Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Nie chcecie tego usłyszeć, jest 100 razy gorzej, przynajmniej u mnie tak było. Teraz Wam zazdroszczę tego, że " tylko się boicie", więc cieszcie się z tego że jesteście zdrowi i nie marnujcie życia, potem Wam będzie szkoda.MrIncognitoo pisze: ↑6 lutego 2023, o 21:26Wiesz co ? Przecież MY ciągle szukamy tej diagnozy, zeby ktoś w końcu nam powiedział. TAK MASZ RAKA. I okej, i zaczynasz się leczyć. A tak jesteśmy w spirali. Miliony badań, miliony wizyt u lekarzy. Ziółka, leki, Witaminy, bóg jeden wie co jeszcze. A nam ciągle jest tak strasznie źle, bo nie wiemy co nam jest. Tak nerwica potrafi wywrócić życie do góry nogami i odechciewa się żyć. A jak dodać do tego depresje do pakietu, to serio czasami się nie dziwie, ze niektórzy ludzie odbierają sobie życie. Po prostu musimy zaakcpetować to, ze kiedys przyjdzie koniec.
-
Może ktoś z Was wpadnie na pomysł co dzisiaj się u mnie odwaliło . Wstałam rano i myjąc buzie poczułam, ze mocniej naciskając na prawy policzek czuje ból. Nie dziąsło , nie zeby tylko centralnie tak jak by na kości policzkowej . Nie spuchło i bez dotykania nie boli ale pod naciskiem czuć to całkiem mocno :/
-
Mnie tak bolał węzeł chłonny, który zareagował pod wpływem sporej afty na dziąśle. Nie masz tam nic?mikami pisze: ↑7 lutego 2023, o 11:32Może ktoś z Was wpadnie na pomysł co dzisiaj się u mnie odwaliło . Wstałam rano i myjąc buzie poczułam, ze mocniej naciskając na prawy policzek czuje ból. Nie dziąsło , nie zeby tylko centralnie tak jak by na kości policzkowej . Nie spuchło i bez dotykania nie boli ale pod naciskiem czuć to całkiem mocno :/
- Hightower
Prawdopodobnie mały uraz/naciągnięcie mięśnia żwacza. Zwykle pojawia się przy bruksizmie i odruchowym zaciskaniu szczęki, zwłaszcza w nocy. Efekt wielu tygodni stresu. Pomocny byłby masaż stawu żuchwowo-skroniowego u fizjoterapeuty, ale samo też przejdzie.mikami pisze: ↑7 lutego 2023, o 11:32Może ktoś z Was wpadnie na pomysł co dzisiaj się u mnie odwaliło . Wstałam rano i myjąc buzie poczułam, ze mocniej naciskając na prawy policzek czuje ból. Nie dziąsło , nie zeby tylko centralnie tak jak by na kości policzkowej . Nie spuchło i bez dotykania nie boli ale pod naciskiem czuć to całkiem mocno :/
-
Hej
U mnie spokoju dłużej nie może być niż jeden dzień
Teraz jazda z podniebieniem
już byłam w tej sprawie u lekarza a dokładnie laryngologa, i to nie jednego,czuję jakieś zgrubienia, nierówności, po badaniu palpacyjnym i lusterku , wynik taka fizjologia, niby podniebienie nie jest równe
Dobrze znam budowę swojego podniebienia i wiem gdzie te zgrubienia się znajdują, ale moja nerwica podpowiada mi że jakby urosły

co Wy na to?
U mnie spokoju dłużej nie może być niż jeden dzień
Teraz jazda z podniebieniem
Dobrze znam budowę swojego podniebienia i wiem gdzie te zgrubienia się znajdują, ale moja nerwica podpowiada mi że jakby urosły
-
-
Ja kupowałam na próbę na allegro - koszt około 40zl za dół i górę.
Można też na zamówienie u stomatologa (pewnie specjalizującego się w tego typu kłopotach), ale czytałam, że to koszt ok 200zl. Ile w tym prawdy, to nie wiem, bo już dokładnie nie drążyłam tematu.
Beata - wymyślasz
Nie idź z tym do stomatologa, bo już Cię zbadał. Ostatnio byłaś u niego tydzień temu - gdyby COKOLWIEK niepokojącego zauważył - powiedziałby Ci o tym. Olej to.