Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Odstawienie marihuany po 6 latach
-
- Ex-administrator i do tego odburzony
Przez kilka miesięcy nie czułem rąk, wydawały mi się obce, i tylko jak oparłem głowę o rękę czułem zajebisty lęk, ale już dawno mi ten objaw minął, więc Tobie też przejdzie ;D
With your feet in the air and your head on the ground
Try this trick and spin it, yeah
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Try this trick and spin it, yeah
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Tak wszystkie objawy dziwnosci ciala i braku czucia czy polaczenia z nami i pytaniami czy ja to robie czy moze ktos inny i poczuciem automatyzacji to sa objawy dd. A logicznie wiemy ze to nasze cialo tylko dczuwamy to zupelnie inaczej.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
- ddd
To chyba zalezy rabaha, kazdemu moze inaczej, mnie dlugo dosc dopoki nie wyleczylem dd to mialem to uczucie z tym swoim glosem. choc na poczatku nie mialem ale po 2 miechach mi to doszlo i bylo do konca.
(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Nie martwi sie Rabaha, tez mam ten sam problem, z tym glosem momentami boje sie odzywac choc wiem ze nie tedy droga to ciagle bardzo ta obcosc glosu i wogole ciala mnie przeraza. Nie umiem pozbyc sie tego przerazenia. Czasem jak mowie cos i tak slysze obcy ten glos to od razu dostaje lekow wiekszych, masz tak ze pogarsza ci sie jak slyszysz ten obcy swoj glos?
- Rabaha22
- Zarejestrowany Użytkownik
mi lęki juz przeszly a co do glosu to nie wydaje mi sie on obcy tylko jak cos mowie to wydaje mi sie ze to jak bym nie ja mowil no i te rozkminy skad te slowa jak ja mowie itp itd...
DDD mi tez z tym glosem doszlo wlasnie tak po ok 1.5-2 miesiacach... a ile trzymalo Cie dd?
DDD mi tez z tym glosem doszlo wlasnie tak po ok 1.5-2 miesiacach... a ile trzymalo Cie dd?
- ddd
9 miesiecy, a co do glosu to uczucie ze nie ty to mowisz zwiazane jest tez z depersonalizacja i idcieciem. nie rozdrabniajcie sie az tak na te objawy i odczucia bo w sumie to o jedno chodzi a tak sie bedziecie straszyc ze kazdy ma co innego ;p
mozliwe jest odczuwanie obcosci glosu, odczuwanie ze nie mu to mowimy, pytania w jakis sposob sie to w ogole dzieje, i mysli ze moze to sie w ogole nie dzieje naprawde.
mozliwe jest odczuwanie obcosci glosu, odczuwanie ze nie mu to mowimy, pytania w jakis sposob sie to w ogole dzieje, i mysli ze moze to sie w ogole nie dzieje naprawde.
(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
-
No to z tym ze jak cos mowila to jakbym nie ja mowila to mam tak samo i do tego moj glos brzmi inaczej. Kurcze ta depersonalizacja jest najgorsza, wydaje mi sie ze gdyby nie ona to bym juz stanela na nogi bo mam sile ale to jest silniejsze KUFFFCIAAAA!
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Weronika nie martw sie tak bardzo tymi objawami. Zawsze jest jakis objaw ktory wydaje nam sie najgorszy. Ale to mija wszystkie takie objawy lacznie z tym glosem mijaja. Przykro patrzec jak wielu z was jeszcze na to cierpi bo to jest duzie cierpienie ale uwierzcie mozna z tego wydobrzec. Szukaj jak najwiecej zajec sobie i nie wmawiaj sobie ze te objawy sa tak psychiczne ze na pewno nie sa od nerwicy itp.
Ja tez to przezywalam, nie martwcie sie te objawy sa bardzo czeste, nie jestescie z tym sami ;***
Ja tez to przezywalam, nie martwcie sie te objawy sa bardzo czeste, nie jestescie z tym sami ;***
Opis mojego wyzdrowienia z derealizacji i nerwicy dolaczam-sie-wyleczona-t3364.html
-
Dziekuje ci pola za dobre slowa :* kochana jestes, nie wiem co bym zrobila bez was wszystkich. dzis mam duzo wiekszy luz od leku bo dd mam caly czas ale mniej jestem spanikowana. dzis wyjezdzam i sie troche boje jak sie bede czula, bo mam troche ostatnio problemy z wychodzeniem z domu. jakos boje sie wychodzic w tym stanie dd bo chyba wszystko jest takie inne. ale wiem ze to nie tedy droga dlatego nie zrezygnowalam i na dwa dni wyjezdzam z siostrami i znajomymi. moze uda mi sie wyrwac myslowo przy okazji 
buziaki nawet usta mam jakies zderealizowane kiedy buziaka daje hehe

buziaki nawet usta mam jakies zderealizowane kiedy buziaka daje hehe
- Rabaha22
czasami jak zlacze dlonie w sumie bardzo bardzo rzadko tak mam to wtedy napada mnie mega lęk (tak to w ogole nie mam lęków) i mam uczucie jak bym nie czul swoich dloni tak dziwnie je czuje, a druga sprawa zauwazylem ze strasznie trzesa mi sie dlonie od tygodnia
-
- Administrator
No stary trwając w takim lęku i strachu trudno się nie trząść. Zbytnio obawiasz się tych objawów i dlatego się cały trzęsiesz. Zawsze przy depersonalizacji podczas patrzenia na ciało, nogi, ręce odczuwa się lęk bo się boimy co jest grane, ze ich nie czujemy. A grane jest to, ze od lęku, od róznych czynników odcieło nas bo na tym plega DD, dlatego nie czujesz ciała i wielu innych rzeczy można nie czuć. U mnie w swoim czasie nawet sex był odrealniony.
Dlatego trzeba pozwolić aby umysł się uspokoił, nie bac się tak tych objawów, dac se z nimi spokój, widocznie na razie będa trwały bo zbyt się w to wkeciłem, ale trochę czasu minie bez obaw co mi jest i co to jest do cholery i zaczną objawy mijać.
Natomiast ty nadal się zbytnio tego boisz jak cholera. Mnie np. depersonalizacja może złapać teraz, wszystkie objawy, będa patrzył na ręce i nogi machał nimi i gówno czuł ale nie będe się bał, bo ja jestem już całkowiecie świadomy co to jest i wiem, ze to mija. Nie mam obaw przed dd, bo to nie są objawy ani odczucia, których nalezy sie bac bo to efekt twojego umysłu, mechanizmu obronnego, tak to działa i nie nalezy się nakrecac na coś gorszego czy innego czy na to ze nie minie.
Brałes leki i mowiles ze jest poprawa, idz do psychiatry i bierz je dalej, jak jest poprawa to czemu sie nie wspierac. Widzialem ze pisales ze tylko na miesiac dostales, ale slusznie ci odpisali ze zawsze na poczatku jest na miesiac, co ni eoznacza ze tylko tyle czasu sie to bierze.
Niektore te leki po miesiacu to dopiero dzialac zaczynaja
Dlatego trzeba pozwolić aby umysł się uspokoił, nie bac się tak tych objawów, dac se z nimi spokój, widocznie na razie będa trwały bo zbyt się w to wkeciłem, ale trochę czasu minie bez obaw co mi jest i co to jest do cholery i zaczną objawy mijać.
Natomiast ty nadal się zbytnio tego boisz jak cholera. Mnie np. depersonalizacja może złapać teraz, wszystkie objawy, będa patrzył na ręce i nogi machał nimi i gówno czuł ale nie będe się bał, bo ja jestem już całkowiecie świadomy co to jest i wiem, ze to mija. Nie mam obaw przed dd, bo to nie są objawy ani odczucia, których nalezy sie bac bo to efekt twojego umysłu, mechanizmu obronnego, tak to działa i nie nalezy się nakrecac na coś gorszego czy innego czy na to ze nie minie.
Brałes leki i mowiles ze jest poprawa, idz do psychiatry i bierz je dalej, jak jest poprawa to czemu sie nie wspierac. Widzialem ze pisales ze tylko na miesiac dostales, ale slusznie ci odpisali ze zawsze na poczatku jest na miesiac, co ni eoznacza ze tylko tyle czasu sie to bierze.
Niektore te leki po miesiacu to dopiero dzialac zaczynaja

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- Rabaha22
nie mam lekow juz prawie w ogole w sumie w ogole no dzisiaj jak zlaczylem dlonie to mialem te dziwne uczucie takiego nie czucia i maly lek ale tylko przez pare sekund tak to juz w miare co raz lepiej czasami mi wroci lekko wszystko ale juz tak nie panikuje bardzo zawsze mam was to napisze jak cos nie tak i dobre slowo mi tez pomaga : )...
Ostatnio zmieniony 29 października 2013, o 19:35 przez Rabaha22, łącznie zmieniany 1 raz.
-
no bo o to w tym chodzi
ja np czulem lęk duzo wiekszy jak chodzilem na nogach bo mialem taka wielka znieczulice nog i stop i mialem problemy ze chodze i nie czuje. i od razu sie gorzej czulem.

- Rabaha22
ta jazde ze jak laczylem dlonie to ich nie czulem mialem czesto na bad tripach na zjaraniu, a teraz mam tak na czysto (trzezwo)
-- 3 listopada 2013, o 22:49 --
czy derealizacja i depersonalizacja moze miec jakis wplyw na to ze od ok 2.5 tygodnia dosyc mocno trzesa mi sie dlonie ? jak je trzymam na wprost siebie to dosyc mocno sie trzesa tak samo jak cos trzymam to odczuwam takie drgania jest to irytuace, no i takich objawow nie wolno lekcewazyc bo jestem mlody i nie powinny tak mi latac dlonie... ma ktos jakies pojecie coz to moze byc
-- 3 listopada 2013, o 22:49 --
czy derealizacja i depersonalizacja moze miec jakis wplyw na to ze od ok 2.5 tygodnia dosyc mocno trzesa mi sie dlonie ? jak je trzymam na wprost siebie to dosyc mocno sie trzesa tak samo jak cos trzymam to odczuwam takie drgania jest to irytuace, no i takich objawow nie wolno lekcewazyc bo jestem mlody i nie powinny tak mi latac dlonie... ma ktos jakies pojecie coz to moze byc