Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Tutaj opisujemy naszą drogę do zdrowia. Dzielimy się naszą zakończoną - happy endem - historią z derealizacją, depersonalizacją, dając innym nadzieję i pokazując, że to jest możliwe!
Wpisujemy także tutaj naszą drogę jaką się leczymy, co robimy aby tego się pozbyć.
Jednakże objawy, wątpliwości co do objawów, historie wpisujemy piętro wyżej.
Regulamin forum
Uwaga! Prośba dotycząca tworzenia wątków.
Wszyscy użytkownicy, którzy zamieszczają w tym dziale wątek dotyczący swojego wyzdrowienia, proszeni są w wypadku gdy nowy temat dotyczy dojścia do pełni zdrowia, aby do tytułu tematu dopisywali: Wyleczony/ona
Pozwoli to na rozróżnienie tematów osób, które w pełni wyzdrowiały od tych, którzy czują się lepiej oraz tych którzy opisują swoją obecną walkę.
Przykładowo Ania chce podzielić się swoim pełnym wyzdrowieniem, tworzy nowy temat o tytule:
"Ania dzieli się szczęściem" i dopisuje do tego Wyleczona - "Ania dzieli się szczęściem.Wyleczona". Osoby, które chcą opisać swoje lepsze samopoczucie, bądź postępy w leczeniu nie dodają tej końcówki.
-
Wojciech
- Odburzony Wolontariusz Forum
31 stycznia 2014, o 09:55
Kamień pisze:
aha i jeszcze jedno pytanie (dawno nie pytałem

, ale to w ramach ciekawości mojej) miał tak ktoś, że np. siedział z Laptopem na kolanach - patrzył w niego a reszta otoczenia była bardziej zamazana jakby a lapek wyostrzony ? normalne to ? albo nawet patrze na Ojca który siedzi na kanapie i jest On jakby na pierwszym planie tak ostro, a reszta to takie tło w oddali jakby...eh
To ci moze pokazac i wszystkim innym, jak dziala bardzo analizowanie otoczenia podczas tych stanow zagrozenia. Wszystko jest bardziej wyostrzonbe i nastawione samo z siebi do dopatrywania sie dziwnosci.
Kamien to normalne ze jak na cos patrzymy, reszta jest jakby zamazana, oddalona. Ale ten przyklad bardzo dobrze pokazuje jak zwykle rzeczy mozemy zle odbierac w stanach lekowych.
Miesienia tak , jestemy tak naprawde nawet majac dd normalnymi ludzmi i rozne rzeczy moga nam sie przypominac, o roznych rzeczach mozna myslec. Nic dziwnego w tym nie ma

-
Miesinia
- Odburzony i pomocny użytkownik
31 stycznia 2014, o 10:25
Wojtku chodziło mi raczej o to, czy to może jakiś przejaw zdrowienia, topnienia tej banki:)
To jest wszystko bujda!
-
Wojciech
- Odburzony Wolontariusz Forum
-
ssaa
- Gość
8 lutego 2014, o 14:44
czy majac te stany kazdemu z was bylo trudno uwierzyc ze to moze kiedykolwiek minac? bo ja jak czytam ze ktos wyszedl to no nie wierze zupelnie w to. to normalne jest?
-
Ciasteczko
- Administrator
8 lutego 2014, o 15:28
ssaa pisze:czy majac te stany kazdemu z was bylo trudno uwierzyc ze to moze kiedykolwiek minac? bo ja jak czytam ze ktos wyszedl to no nie wierze zupelnie w to. to normalne jest?
Tak, niestety tak. Sama pamiętam dobrze to przekonanie. Często dochodzi do tego wiara, że to, że ktoś mówi, że to minie oznacza, że tak na prawdę nas nie rozumie, nie wie jak źle jest z nami, itd, itd. Ale to wszystko jest nieprawda, bo da się z tego wyjść, bez względu na stopień przekonania, że to jest wieczne i nie do pokonania.

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
-
ssaa
- Gość
8 lutego 2014, o 15:52
to mnie uspokoilas, dziekuje Ci za odpowiedz. dopiero w sumie chyba jestem na poczatku tego wszystkiego i wszystkie te informacje musze zebrac do kupy. bo wydaje mi sie wlasnie ze chyba jestem jedyna z tym problemem

-
nierealna
- Ex Moderator
8 lutego 2014, o 23:12
a ja mam pytanko takie: mianowicie, czy mieliscie tak, ze podczas wychodzenia na spacer strasznie krecilo/swirowalo Wam w oczach? jakbyscie byli po dobrych kilku piwach? Czy po wyleczeniu z DD to wrazenie przechodzi? I tak w ogole, czy to objaw typowo DD czy nerwicy?
Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
-
matylda
- Zarejestrowany Użytkownik
8 lutego 2014, o 23:19
hej, ja tak mam

ale nie mam dd tylko nerwice sama bez tego, czasem mnie tylko odrealni. no nie mialam tego nigdy i chociaz mam 100 pomyslow na choroby to pewnie to od tego

-
Lipski
- Ex-administrator i do tego odburzony
9 lutego 2014, o 16:50
Tak to normalne w DD, zawsze jak wychodziłem gdzieś na miasto to czułem się jakbym wypił sam z litr wódki, albo był totalnie naćpany. Ale spokojnie to mija, teraz już widzę wszystko normalnie

Wydaje mi się że w większości ten objaw towarzyszy właśnie derealizacji, ale pewnie jest też i dostępny w nerwicy ;p
Nie nakręcajcie się na żadne choroby, bo takie fazy wzrokowe to naprawdę norma w tych stanach, ale dla spokoju zawsze warto przejść się do okulisty.
With your feet in the air and your head on the ground
Try this trick and spin it, yeah
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
-
wawe
10 lutego 2014, o 15:02
Witam . Ja mam podobnie takie dziwne uczucie jak gdzieś wychodzę w miejsce publiczne...ale jak wracam to już czuje się dobrze...tak dziwnie jakby po paru piwach, jakbym tego nie ogarniał, najgorzej w dużych sklepach a najlepiej w domu...takie dziwne widzenie, ręce jakby gdzieś tam goniły - najgorsze jak się patrzy na swoje ręce - dziwnie wyglądają...
Jak patrze na ułożone linie na płytkach to jest bardzo dziwnie - też tak macie?
-
nierealna
- Ex Moderator
10 lutego 2014, o 15:14
Lipski, a jak długo to miałeś?
hm, ja mam dodatkowo astygmatyzm, więc i tak linie są dla mnie krzywe

Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
-
Lipski
10 lutego 2014, o 15:41
Hmmm z jakieś 7-8 miesięcy, ale nie sugeruj się tym bo każdy z nas jest inny, i Ciebie np. może trzymać to krócej, albo dłużej, po prostu się tym nie martw, powiedz sobie "będzie co będzie, i tak nie mam na to wpływu po prostu musze poczekac"
High five, też mam astygmatyzm

Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
-
nierealna
- Ex Moderator
10 lutego 2014, o 15:46
Divin też ma xd normalnie DD dotyka astygmatystów chyba haha
nie no, ten objaw aż tak mnie nie przeraża, więc staram się go jakoś zlewać

-
wawe
10 lutego 2014, o 15:47
Różnie to trwa nieraz 2 tygodnie w dołku potem pół roku dobrze...wiele osób ma astygmatyzm...
-
Lipski
10 lutego 2014, o 15:47
Coś w tym może być...
I o to chodzi, z czasem wszystko przechodzi jak się ma do tego właściwe podejście

Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?