No opowiadaj!
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami
- imbireczka
- Zarejestrowany Użytkownik
-
Hey mieliście tak albo macie ze bolą was kości mięśnie i stawy od nerwicy bo to już chore z miesiąc tak mam raz normalnie się czuje raz boli wszystko jakbym był przeziębiony i nie wiem sam już czy cały czas jestem przeziębiony czy po prostu to nerwica
-
Jeśli chodzi o bóle to ja miałam i miewam oczywiście Jeszcze takie bóle .
Bierze się to głównie z napięcia jakie mam w sobie , braku możliwości „wyluzowania”. Często łapie się na tym, ze mam zaciśnięte mięśnie miednicy .
Później tak mnie boli w tamtych okolicach jak bym miała mocno stłuczone. Wiec myśle ze możesz miewać takie bóle od nerwicy.
Bierze się to głównie z napięcia jakie mam w sobie , braku możliwości „wyluzowania”. Często łapie się na tym, ze mam zaciśnięte mięśnie miednicy .
Później tak mnie boli w tamtych okolicach jak bym miała mocno stłuczone. Wiec myśle ze możesz miewać takie bóle od nerwicy.
-
No pewnie. Co to mnie nie bolało. Głównie kark, obojczyki, barki, plecy. Nieświadomie człowiek chodzi z uniesionymi barkami, to od napięcia. Nam nerwicowocom ciężkim się „wyluzować”, dno miednicy tez spięty co daje kłucie w dupie.

-
Bóle psychosomatyczne to choroba 21 wieku, razem z depresja i zaburzeniem lękowym.
-
Ja już przerobiłam tych somatow ostatnio sporo ale nic mnie tak nie wkurza jak akcja głowa . Tzn leżę a nagle puls w głowie mi tak wali ze aż czuje na poduszce, gałki oczne latają pod powieka i szarpie głowa podczas zasypiania. Wpędza mnie to w ogromne leki serio :/
-
MrIncognitoo pisze: ↑5 lutego 2023, o 17:39Znaczy ja mam tak ze pokuwaja mnie kości identycznie hak przy przeziębieniu raz w nodze raz tu raz tam a innych objawowo przeziębienia nie mam
No pewnie. Co to mnie nie bolało. Głównie kark, obojczyki, barki, plecy. Nieświadomie człowiek chodzi z uniesionymi barkami, to od napięcia. Nam nerwicowocom ciężkim się „wyluzować”, dno miednicy tez spięty co daje kłucie w dupie.![]()
-
Jak to mówił / pisał Victor, ze nie posiedzisz w spokoju, nie poczytasz ksiązki, nie zrelaksujesz się. Ciągle będzie coś co będzie sprawiało dyskomfort, codziennie, miesiac, dwa, trzy, rok, półtora i mamy nauczyć się z tym żyć. Akceptować. I u każdego ten proces wygląda inaczej. U innych krótko, u innych długo, inni mają mało obajwów a jescze inni mają wszystkie jakie są możliwe. Ale trzeba z tym żyć i to akcpetować, inaczej nie ma mowy o odburzeniu. Jakby to było wszystko takie proste i łatwe, to by nie wymyślano leków na to.
-
Ja mam lekki zjazd formy - kilka dni na fali wznoszącej, teraz kilka dni spadek🥴
Wczoraj znowu mnie zaczęła boleć szyja z przodu, tak jak 2tyg temu. Dziś już jest lepiej, ale męczą mnie te bóle. Bardziej psychicznie jak fizycznie.
Dwa dni dół brzucha, dwa dni jakby żołądek, teraz ta szyja. Chociaż z nią podejrzewam ciasną bluzę w kołnierzyku. Ostatnio też miałam ją założoną dwa dni pod rząd i na koniec drugiego dnia pojawiła się ta tkliwość.
Aleczka, powodzenia na kolono, będzie dobrze. Zadawaj nam relację z pobytu w spa
Wczoraj znowu mnie zaczęła boleć szyja z przodu, tak jak 2tyg temu. Dziś już jest lepiej, ale męczą mnie te bóle. Bardziej psychicznie jak fizycznie.
Dwa dni dół brzucha, dwa dni jakby żołądek, teraz ta szyja. Chociaż z nią podejrzewam ciasną bluzę w kołnierzyku. Ostatnio też miałam ją założoną dwa dni pod rząd i na koniec drugiego dnia pojawiła się ta tkliwość.
Aleczka, powodzenia na kolono, będzie dobrze. Zadawaj nam relację z pobytu w spa
-
AngieNa stres mam jak nie wiem co ale co tam raz się żyje.. Oczywiście głupia ja się naczytałam w necie w nocy o raku jelita… ach szkoda gadać normalnie. Czy ktoś mi może powiedzieć czy przy nerwicy takie osłabienie jest normalne ? Najchętniej to bym spała i nic nie robiła nic mi się niw chce a jak zaczynam to odrazu jestem zmęczona jak nie wiem co. Ktoś coś takiego miał? Bo ja oczywiście myśle ze to może być od jakiejś strasznej choroby. Mimo ze mam to już 4 lata. Raz lepiej raz gorzej ale ostatnio wróciło znowu i meczy mnie to.