Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Byłem na 10 sesjach i zakończyłem bo więcej się nie dowiem. A czy mi coś pomogła ? Ciężko powiedzieć. Sama terapeutka mówiła, ze jestem zbyt świadomy wszystkiego i za bardzo znam te mechanizmy, zebym coś wyciągnął z terapii. Ale spoko, polecam i tak pójść pogadać.
-
Najważniejsze, żeby mieć flow z terapeuta. Ale to będziecie czuły po 1 spotkaniu. I nie może być przyjemnie na nich, ma być ciężko, ciężkie pytania, ciężko odpowiedzi.
-
No o to chodzi. Ja na każdym płakałem. Bo wiele traum miałem / mam do przepracowania.
-
No to witam w klubie . No nic pójdę w czwartek to zobaczę z czym to się je . Zdziwiłam się jedynie bo zadzwoniłam się umówić a babeczka spytała tylko o nakreślenie z czym to zaczęłam się borykać i powiedziała ze spotkamy się porozmawiamy i zobaczymy czy sobie podpasujemy- takie mało to budujące .
-
Dobrze Ci powiedziała. Terapeuta musi podpasować, z nie każdym się rozmawia dobrze i na luzie.
-
Hej wszystkim jak tam wasze dni mijają? Nie macie nowych wkręt? Ja dziś poszłam do rodzinnego i poprosiłam o skierowanie na ta kolonoskopię i okazało się tez ze ktoś zrezygnował i mogłam się zapisać już na 6 lutego bo normalnie terminy na maj. Także cieszę się bardzo rozwieje to moje ostatnie wątpliwości bo tylko tego jeszcze nie mam zbadanego.. Mam nadzieje ze u was spokojniej:)
-
To mnie zaskoczyłeś. Spodziewałem się bardziej poznania samych mechanizmów a niżeli ciężkich q and a ... natomiast jestem pozytywnie nastawiony i jednocześnie zaciekawiony. Lubię mieć wyznaczone cele i je realizować. Chce wrócić jak najszybciej do wyszczekanego, pewnego siebie "ja" ... stąd decyzja na terapię.MrIncognitoo pisze: ↑30 stycznia 2023, o 14:25Najważniejsze, żeby mieć flow z terapeuta. Ale to będziecie czuły po 1 spotkaniu. I nie może być przyjemnie na nich, ma być ciężko, ciężkie pytania, ciężko odpowiedzi.
-
U mnie ostatnie dni mijają dosyć spokojnie,Aleczka23 pisze: ↑30 stycznia 2023, o 15:36Hej wszystkim jak tam wasze dni mijają? Nie macie nowych wkręt? Ja dziś poszłam do rodzinnego i poprosiłam o skierowanie na ta kolonoskopię i okazało się tez ze ktoś zrezygnował i mogłam się zapisać już na 6 lutego bo normalnie terminy na maj. Także cieszę się bardzo rozwieje to moje ostatnie wątpliwości bo tylko tego jeszcze nie mam zbadanego.. Mam nadzieje ze u was spokojniej:)
w większości bez wspomagacza, z którego miałem okazję kilka razy korzystać - hydro. Dziś w pracy złapał mnie atak podczas rozmowy z klientem, musiałem to jakoś ukryć. ( Nadeszła myśl, że zaraz się mi cos stanie, dostanę drgawek, padaczki czy też bałem się że zemdleje myśli było coraz więcej i przychodziły coraz szybciej ). Kilka głębszych wdechów, łyk wody, wyjście po spotkaniu na świeże powietrze i zajęcie głowy praca pozwoliło na opanowanie ataku i na szczęście bez hydro choć byłem już bliski skorzystania.
-
Heja, u mnie spoko. Jestem w pracy, nie mam czasu na głupoty.Aleczka23 pisze: ↑30 stycznia 2023, o 15:36Hej wszystkim jak tam wasze dni mijają? Nie macie nowych wkręt? Ja dziś poszłam do rodzinnego i poprosiłam o skierowanie na ta kolonoskopię i okazało się tez ze ktoś zrezygnował i mogłam się zapisać już na 6 lutego bo normalnie terminy na maj. Także cieszę się bardzo rozwieje to moje ostatnie wątpliwości bo tylko tego jeszcze nie mam zbadanego.. Mam nadzieje ze u was spokojniej:)
Coś czuję stawy, ale absooooolutnie nie daję się w to wkręcić
Fajnie, że udało Ci się dostać na tak szybki termin. Będziesz miała z głowy.
Googlowanie już w miarę ogarnęłam, chociaż czasem mnie poniesie...
Dla mnie problemem jest wybieganie w przyszłość i zamartwianie się "co jeśli to, co jeśli tamto". Nie żyję tu i teraz. Teraz jestem zdrowa, ale co jeśli zaraz nie będę. Wiem, że każdy jest w takiej samej sytuacji, nie jestem wyjątkiem, bo nikt nie przewidzi przyszłości, niemniej nie umiem jakoś z tego wyjść.
-
No to gratulacje, dobrze Ci poszłoNerwy2023 pisze: ↑30 stycznia 2023, o 15:49U mnie ostatnie dni mijają dosyć spokojnie,Aleczka23 pisze: ↑30 stycznia 2023, o 15:36Hej wszystkim jak tam wasze dni mijają? Nie macie nowych wkręt? Ja dziś poszłam do rodzinnego i poprosiłam o skierowanie na ta kolonoskopię i okazało się tez ze ktoś zrezygnował i mogłam się zapisać już na 6 lutego bo normalnie terminy na maj. Także cieszę się bardzo rozwieje to moje ostatnie wątpliwości bo tylko tego jeszcze nie mam zbadanego.. Mam nadzieje ze u was spokojniej:)
w większości bez wspomagacza, z którego miałem okazję kilka razy korzystać - hydro. Dziś w pracy złapał mnie atak podczas rozmowy z klientem, musiałem to jakoś ukryć. ( Nadeszła myśl, że zaraz się mi cos stanie, dostanę drgawek, padaczki czy też bałem się że zemdleje myśli było coraz więcej i przychodziły coraz szybciej ). Kilka głębszych wdechów, łyk wody, wyjście po spotkaniu na świeże powietrze i zajęcie głowy praca pozwoliło na opanowanie ataku i na szczęście bez hydro choć byłem już bliski skorzystania.
Teraz jak sytuacja się powtórzy, będziesz mógł się uspokoić tym, że skoro wcześniej nic się nie stało, tym razem również
-
Dopiero na maj ? Ah ten NFZ. Ja wszystki prywatnie, bo nie nerwica nie ma czasu czekaćAleczka23 pisze: ↑30 stycznia 2023, o 15:36Hej wszystkim jak tam wasze dni mijają? Nie macie nowych wkręt? Ja dziś poszłam do rodzinnego i poprosiłam o skierowanie na ta kolonoskopię i okazało się tez ze ktoś zrezygnował i mogłam się zapisać już na 6 lutego bo normalnie terminy na maj. Także cieszę się bardzo rozwieje to moje ostatnie wątpliwości bo tylko tego jeszcze nie mam zbadanego.. Mam nadzieje ze u was spokojniej:)

-
Ja dzisiaj byłam z małym na kulkach, mam urlop z racji ferii
Chodzisz myśli natrętne co chwilę próbują mnie złamać

AngieNa podobnie jak Ty tłumaczę sobie dziś jesteś zdrowa i tego się trzymaj....i podobnie jak Ty i większość z nas boje się że zachoruje

Chodzisz myśli natrętne co chwilę próbują mnie złamać
AngieNa podobnie jak Ty tłumaczę sobie dziś jesteś zdrowa i tego się trzymaj....i podobnie jak Ty i większość z nas boje się że zachoruje