Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
3 czerwca 2016, o 15:54
subzero1993 pisze:Zatem masz dowod ze to od nerwicy

Piotrek, dzięki za podsunięcie mi takiej cudownej myśli,refleksji, patrz, takie oczywistości, ale w lęku pamięta się o tych najgorszych rzeczach, a nie o oczywistościach....

Tak jakby mózg specjalnie widział tylko czarne, ale białe to już nie - bo po co

-
subzero1993
- Odburzony i pomocny użytkownik
3 czerwca 2016, o 15:59
Właśnie wiem. Też wiele razy złapałem się na tym, że wielkim odkryciem dla mnie było coś zupełnie oczywiste

Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
-
martusia1979
4 czerwca 2016, o 12:14
elektrolity to swietna sprawa, ja zawsze zaczynam pic pozna wiosna, bardzo pomagaja na upalne dni.Swietnie nawadniaja organiz.Nie czuje sie zmeczona i ospala upalami mam energie.Zreszta wiadomo ,ze goraco powoduje potliwos za czym idzie wyplukanie organizmu z pierwiastkow potas, magnez, sod to swietnie uzupelnia braki.
Moj maz systematycznie co roku ma problem z nawadnieniem przez co ma zawroty glowy dlatego juz sie nauczylam pic je razem z nim i naprawde warto.
ps. jak sie wypluka pierwiastki chociazby potas to wiadomo, ze szybciej bije serducho przynajmniej ta tak mam

strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-
betii
- Zarejestrowany Użytkownik
9 czerwca 2016, o 11:16
Ja mam takie pytanie.wcześniej mialam takie bardzo oprzekrecania się serca.kupiłam dodatkowo potas i teraz te jazdy sercowe odczuwam nieco inaczej.raczej mi serce już tak nie skacze ale odczuwam takie chwilowe przytykanie jakby tam się coś zadziała lub chciało przekręcić.Sama nie wiem jak to opisać.Tak mnie jakby zatyka na chwilkę.Oczywiście dodam ze tak raczej nie mialam.Miewa ktoś tak?
-- 9 czerwca 2016, o 10:27 --
Tak sie tez zastanawiam ze moze przy tym betablokerze odczuwam to inaczej bo gdy go nie bralam to serce poprostu przeskakiwalo a teraz ten blok moze probuje blokowac te przeskoki i stad takie inne odczucia.?
-- 9 czerwca 2016, o 10:41 --
Mam watpliwosci bo przedtem to odczuwalam jako takie przerwy w biciu i potem takie szybsze czyli wydaje mi sie ze typowe potykania a teraz takie jakby przytlumione.jakby chciało się przekręcić a było wstrzymywane czy coś.To się pojawiło od momentu betablokera gdzieś.Mam nadzieję ze odczuwam to w ten sposób po tych tabletkach.??
-- 9 czerwca 2016, o 11:16 --
Moze to tak jakby mi ktos serce na chwile ucisnal.sama nie wiem jak to opisac.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
bart26
9 czerwca 2016, o 11:56
A ty dalej sie dziwisz . Masz fajne cytaty w opisie tylko chyba o e tam sa bo sa
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
betii
9 czerwca 2016, o 15:40
Bart ja mam naprawdę te objawy i jest mi cholernie ciezko
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
BruceWayne
- Odważny i aktywny forumowicz
9 czerwca 2016, o 15:45
Betii nam wszystkim jest cholernie ciężko.
Nie znam Twojej historii ale sądząc po Twoim stażu tutaj powinnaś znać już WSZYSTKO bardzo dobrze.
Tzn. całą teorię
Robiłaś też pewnie dokładne badania serca. Wiesz już pewnie, że nic Ci nie dolega a mimo to bardzo zwracasz uwagę na te objawy.
Jeśli tak jest i wiesz, że jesteś ZDROWA i NIC CI NIE GROZI musisz po prostu przyzwalać na te objawy.
Aż odpuszczą.
W czym ma Ci pomóc, że ktoś tutaj napisze - tak, miałem taki sam rodzaj ucisku serca!!
Uspokoi Cię to na moment a potem wkręcisz się w kolejny objaw...
Na początku też miałem różne sercowe objawy ale po to bardzo dokładnie się przebadałem by raz na zawsze wbić sobie, że nic mi nie jest.
I że to nerwica.
-
Olalala
9 czerwca 2016, o 15:54
betii, u mnie się to zmieniło, ale też myślę, że mój stan się nieco uspokoił. Wcześniej miałam takie silne przeskoki w sercu, szarpnięcia, musiałam zakasłać. Takie mega szarpnięcie w klatce. Teraz już tak tego nie odczuwam, ale delikatne poruszenie. Nie odkaszluje już raczej.
betii, czytaj sobie może wpis 1987 o nerwicy serca kilka razy dziennie. Tak żebyś przyswoiła to I pozwalała temu być jak jest za każdym razem. Ten objaw trzyma Cię w kole nerwicowym I będzie tak non stop póki go nie przerwiesz.
Zobacz ile osób miało takie objawy z serca w trakcie zaburzenia, a już nie mają gdy z tego wyszli.
Trzeba być dobrej myśli I robić swoje.
Ostatnio zmieniony 9 czerwca 2016, o 16:01 przez
Olalala, łącznie zmieniany 1 raz.
-
betii
9 czerwca 2016, o 15:56
Olala ale co czujesz przy tym poruszeniu serca. Ja też mam teraz takie jakby delikatne poruszenie serca, ja się tego boję poprostu.Jak często to masz?
-
Olalala
9 czerwca 2016, o 16:04
betii pisze:Olala ale co czujesz przy tym poruszeniu serca. Ja też mam teraz takie jakby delikatne poruszenie serca, ja się tego boję poprostu.Jak często to masz?
No taki delikatny jakby dodatkowy skurcz, ale taki jakby niepełny. Jakby lekko serce zadrżało, nie wiem jak to określić, takie poruszenie. Jak czesto? No różnie, miałam już taki okres, że przez 3 tygodnie-miesiąc nic nie miałam. Teraz ostatnio mam tak kilka razy w tygodniu, 2 czy 3. A Ty?
-
betii
9 czerwca 2016, o 16:09
No widzisz objaw to może bym podobnie opisała ale ja mam to kilka razy dziennie. Czasem 1 raz, czasem ze 3 razy
-- 9 czerwca 2016, o 16:07 --
A dawniej miałaś to częściej?
-- 9 czerwca 2016, o 16:08 --
Dziś to już miałam z 6 razy , jestem cała nakęcona i odczuwam to coraz częściej, jakby się uwzięło.
-- 9 czerwca 2016, o 16:09 --
Co ja bym dała żeby tego serca nie czuć tak jak to było dawniej. Nikt mnie nie rozumie.
-
Olalala
9 czerwca 2016, o 16:11
betii pisze:No widzisz objaw to może bym podobnie opisała ale ja mam to kilka razy dziennie. Czasem 1 raz, czasem ze 3 razy
-- 9 czerwca 2016, o 16:07 --
A dawniej miałaś to częściej?
-- 9 czerwca 2016, o 16:08 --
Dziś to już miałam z 6 razy , jestem cała nakęcona i odczuwam to coraz częściej, jakby się uwzięło.
-- 9 czerwca 2016, o 16:09 --
Co ja bym dała żeby tego serca nie czuć tak jak to było dawniej. Nikt mnie nie rozumie.
betii, a wyhaczyło Ci to na holterze? Jak takie coś się zapisało? Jako co? Tylko skurcz dodatkowy?
Bo u mnie własnie nie miałam tego jak miałam założonego holtera.
Dawniej - na lekach - miałam to jedynie jak się zdenerwowałam, dosyć rzadko. Mi zawsze kardiolog mówił, że to dużo ludzi ma, prawie wszyscy. Więc bardzo możliwe, że my na to zwracamy uwagę. Plus trwająca nerwica, tego nie da się pominąć. Ja np. to miałam wczoraj, ale też I atak paniki, ehhh.
Ostatnio zmieniony 9 czerwca 2016, o 16:14 przez
Olalala, łącznie zmieniany 1 raz.
-
betii
9 czerwca 2016, o 16:17
Olala problem w tym że ja nie miałam holtera bo mi kardiolog nie dał.
-- 9 czerwca 2016, o 16:14 --
Zrobił mi ekg i echo serca a potem mnóstwo badań z krwi i tyle
Czyli wychodzi na to samo, tobie nie wyłapało a mi nie dał.
-- 9 czerwca 2016, o 16:15 --
Kazał mi się uspokoić i zapisał 3 opakowania hydroksyzyny.
-- 9 czerwca 2016, o 16:17 --
Ja od 6 miesięcy jestem cały czas w nerwach.Codziennie odkąd wstanę to wyczekuje tego objawu, aż się trzęsę. Jak pół dnia nie mam to się cieszę a potem jak się pojawia to znów cały dzień zryty.
-
Olalala
9 czerwca 2016, o 16:18
betii pisze:Olala problem w tym że ja nie miałam holtera bo mi kardiolog nie dał.
Zrobił mi ekg i echo serca a potem mnóstwo badań z krwi i tyle
Czyli wychodzi na to samo, tobie nie wyłapało a mi nie dał.
Hmm. No ja miałam holtera już z 3 razy. Tylko że za każdym razem mi tego nie wyłapuje, bo mam to w inny dzień

dlatego wysłał mnie teraz na taki holter kilkudniowy, o ile w ogóle mi go zdecydują się dać. Pytałam się kardiologa co to jest I powiedział mi, że to dodatkowy skurcz, opisał mi co się wtedy dzieje,i że on też to miewa w stresujący się dzień I rozumie mnie, że jest to nieprzyjemne, bo jest.
betii, to może zrób sobie prywatnie? Chodzisz na kontrole do niego?
-
betii
9 czerwca 2016, o 16:25
Tyle że mi się jeszcze wydaje że mam jakieś duszności. Boję się biegać , ruszać. Czuję się jakbym była bardzo chora. Czasem nie mogę wziąść głębszego oddechu.tragedia a przez te wszystkie lata wstecz nawet jak już miałam nerwicę to serce jakoś mnie nie obchodziło. Zaczęło nagle z dnia na dzień i teraz to jest tylko gorzej.
-- 9 czerwca 2016, o 16:22 --
Ja chodzę prywatnie. Nie wiem poprostu mi nie zlecił. Ja to już mam dość wizyt po lekarzach bo po tych wizytach to czuję się jeszcze gorzej.
-- 9 czerwca 2016, o 16:25 --
Olala ten objaw mnie trzyma w kole nerwicowym i to strasznie. Poradź mi jak go przerwać. Jak ty to zrobiłas?