Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Objawy ze strony serca w nerwicy. Kto tak ma?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nikaasker
Zarejestrowany Użytkownik

19 listopada 2015, o 00:07

a ja się zastanawiam jak to jest z ta nerwica serca i arytmia.Mnie w holterze wyszly tylko i wyłącznie dodatkowe pobudzenia komorowe , kardiolog powiedział ze nic niepokojącego w tym wyniku nie widzi , natomiast ja przeczytałam ze nerwica powoduje dadatkowe skurcze ale nadkomorowe i te nie sa niebezpieczne natomiast komorowe sa i oczywiście caly spokoj diabli wzięli. Ostatnie pare dni miałam arytmie od rana do wieczora i oczywiście kompletnie się zalamalam i czekałam tylko czy serce kolejny raz ruszy czy nie. Jestem wsciekla na siebie ze wystarczy 1 dzień zlego samopoczucia i caly plan , nagrania z forum itp ida w zapomnienie a ja pograzam się w smutku , placzu i nerwica wraca pelna para.
Awatar użytkownika
Jerry
Odważny i aktywny forumowicz

19 listopada 2015, o 00:14

Masz prosty wybór - albo się poddać i ciągle czekać na to nienadchodzące zatrzymanie pracy serca, albo zlać i powiedzieć sobie, że to tylko nerwica. Zgadnij, które przekonanie ułatwi Ci wyjście z tego?
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Awatar użytkownika
nikaasker

19 listopada 2015, o 00:25

chciałam odpowiedzi ... to mam haha dziekuje od razu lekko ustawiona do pionu
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

19 listopada 2015, o 08:02

Nie jestem ekspertem ale nerwica to nerwica nie ma czegoś takiego jak nerwica serca czy zeladka, od nerwicy może boleć wszystko a może być tak że odczuwasz tylko dolegliwości ze strony serca, objawy są różne, mnie boli golwa, czyli co mam nerwicę głowy?
COCO JUMBO I DO PRZODU
Awatar użytkownika
schanis22

19 listopada 2015, o 08:47

tak Asia Ty masz głowy a ja miałam żołądka :DD ale serio ja miałam najwięcej objawów od żołądka , różnie to chyba jest ... ah ta nerwica .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Awatar użytkownika
Joannaw27

19 listopada 2015, o 09:04

No ja od zeladka serca itp.hehe
COCO JUMBO I DO PRZODU
betii

19 listopada 2015, o 12:52

Chciałam zapytać o takie uczucia ze strony serca bo takie mam od lat. Ostatnio mało je miewałam bo byłam skupiona na zawrotach głowy ale ostatnio mi sie cos to wraca. Chodzi mi o uczucie nieregularnego bicia i takie jakby potykania czy wywracania się serca w środku. Takie dziwne ruchy. Okropnie wtedy jest uczucie ale czy to niegroźne.?
Między innymi przy takich objawach serca urodziłam dziecko siłami natury. Przy chorym sercu to by było chyba troche niemożliwe.Miałam z tym dość długo spokoju i sie nie przejmowałam jak mi sie to od czasu do czasu zdarzało ale dziś juz coś takiego odczułam kilka razy i trochę lęk mi sie zaczął.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
bart26

19 listopada 2015, o 13:01

DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
betii

19 listopada 2015, o 13:09

Chciałam żeby ktoś opisała to potykanie bo tak wszyscy piszą o potykaniu i nie wiwm czy dobrze to rozumiem i to co mam to właśnie potykanie.
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Victor
Administrator

19 listopada 2015, o 13:12

Tak jakby biło i się nagle potykało i miało chwilowa przerwę a potem zabiło szybciej lub mocniej :D

A teraz ... wczuwaj się czy tak masz :DD
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
betii

19 listopada 2015, o 13:15

A takie uczucia wywracania się jakby koziolkowalo lub dziwnego bicia.innego niż normalny rytm?
Awatar użytkownika
Joannaw27

19 listopada 2015, o 13:17

Beti te potykanie jak opisał wyżej wictor to normalka przy nerwicy, niestresuj się bo to tylko pogarsza twój stan no to jest objaw nerwicy, gdyby to było coś z sercem to już dawno by dało znać o sobie także spokojnie kolo jumbo i do przodu.
COCO JUMBO I DO PRZODU
betii

19 listopada 2015, o 13:18

I do tego dziwne uczucie.Ja czuję takie mocniejsze "lup"wtedy.Czasem pojedyncze a czasem z 2 lub 3 razy.Jak mi sie tak robi to zaczynam uciekać serce żeby to przywrócić do normalnego rytmu.
bart26

19 listopada 2015, o 13:19

Moze masz koziolka matolka w klatce piersiowej
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Victor
Administrator

19 listopada 2015, o 13:22

W sumie ten objaw można tak nazwać, ze jest to fikanie koziołków, niektórzy mówią - serce mi się przewraca.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ