Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wiem, że to tylko nerwica.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Gafa
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

9 sierpnia 2019, o 18:52

A co bardzo źle Kaldunia? Że zostałaś w pokoju? No co Ty. Przechodzisz kryzys. Postawa przyjacielska.
kaldunia18
Zarejestrowany Użytkownik

9 sierpnia 2019, o 19:05

Trochę mąż zły ale mu mówię, ze mam wirusa żołądkowego i naprawdę nie mam siły iść. Leżę i czytam książkę, trochę nas pakuje bo już dzisiaj wyjeżdżamy. Poprostu chce odpocząć i sama się zastanawiam czy to jest zagłębianie się w nerwicy (bo już widzę siebie przykuta do lozka😂) czy poprostu zwykły odpoczynek którego potrzebuje.
kaldunia18

9 sierpnia 2019, o 19:08

Pamietam gdy byłam dzieckiem miałam takie jazdy, jak mój tata przyjeżdżał z Niemiec to tak się cieszyłam a zarazem stresowałam (tym czy będę mogła jeść czy nie, chciałam mu pokazać, ze dużo jem- wiem to śmieszne ale dzieci chcą tak przecież zaimponować, szczególnie jak ktoś non stop wam wmawia a jedz bos chuda itp) to miałam poprostu takie objawy bólu brzucha jak przy grypie żołądkowej (może nie tyle wymioty czy biegunki) ale ból. Musiałam to wtedy wyleżeć jak zwykła chorobę. Tylko to mi szybciej mijało a teraz już prawie tydzień trwa😳😳😳
Gafa

9 sierpnia 2019, o 19:14

Oj tam zły to zły - przejdzie mu. Niech się lepiej skupi na pakowaniu to mu przejdzie😂😂😂😜. Miałaś pecha bo kryzys dopadł Cię na urlopie. Bo jak byłaś dzieckiem to się nie nakręcalas objawami. No masz doskonały przykład. Objawy stresu mijały po kilku dniach bo nie były utrzymywane obawa przed nimi. Tak mi się wydaje.
kaldunia18

9 sierpnia 2019, o 20:04

Gafa pisze:
9 sierpnia 2019, o 19:14
Oj tam zły to zły - przejdzie mu. Niech się lepiej skupi na pakowaniu to mu przejdzie😂😂😂😜. Miałaś pecha bo kryzys dopadł Cię na urlopie. Bo jak byłaś dzieckiem to się nie nakręcalas objawami. No masz doskonały przykład. Objawy stresu mijały po kilku dniach bo nie były utrzymywane obawa przed nimi. Tak mi się wydaje.
Gafciu ale ja w tedy tez się strasznie tym
Stresowałam tylko myślałam, ze to grypa żołądkowa poprostu. Teraz wiem, ze to nerwy i jest jeszcze gorzej/ choć już w głowie mam różne scenariusze, ze mogę coś poważnego, ze mi wrzód pęknie, ze krwotoku dostanę serio tak mnie wkręca ale myśle, ze przy poważniejszych chorobach nie wyszłyby mi idealne wyniki morfologi i tych prób wątrobowych i trzustkowych....
Gafa

9 sierpnia 2019, o 20:10

Kaldunia byłaś u lekarza wyniki są ok. To musisz być zdrowa. Wiesz przecież jak działa nerwica - uderza w to czego się boimy. Myśli wiesz jak traktować. Sądzę że jak wrócisz do domu i opadnie presja na dobre samopoczucie będzie lepiej. No chyba że uczepisz się myśli o chorobie. Uczepisz w sensie będzie świadomie myśleć że coś Ci jest. Robiłaś ciepły okład? Może Ci pomoże
kaldunia18

9 sierpnia 2019, o 20:18

Wiesz to tak przychodzą takie skurcze i później jest jakiś czas spokój. Od wczoraj biore sobie po pół tabletki afobamu. Ale na ten ból nie pomaga (wiem, ze pewno może trochę potrwać zanim się żołądek zregeneruje.
kaldunia18

9 sierpnia 2019, o 20:28

Gafa pisze:
9 sierpnia 2019, o 20:10
Kaldunia byłaś u lekarza wyniki są ok. To musisz być zdrowa. Wiesz przecież jak działa nerwica - uderza w to czego się boimy. Myśli wiesz jak traktować. Sądzę że jak wrócisz do domu i opadnie presja na dobre samopoczucie będzie lepiej. No chyba że uczepisz się myśli o chorobie. Uczepisz w sensie będzie świadomie myśleć że coś Ci jest. Robiłaś ciepły okład? Może Ci pomoże
Wież Gafciu to był tylko taki wywiad i te badania. Jednym co to neutrofile mam delikatnie obniżone ale to tez może być od stresu albo wirusowka... myśle ze jakby to było coś groźnego: wyrostek, zapalenie trzustki, czy nawet żołądka to by wyszło chociażby w CRP prawda?
Gafa

9 sierpnia 2019, o 20:35

Kaldunia przecież wiesz, że reagujesz na stres brzuchem. Przecież wiesz, że w stresie brzuch boli. Wszystko jest ok.
życie

10 sierpnia 2019, o 10:08

Gafa pisze:
8 sierpnia 2019, o 05:39
Spoko Kaldunia postawisz Aperol spritz i jesteśmy kwita. Nie wiem jakie Życie ma preferencje.🍸😀😀
Ja tam mogę napić się czystej z wodą i cytryną. Nie będę wymagająca jak Gafa 'xxdd A tak poza tym kaldunia to czysta w bardzo małych ilościach dobrze robi na żołądek, więc może warto przepłukać :hehe:
Wczoraj byłem bystry
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
Gafa

10 sierpnia 2019, o 11:03

życie pisze:
Gafa pisze:
Spoko Kaldunia postawisz Aperol spritz i jesteśmy kwita. Nie wiem jakie Życie ma preferencje.🍸😀😀
Ja tam mogę napić się czystej z wodą i cytryną. Nie będę wymagająca jak Gafa 'xxdd A tak poza tym kaldunia to czysta w bardzo małych ilościach dobrze robi na żołądek, więc może warto przepłukać :hehe:
Życie dobrze prawi😁😁😁. Aperol moje ostatnie odkrycie🍹
życie

10 sierpnia 2019, o 14:37

Gafa pisze:
10 sierpnia 2019, o 11:03
życie pisze:
Gafa pisze:
Życie dobrze prawi😁😁😁. Aperol moje ostatnie odkrycie🍹
Ten Aperol to chyba ci się podoba, bo brzmi jak nazwa leku 😁 takie moje pierwsze skojarzenie.
Wczoraj byłem bystry
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
Gafa

10 sierpnia 2019, o 15:13

Faktycznie nazwa budzi skojarzenie z lekiem😂😂😂
Gafa

10 sierpnia 2019, o 15:16

Aperol to goryczka, gorzka pomarańcza, rabarbar i zioła w sensie likier na ich bazie. Mieszamy z prosecco i woda mineralną, plus plasterek pomarańczy. Mniam 😋
Gafa

10 sierpnia 2019, o 15:17

W Lidlu jest zamiennik Biterol 😂😂😂😂
ODPOWIEDZ