Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami
-
- Gość
Ciekawa sprawa. Siedze sobie u kardiologa, on mowi ze serce ok, a nagle pyta, pali pan prawda? A ja nie, nigdy nie paliłem. A ten mi nonszalancko mówi że lewe płuco pracuje o 30% gorzej. RTG klp mam sobie zrobić i się nie przejmować xD ...
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dzięki Beata
dołuje mnie tylko to, ze znowu „coś”. Gębę za przeproszeniem mam jak chomik, boli mnie to i piecze przy jedzeniu . Oczywiście antybiotyk, oczywiście znowu zwolnienie z pracy ( choć tu akurat nie ma problemu bo mam super szefa który rozumie ze to niezależne ode mnie) . Leżę w łóżku w szaliku ( podobno pomaga:p) ciekawe ile będzie to ustrojstwo schodzić .
-
Witam Was wszystkich
Moje podniebienie nie daje mi spokoju

Już dzisiaj chciałam ruszyć do laryngologa by je obejrzał,ale otrzezwialam

Alicja poratuje koleżankę o powiedz mi jak Ty czujesz te nierówności na podniebieniu?
Moje podniebienie nie daje mi spokoju
Już dzisiaj chciałam ruszyć do laryngologa by je obejrzał,ale otrzezwialam
Alicja poratuje koleżankę o powiedz mi jak Ty czujesz te nierówności na podniebieniu?
-
Beata spokojnie każdy to ma No naturalne. Aż się swoim zaczęłam bardziej przyglądać pod językiem ich tak nie czuje a pod palcem dobrze wyczuwalne nawet jedna fałda z lewej strony dużo większa niz z prawej. U dzieci tez grzebała w buzi tez takie maja. To jest budowa podniebienia.
-
Beata przestań tak skanować swoje ciało bo jutro i tak będzie cos innego niestety.
Moze jakies nowe hobby? Albo jakas dobra ksiazka gdy zaczyna sie analiza i skanowanie?
Ile czasu masz zburzenie? Bo to tez ma duze znaczenie
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Świetny pomysł, proponuje jeszcze sprawdzić u zwierząt domowych jeśli są.Aleczka23 pisze: ↑9 lutego 2023, o 16:44Beata spokojnie każdy to ma No naturalne. Aż się swoim zaczęłam bardziej przyglądać pod językiem ich tak nie czuje a pod palcem dobrze wyczuwalne nawet jedna fałda z lewej strony dużo większa niz z prawej. U dzieci tez grzebała w buzi tez takie maja. To jest budowa podniebienia.

Dziewczyny macie tak zamiar wspierać się w nerwicowym obłędzie czy jednak wychodzić z niego?
https://www.czlowiekczujacy.pl
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
-
Najważniejsze Beata bys przestala tak skanować anatomie swoja
I tylko pisze Ci to dlatego ze bardzo bym chciala żebyś tez ogarbela swoja nerwice jak my wszyscy.
Z kazdym skanowaniem i kazdym postem tutaj ( mimo ze przynosi ci to chwilowa ulge bardzo pozorna)
Ciągle ciagniesz ten mechanizm
Ogolnie to wyglada tak
Mam grudke - zapytam sie czy to normalne- dostaje odp pozorna ulga
A mechanizm dziala tak
Mysl grudka( czy to normalne?) - zapytam się (aha czyli jednak cos jest na rzeczy musze sie bać) - odp pozorna ulga ( ok to opanowane ale musze byc na baczności bo kto wie)
I to na tym polega niestety upewnienie sie to sa zachowania zachowawcze zaburzenia.
https://emocjobranie.pl/zachowania-zachowawcze/
Tu masz nagrania Wiktora o myślach lękowych/ kryzysach itp z serii 3 sa dość krotkie i bardzo przystępne