Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Czego to nie robimy, zeby się upewnić. rury w tyłek, do gardła. Co ta nerwica z nami robi 

-
A odkąd mam nerwice i " nie wiem co mi jest" to nie pamiętam kiedy w ogóle się badałem, będzie powyzej 5 lat albo i wiecej, to w pół roku nadrobiłem zaleglości poczwórnie. To jest niesamowite jak człowiek boi się śmierci, chociaż mamy ją wpisaną w dzień naszych urodzin.
-
Wiesz co ? Przecież MY ciągle szukamy tej diagnozy, zeby ktoś w końcu nam powiedział. TAK MASZ RAKA. I okej, i zaczynasz się leczyć. A tak jesteśmy w spirali. Miliony badań, miliony wizyt u lekarzy. Ziółka, leki, Witaminy, bóg jeden wie co jeszcze. A nam ciągle jest tak strasznie źle, bo nie wiemy co nam jest. Tak nerwica potrafi wywrócić życie do góry nogami i odechciewa się żyć. A jak dodać do tego depresje do pakietu, to serio czasami się nie dziwie, ze niektórzy ludzie odbierają sobie życie. Po prostu musimy zaakcpetować to, ze kiedys przyjdzie koniec.
-
Mrincognitoo
Ja nie chcę ,żeby ktoś mi tak powiedział....
My świadomie wiemy co nam jest, my wiemy, że to tylko nerwica, ale nasza podświadomość nie chce w to uwierzyć...
Coś mi się zdaje , że kiedyś jako dzieci tak się czegoś wystraszyliśmy, i właśnie nasza podświadomość w niewłaściwy sposób próbuje nas przed tym bronić ,i dlatego podsuwa nam takie głupie myśli....
Ja nie chcę ,żeby ktoś mi tak powiedział....
My świadomie wiemy co nam jest, my wiemy, że to tylko nerwica, ale nasza podświadomość nie chce w to uwierzyć...
Coś mi się zdaje , że kiedyś jako dzieci tak się czegoś wystraszyliśmy, i właśnie nasza podświadomość w niewłaściwy sposób próbuje nas przed tym bronić ,i dlatego podsuwa nam takie głupie myśli....
-
Ciężko to zaakceptować nie wiem czy nawet jak bym dożyła 80 lat to bym to akceptowała. Patrzę czasami na starszych ludzi i widzę ze w nich jest więcej życia niż we mnie przez to dziadostwo. Najgorsze są te straszne objawy gdyby nie to życie by było piękne… Ja dziś się ujowo czuje po tym oczyszczaniu i dobowej głodówce masakra słabo mi normalnie jakby mnie coś rozbierali. Tragedia. I te nerwy napewno odbija mi się niw tylko dziś złym samopoczuciem. Nie potrzebnie czytałam to wszystko na necie o tej kolonoskopii bo chciałam uciec jeszcze czekając pod gabinetem ale jakoś weszłam ze łzami w oczach. Raz bolało niby nie bardzo ale ja już chciałam kończyć bo bałam się ze będzie już tylko gorzej na szczęście Pani doktor była bardzo delikatna i trochę mnie pocieszyła żeby kontynuować wiec jakoś poszło. Pielęgniarkę normalnie za rękę trzymałam… haha o ludzie co za przeboje z ta nerwica.
-
eh, ta nerwica to temat rzeka. Zamiast korzystać z życia to siedzimy na forum o zaburzeniach i czytamy o objawach czy ktoś też tak miał jak JA. Zeby trochę się uspokoić, ze ktoś też tak ma / miał. Chciałem bez leków wyjść z tego, było już dobrze to jak mi nerwiczka zajebała, ze teraz sam nie wiem. Na spróbowanie wezmę jakieś lekkie leki chyba.