 2025, o 22:02Musisz czekać cierpliwie. Mi osobiście nie pomogła było gorzej i gorzej odstawiłam. Ale dużo czytałam i u każdego inaczej . Trzymam kciuki abyś poczuła się dobrze jak najszybciej

-
- Nowy Użytkownik
Brałam prawie 2 lata, nic takiego nie występowało.