Poczucie samotności i odcięcia wynika z tego, że jesteś psychicznie odłączony od otoczenia. Wiem, że czujesz się niezrozumiany, ale tak jak napisała Sarna, nie jesteś odosobnionym przypadkiem. Uważam, że antybiotyk nie miał tutaj nic do rzeczy, prędzej to,że byłeś chory i wtedy zaczęły się te odczucia. W czasie choroby można ogólnie mieć to odcięcie od rzeczywistości, tylko zazwyczaj ludzie wrzucają to do kategorii złego samopoczucia, zdrowieją i idą dalej... Widocznie u Ciebie choroba trafiła na podatny grunt, kiedy zaczynało się to załamanie nerwowe, zaczęła się derealizacja (czyli to odcięcie) i potem została. Depresja rzadko kiedy pojawia się od jakichś leków, a jeśli to robi, to trwa jeśli te leki się dalej przyjmuje, a potem znika. Musi być jakaś inna przyczyna, coś w codzienności, coś w podejściu do życia, postawach w stosunku do problemów życiowych, itd. Nikt Cię nie truje, tomograf też nie wykaże nic, bo depresja czy nerwica to tymczasowe zaburzenie psychiczne, a nie fizyczne, choć mogą one dawać fizyczne objawy.gabun2 pisze:I jeszcze nie znalazłem osoby która by mogła powiedzieć że czuję się w depresji tak samo jak ja . ;( Ja już wole umrzeć niż żyć w tej nicości . To już mnie doprowadza do szaleństwa ta nicość .![]()
. A lekarka mówi , ,, w depresji to tak się czuje " dziękuję dowidzenia nic więcej nie usłyszę . Co bym nie powiedział . W depresji to się tak czuje , a antybiotyk to zbieg okoliczności . Ja w to osobiście nie wierzę bo przed antybiotykiem tak nie miałem . Po pierwszej tabletce wszystko się zaczęło . Ale ten antybiotyk brałem 5 miesięcy temu ... Pomocy .!!! CZY KTOŚ Z WAS TAK MA ? BYCIE W ODCHŁANI CAŁKIEM SAM ;((
Dobrym sposobem na zmniejszenie tego poczucia zagubienia jest moim zdaniem czytanie o tym co to jest za odczucie, czemu się pojawia, jakie to są w ogóle mechanizmy. Nie wiedząc o tym nic i upierając się, że zwariujesz nie pomożesz sobie. Wiem, że to trudne ale kiedy tylko możesz postaraj się przeglądać forum w poszukiwaniu artykułów, które mogą Ci pomóc. Polecam przejrzenie tego tekstu: jak-wyjsc-z-dd-psycholog-ktory-sam-to-mial-t3504.html , o propozycji jak można wyjść z DD, czyli derealizacji, z tego odcięcia.