Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Beata1985
Zarejestrowany Użytkownik

28 stycznia 2023, o 22:35

Alicja
Ale przy tym badaniu masz normy, i np ZJD mieści się w jakichś granicach😉mi gastrolog mówił że jak to badanie wychodzi dobrze, to kolanoskopiii nie trzeba robić
Zrób najpierw to badanie , zobaczysz że wynik będzie dobry, idź do dobrego gastrologa i on Cię pokieruje....choć nie powinnam Ci sugerować badań....bo dobrze wiemy że te objawy nasze są z głowy, a nie np z jelit
Aleczka23

28 stycznia 2023, o 22:50

Dzięki ze tak szybko odpisałas. Myślałam ze wszystkie zajmujecie się dziś sobą i odpoczywacie od tego a ja siedzę i czytam te głupoty.. Chodzę do dobrego gastrologa przynajmniej takie ma opinie ale nie mówiłam mu o tych problemach z jelitami bo myślałam ze od tego proktolog jest.. U gastrologa będę dopiero w marcu teraz na początku lutego mam proktologa tez podobno jakiś dobry zobaczymy co powie… Będę chciała wykonać tez to badanie o którym mówiłaś. A ty robiłaś na krew utajona ?
Beata1985

28 stycznia 2023, o 23:11

Ja kiedyś kilka razy robiłam na krew utajoną i było ok😉gastrolog jest od jelit,a proktolog od odbytu😉kolanoskopie też miałam i wynik ok😉
Alicjo spróbuj trzeźwo pomyśleć....mi gastrolog powiedział że jak krew utajoną ujemna plus morfologia ok w sensie hemoglobina i hematokryt ok to nią ma opcji na raka jelita
A poza tym masz papkowate a nie ołówkowe stolce
Kalprokteryne powinna Cię uspokoić
Ja dzisiaj miałam w miarę dobry dzień....bo nie uległam do końca nerwicy😉😉😉jutro z małym na turniej piłki nożnej😉👍
Aleczka23

28 stycznia 2023, o 23:21

No to super cieszę się bardzo ze chociaz u ciebie lepszy dzień. Jutro tez zapowiada się spoko jak z synem na piłkę jedziesz. Ja muszę mojego na basen zapisać niech trochę energii spożytkuje bo ma jej więcej niż ja i mój maż razem wzięci. No to mogłam mu przedstawić moje problemy u niego leczę się tylko z żołądkiem. No nic jakoś zaraz powinnam mieć wizytę u proktologa. Ja w szale histerii do tylu lekarzy się zapisywałam ze nawet nie pamietam w jaki dzień kto. Później tylko smsy przychodzą żeby wizytę potwierdzić to wiem kiedy mam iść… co ta nerwica robi z ludźmi. Uciekam trochę się odciąć od tego i może uda mi się normalnie usnąć.
MrIncognitoo

29 stycznia 2023, o 15:00

Zwariować można z parestezjami w kroczu :hehe:
mikami

29 stycznia 2023, o 15:01

Zwariować to można z ta nerwica .🙃
MrIncognitoo

29 stycznia 2023, o 15:02

Jak mnie to denerwuje, chyba najgorszy objaw. Serio. Już ze strony serca był lajcik, bo szedłem na rower, robiłem 40km i mówiłem dobra dawaj nerwiczka teraz zawał i kończymy tà grę. I nic. A z dupa jestem bezsilny :hehe:
mikami

29 stycznia 2023, o 15:03

Ej a próbowałeś robić sobie relaksacyjna nasiadówkę ? Wiem ze to brzmi głupio ale uwierz mi ze pomoczenie tylka w cieplej wodzie dużo daje i rozluźnia . Wiem z autopsji :)
MrIncognitoo

29 stycznia 2023, o 15:06

Nie próbowałem. Ale chyba spróbuje bo jestem na skraju wyczerpania :D tylko to nie boli ciagle, jakiś dyskomfort czuje i raz 2 razy jakby mi gwoździa ktoś wbijał :hehe:
mikami

29 stycznia 2023, o 15:27

Mówię Ci pomocz tyłek . W jakimś rumianku np . Ja się z tyłkiem uspokoiłam ale teraz odczuwam taki niepokój co kolejne sobie upieprze w głowie . Włączyłam netflixa żeby się trochę odmozdzyc
Mesa13

29 stycznia 2023, o 15:32

Ale beznadziejny dzień. Chodzę po ścianach. Rośnie mi narośl w trójkącie podzuchwowym A stomatolog dopiero w piątek. I to podłe przekonanie, ze to tym razem rak na 100%. Dziś wujek google pokazał mi dokładnie takie same obrazki ja ten w mojej buzi. Jazda nie z tej ziemi. Szkoda, ze nie zapielam pasów.
AngieNa

29 stycznia 2023, o 15:37

Mesa13 pisze:
Ale beznadziejny dzień. Chodzę po ścianach. Rośnie mi narośl w trójkącie podzuchwowym A stomatolog dopiero w piątek. I to podłe przekonanie, ze to tym razem rak na 100%. Dziś wujek google pokazał mi dokładnie takie same obrazki ja ten w mojej buzi. Jazda nie z tej ziemi. Szkoda, ze nie zapielam pasów.
Może masz powiększony węzeł chłonny? Wystarczy afta w jamie ustnej i może być większy😉
MrIncognitoo

29 stycznia 2023, o 15:48

mikami pisze:
29 stycznia 2023, o 15:27
Mówię Ci pomocz tyłek . W jakimś rumianku np . Ja się z tyłkiem uspokoiłam ale teraz odczuwam taki niepokój co kolejne sobie upieprze w głowie . Włączyłam netflixa żeby się trochę odmozdzyc
No będę musiał bo inaczej zwariuje :D
Mesa13

29 stycznia 2023, o 15:50

AngieNa pisze:
29 stycznia 2023, o 15:37
Mesa13 pisze:
Może masz powiększony węzeł chłonny? Wystarczy afta w jamie ustnej i może być większy😉
Niestety ani to węzeł, ani afta. Co gorsza jestem higienistka stomatologiczną ;(
MrIncognitoo

29 stycznia 2023, o 16:03

Jesteś higienistka stomatologiczna to kolega / koleżanka nie może rzucić okiem ? Tyylko czekasz do piątku ?
ODPOWIEDZ