Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Ogólne pytania do tych, którzy z tego wyszli :)
Regulamin forum
Uwaga! Prośba dotycząca tworzenia wątków.
Wszyscy użytkownicy, którzy zamieszczają w tym dziale wątek dotyczący swojego wyzdrowienia, proszeni są w wypadku gdy nowy temat dotyczy dojścia do pełni zdrowia, aby do tytułu tematu dopisywali: Wyleczony/ona
Pozwoli to na rozróżnienie tematów osób, które w pełni wyzdrowiały od tych, którzy czują się lepiej oraz tych którzy opisują swoją obecną walkę.
Przykładowo Ania chce podzielić się swoim pełnym wyzdrowieniem, tworzy nowy temat o tytule:
"Ania dzieli się szczęściem" i dopisuje do tego Wyleczona - "Ania dzieli się szczęściem.Wyleczona". Osoby, które chcą opisać swoje lepsze samopoczucie, bądź postępy w leczeniu nie dodają tej końcówki.
Uwaga! Prośba dotycząca tworzenia wątków.
Wszyscy użytkownicy, którzy zamieszczają w tym dziale wątek dotyczący swojego wyzdrowienia, proszeni są w wypadku gdy nowy temat dotyczy dojścia do pełni zdrowia, aby do tytułu tematu dopisywali: Wyleczony/ona
Pozwoli to na rozróżnienie tematów osób, które w pełni wyzdrowiały od tych, którzy czują się lepiej oraz tych którzy opisują swoją obecną walkę.
Przykładowo Ania chce podzielić się swoim pełnym wyzdrowieniem, tworzy nowy temat o tytule:
"Ania dzieli się szczęściem" i dopisuje do tego Wyleczona - "Ania dzieli się szczęściem.Wyleczona". Osoby, które chcą opisać swoje lepsze samopoczucie, bądź postępy w leczeniu nie dodają tej końcówki.
-
- Gość
Mam pytanie, czy to jest jakakolwikek roznica w tym co mija pierwsze? Bo do tej pory mialam caly czas ciagle te same chore objawy i derealizacji i depersonalizacji. Od 5 dni mam depersonalizacje a objawy derealizacji bardzo ale to bardzo oslalby
czy to mozliwe ze zaczyna cos sie dziac czy to przeblysk zwykly?
Przeblyskow tez nie miewalam za bardzo

Przeblyskow tez nie miewalam za bardzo
- nierealna
- Ex Moderator
Tak, obecnie też większą mam depersonalizację + objawy obcości 
To się lubi mieszać, zamieniać, pełen pakiet

To się lubi mieszać, zamieniać, pełen pakiet

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
Mysle ze najgorsze w dd jest samo dd choc tak naprawde nasza reakcja na to na poczatku a potem nasza reakcja na wkrecenie sie w to po czasie i w trakcie gorszych dni 

- Sagem
- Odważny i aktywny forumowicz
nie ma najgorszego w DD
DD ogólnie całe jest przykre, ale mnie najbardziej dokucza znieczulone ciało i często uczucie bycia inną osoba itd jeśli już pytasz
No i najgorsze to właśnie wkręcanie się w to coraz głębiej i głębiej jak wiele osób na początku.

Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Kurde muszę się pochwalić, że poradziłem sobie z lękiem (przynajmniej tak mi się wydaje) i znowu czuje się 1000 razy lepiej. Normalnie jak bym nie miał już dd. Aż płakać mi się chce, że czuje się no powiedzmy w 99% tak jak przed dd.
- Kamień
Super, działaj dalej i nie daj się wkręcić w iluzje !
- Sagem
- Odważny i aktywny forumowicz
Oby tak dalej 

Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
- Miesinia
Super,bo to działa właśnie tak etapowo,przynajmniej u mnie tak było, zły czas, potem chwilą lepsza z mniejszymi objawami,potem znów zły czas,i znów lepszy z mniejsza ilością objawów niż w poprzednim dobrym okresie. Więc stwierdzam że po każdym dołku było coraz lepiej i lepiej
i co najfajniejsze, w każdym lepszym okresie odkrywalam COS jeszcze do poprawy, jakby kolejne warstwy problemów sie odslanialy. I wtedy trzeba zostać czujnym i odpowiednio zareagować na te " nowości" 

To jest wszystko bujda!
-
Miesinia mam dokładnie tak samo. Teraz jak już się ogarnąłem czuje się naprawdę zajebiście, aż chce się żyć
. Szkoda tylko, że mam kontuzje nogi i nie mogę nigdzie wychodzić, a na dworze upał taki, że pojechało by się nad jakieś jeziora 

- nierealna
- Ex Moderator
A ja mam do Was pytanko 
Czy jeśli DD mija, to nerwica może zostać?
Np. przeżywam jakieś natrętne myśli, ale akceptuję i ogarniam DD ? : )

Czy jeśli DD mija, to nerwica może zostać?
Np. przeżywam jakieś natrętne myśli, ale akceptuję i ogarniam DD ? : )
-
- Administrator
Jasne nierealna, nie musi ale moze tak byc ze stany odrealnienia zejda a my jestesmy wkreceni w jakies mysli czy objawy jak dusznosci, serce, wkrecanie sobie chorob itp. i bardzo sie tego boimy, analizujemy to i w tym siedzimy.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- nierealna
- Ex Moderator
Nawet jeśli te wszystkie myśli pojawiły się wraz z DD ?
-
- Administrator
Pati xd podając przykład, ktoś dostał odrealnienia, objawów nie czucia, srucia itd
i dostal tez podczas dd np mysli ze bedzie zabijal rodzine, i teraz te mysli staly sie jego objawowym konikiem i je bardzo przezywa. Jak dd zejdzi eon nadal moze panikowac na sąma mysl o takich hmm myslach
i z tego powodu ciagle bedzi eim nadawal wartosc, zawierzal im, a do tego bedzie sie zajmowal bardziej np tym niz zyciem to oczywiste jest ze moze dalej wkrecac sie w te mysli.

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".