Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
PawełekW
Zarejestrowany Użytkownik

22 grudnia 2015, o 15:19

Jesteś za granicą, to gorzej dla hipochondryka... Na pewno nic Ci nie jest, to tylko Nasze myśli i lęki...
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

22 grudnia 2015, o 15:25

A ja bym sie nie zgodzil ze gorzej popatrz na to z tej strony . Jestes hipohondryki3m biegasz od lekarza do lekarza jak debil nie ma to sensu ale ty go widzisz . Ja np mieszkam w uk bylem dwa razy u l3karza i powiedzialem ze te pazie nic sie nie znaja to sprawilo ze zaakceptowalem objawy i przeszlo . W polsce pewnie bym biegal . A tu pierwsze pytanie czy pan ma stresujace zycie . Odpowiadasz ze tak i nawet witaminy c ci nie przepisza kaza sie mniej stresowac . Trzeba pozytywnie patrzec na porazki a nie narzekac ;) pozdrawiqm
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Victor
Administrator

22 grudnia 2015, o 15:42

Kaya pisze:W lutym bo dopiero wtedy będę w Polsce. A tylko tam moge wykonać badanie ltt (najdokładniejsze ). Uleczalna ale to lata walki .tak ukąsił mnie kleszcz kiedyś i pod to moge podciagnac wszystkie moje objawy sprzed 10 lat. Teraz nawet ból żebra pod to podciągam bo tak mówi dr Google. Zreszta borelioza daje objawy każdej innej choroby. Kiedyś miałam wszystkie raki świata teraz meczy mnie borelioza. Ehhhh :(
Co ty się martwisz latami walki z boleriozą jak przy takim stosunku do każdego nowego wkręta to co na pewno to i tak czekają cie kolejne lata hipochondrii...
Najpierw raki teraz bolerioza, googlowanie, pojawianie się objawów po przeczytaniu, już samo zachowanie wskazuje przyczyny twojego samopoczucia.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
jacobsen

22 grudnia 2015, o 21:13

Ale mam dzisiaj jaja. Boli mnie łydka przy zginaniu stopy. Wpisuje w neta i wyskakuje zator tętnicy i żył głębokich oraz informacja o śmierci w kilka sekund. Czytam dalej niestety, a tam widoczność żyły (wydaję mi sie, że jest widoczna), ból żeber (bolą) i co najgorsze duszności (od kilku tygodni). Już mam po świętach..
condor

22 grudnia 2015, o 21:23

oj stary... xd o wiele bardziej prawdopodobne jest po prostu naciagniecie, przeciagniecie, cos typowego niz to co opisujesz :D
Jak podali w ostatnim nagraniu, mysl o prawdopodobienstwie i realnosci sytuacji a nie wyobrazeniach tego typu xd
Awatar użytkownika
jacobsen

22 grudnia 2015, o 21:34

Dzieki condor, najgorsze jest to, że ta realność jest dla mnie wysoka. Czytałam o przypadkach dziewczyn w moim wieku (27lat), które zmarly na zator.. Załamka:(
RDQ90

22 grudnia 2015, o 21:37

Mikołaj, powiedz coś więcej o tej tężyczce :)
Kaya

2 stycznia 2016, o 06:27

Znowu wkręty. Czytam forum o boreliozie i ktoś pisze o metalicznym smaku w ustach. U mnie tez sie taki pojawia od dawna -tylko na dziąsłach wokół zębów ale jest długo. Myślałam ze to od zgrzytania zębami o plaby amalgamatowe i idę je wymienić ale teraz myśle ze to jednak od tej prześladującej mnie boreliozy. Ja naprawdę oszaleje niebawem
Biorę leki ale dają Mi tylko cała listę skutków ubocznych
bozenka17

4 stycznia 2016, o 11:53

A ja tak się za rzeka łam ze jak zrobię badanie żołądka będę najszczersze i co byłam ale 2 tygodnie a teraz teraz mam fobie na punkcie pieprza wypuklego a na tym pieprzu taka brodawki miękka mogłabym ja urwać a wszystko zaczęło się jak pani dr mnie badała na oskrzela i mówi czy byłam gdzieś z tymi pieprza mi mowie ze nie ale obserwuje bo toto juz mam z 10 lat i od tej pory zaczęła się jazda co przechodzę kolo lusterka oglądam z 20 razy na dzień a dotąd mnie to nie interesowało na plecach mam to znamię czy pieprz nie wiem to malutkie jest i doczytałam o czerniaka i więcej mi nie trzeba żeby w łeb walił na razie nie myślę łazić po dermatologa bo nic się z tym nie dzieje ale szajba odbija juz czasami odechciewa mi się wszystkiego

-- 4 stycznia 2016, o 01:53 --
Chciałam napisać szczęśliwa ja bd po badaniu żołądka a do tego wydaje mi się ze mnie boli jak zaczęłam na tym punkcie się się skupiac
Kaya

4 stycznia 2016, o 22:56

Boze co ta nerwica z nami wyprawia. Pieprzyki (w rozumieniu czerniaka ) tez juz przerabiałam. Oglądałam w powiększającym lusterku (wariatka ) ,liczyłam ilościowo (czy nie pojawia sie więcej ) ,jednego nawet kazałam sobie usunąć(czekanie na wynik biopsji do której to idzie standardowo prawie mnie wykończyło nerwowo ). No i tak sie denerwowałam pieprzykami dopóki mnie nie zaczęła bolec wątroba ,było usg ,oczywiście w normie ,pozniej głowa -tomograf komputerowy bez zarzutu ,oko (okulista prefekt ) ,teraz ta cholerna borelioza !!!!i właściwie jest najgorsza bo pod nia moge podciagnac ból wątroby ,oka ,głowy ,mrowienia ,drętwienia ,stawanie włosów na głowie ,ból kolana ...myśle ze nawet ból czterech liter mozna by i pod ta borelioze podciagnac a przede wszystkim nerwica która jest głównym objawem boreliozy. No gorzej to ja chyba w życiu nie miałam i na gorsza chorobę nie mogłam trafić. Teraz czekają mnie mega drogie (bo na byle jakie nawet nie idę ) badania w Polsce. Aja i tak jestem pewna ze to borelioza.
Od miesiąca łykam antydepresanty ale tu w uk przepisuje je lekarz rodzinny i są dwie opcje a) albo nie trafił bo nie działają a za to mam cała ulotkę efektów ubocznych B) faktycznie mam ta borelioze

Ty sie kochana pieprzykami nie przejmuj. Skoro mas to 10 lat i nie zmieniło swojego wyglądu to myśle ze to nie to co myślisz. Nie wiem dlaczego tłumaczenie tego ze to nic poważnego innym wydaje mi sie takie proste i logiczne a sama sobie język 200 razy dziennie potrafię oglądać.
My wszyscy mamy umysły mega analityczne i analizujemy wszystko bardziej intensywnie
bozenka17

4 stycznia 2016, o 23:14

Aż mi się płakać chce jak weszłam w zdjęcia czerniaka to i mój tak wygląda aż mnie całą trzęsie
Awatar użytkownika
schanis22

4 stycznia 2016, o 23:20

Bożenka a po co szukasz ? goglujesz ? wiesz że to nie potrzebne podsyłam do posłuchania etap-4-3-3-derealizacja-depersonalizacj ... t4501.html , tu jest mowa o unikaniu prowokatorów . Dla pocieszenia mojej babci drugi mąż miał całe plecy w tych czerniakach jakoś 86 lat tak żył i nic z tym nie robił . Nic Ci nie jest wiesz że nerwica tak nakręca tylko .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
bozenka17

5 stycznia 2016, o 00:00

Dzięki ale jak zaczęłam czytać i te zdjęcia oglądać to aż mną trzęsie a miało być tak pięknie żadnego neta szukania a tu z powrotem
Kaya

5 stycznia 2016, o 07:19

Najgorsze co moze byc to szukanie w necie ! Kiedyś robiłam to notorycznie codziennie i miałam Delirium nerwowe. Wyobraźcie sobie ze mam na paznokciu pionowe ciemne przebarwienie /taka kreskę barwnikowa chyba i Google powiedział ze to czerniak paznokcia!!!!! £75 za prywatna wizytę u dermatologa rozwoalo moje watpliwości :/
Staraj sie Bożenka tego nie czytać. Ja z ta pokusa powoli wygrywam ale nie wiem czy to silna wola czy to ze juz wszystko wiem o tej cholernej boreliozie i nie musze czytac.
bozenka17

5 stycznia 2016, o 07:27

Kaja a ja tylko 2 godziny dziś przestałam trzepalo mną cała noc i nadal nie lepiej nogi mnie bolą a całe ciało drży a jak to coś złego?
ODPOWIEDZ