Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami
- Joannaw27
- Odburzony i pomocny użytkownik
Bożenka żadnego czytania bo się nakrecasz chorobami i wyszukujesz a nie tedy droga, ciało ci drży to jest od nerwicy ja tak miałam co dzień przez okres bardzo długi, wiem ze swojego doświadczenia ze takie czytanie po necie pogarsza sprawę i to bardzo.
COCO JUMBO I DO PRZODU
-
- Zarejestrowany Użytkownik
No to jest cos złego -nazywa sie to NERWICA LEKOWA. z mojego doświadczenia wiem ze od niej moze bolec wszystko. Dodatkowo moze piec ,kłuć ,mrowic i drętwiec. Ja cierpie na jakas odmianę somatyczna chyba bo potrafie sobie wmówić kazdy objaw ,pieczenie ,bol jak tylko o nim głębiej pomyśle.
Moja rada -posłuchaj tych nagrań na you tube ,znajdź dobrego psychologa ,jak trzeba to bierz leki. Z ta cholera cieżko wygrać i potrafi zdominować życie. Będzie dobrze. Musi byc.
Najbardziej mnie wkurza ze walczę o normalne życie ,o to o co inni nie musza walczyć
Moja rada -posłuchaj tych nagrań na you tube ,znajdź dobrego psychologa ,jak trzeba to bierz leki. Z ta cholera cieżko wygrać i potrafi zdominować życie. Będzie dobrze. Musi byc.
Najbardziej mnie wkurza ze walczę o normalne życie ,o to o co inni nie musza walczyć
-
Oj prawda. Przykład : wczoraj myślałam sobie :"Hmmmm juz miałam wszystkie objawy tej boreliozy oprocz tego drętwienia miedzy łopatkami" i co ? I obudziłam sie z drętwieniem miedzy łopatkami !!!!
Ta symulatorka potrafi zdziałać "cuda ". Ja oczywiście z jednej strony wierze w nerwice a z drugiej myśle sobie ze to na 100% borelioza. Oszaleć mozna !
Ta symulatorka potrafi zdziałać "cuda ". Ja oczywiście z jednej strony wierze w nerwice a z drugiej myśle sobie ze to na 100% borelioza. Oszaleć mozna !
- Joannaw27
Tak kaya objawy nerwicy są tak uporczywe ze często ma się wątpliwości czy to napewno nerwica, z drugiej strony jeśli miało się badania i się wie ze to żadna choroba to wiadomo ze to nerwica ja teraz jestem tego świadoma, czasami pojawi się nie dowierzanie bo nerwica to podstępne ska hehe
-- 5 stycznia 2016, o 08:13 --
Suka
-- 5 stycznia 2016, o 08:13 --
Suka
COCO JUMBO I DO PRZODU
-
Dziewczyny nawet nie wiecie jak mi z wami jest choć trochę lżej wzięłam pramolan może choć trochę uspokoje się ale jeszcze nigdy tak mną nie trzepalo jak w nocy.
-- 4 stycznia 2016, o 22:19 --
Ja tego pieprz mam na plecach takie wypukłe miękkie jakbym wzięła w palce to mogę urwać i się rusza a pod spodem jakby otoczka ale trochę nierówna tak na skórę wchodzi a podobno te nierówne są niebezpieczne dokładnie tego nie widzę bo między łopatkami zawsze na to ze
Patrzyłam ale teraz to mnie wzielo
-- 4 stycznia 2016, o 22:20 --
Ja tego pieprz mam na plecach takie wypukłe miękkie jakbym wzięła w palce to mogę urwać i się rusza a pod spodem jakby otoczka ale trochę nierówna tak na skórę wchodzi a podobno te nierówne są niebezpieczne dokładnie tego nie widzę bo między łopatkami zawsze na to ze
-- 4 stycznia 2016, o 22:19 --
-- 4 stycznia 2016, o 22:20 --
-
Tez pramolan biorę miedzy innymi na ta cholerę.
Bożenka takie stany i bezsenne noce z delirką i na tym forum to tez normalka niestety choc to potrafi wykończyć to wiele odpowiedzi tu znalazłam
Joanna -badań miałam juz miliony ale akurat na borelioze jeszcze nie. Będę miała pod koniec styczna. Specjalnie w tym celu jadę do polski i oczywiście będzie mnie to kosztować kupę kasy. Ale ja jak to ja nie uspokoję sie dopóki nie zrobię. Najgorsze ze pod ta borelioze mozna podciagnac wszystko ,nawet nerwice. Wiec same rozumiecie ze w tym wypadku nerwica byłaby dla mnie wybawieniem. I tak w kółko. I za każdym razem sobie obiecuje ze jak badania wyjdą dobrze to przysięgam ze juz nic sobie nie wkrece i będę najszczęśliwsza pod słońcem. No i jestem najszczęśliwsza przez jakieś dwa tyg a pozniej to samo. ...ehhhh
-- 5 stycznia 2016, o 08:33 --
Pieprzow nierównych i z przebarwieniami mam duzo. To moze byc włókniak. Nic groźnego. Moja mama ma całe plecy w takich "olbrzymach " i jest ok. Pokaz to przy okazji lekarzowi ale jestem pewna ze będzie ok.
Bożenka takie stany i bezsenne noce z delirką i na tym forum to tez normalka niestety choc to potrafi wykończyć to wiele odpowiedzi tu znalazłam
Joanna -badań miałam juz miliony ale akurat na borelioze jeszcze nie. Będę miała pod koniec styczna. Specjalnie w tym celu jadę do polski i oczywiście będzie mnie to kosztować kupę kasy. Ale ja jak to ja nie uspokoję sie dopóki nie zrobię. Najgorsze ze pod ta borelioze mozna podciagnac wszystko ,nawet nerwice. Wiec same rozumiecie ze w tym wypadku nerwica byłaby dla mnie wybawieniem. I tak w kółko. I za każdym razem sobie obiecuje ze jak badania wyjdą dobrze to przysięgam ze juz nic sobie nie wkrece i będę najszczęśliwsza pod słońcem. No i jestem najszczęśliwsza przez jakieś dwa tyg a pozniej to samo. ...ehhhh
-- 5 stycznia 2016, o 08:33 --
Pieprzow nierównych i z przebarwieniami mam duzo. To moze byc włókniak. Nic groźnego. Moja mama ma całe plecy w takich "olbrzymach " i jest ok. Pokaz to przy okazji lekarzowi ale jestem pewna ze będzie ok.
-
Bożenka ja miałam takie dwa nieciekawe pieprze, podobne do twoich - wypukła brodawka i na wierzchu dosłownie czarne pole i drugi płaski w miarę ale bardzo nierówny i cieniowany od kakao do czerni. Ten drugi zresztą uszkodziłam fiszbinem od gorsetu (mąż mi sprawił prezent na walentynki hehe). Krew się lała. Byłam na 100% przekonana że mam czerniaka. Wycięłam to w cholerę, badania histopat. Wyszły okey. Jeśli masz to 10 lat i nie zmieniło się nie swędzi nie krwawi to na 100% zwykłe znamię barwnikowe, tylko takie brzydkie z wyglądu. To między łopatkami bym wycięła na twoim miejscu bo możesz sobie podrażniać stanikiem, a przy naszych stanach hipochondrycznych sądzę że będziesz się wiecznie tym zamartwiać.
Joannaw27 ja mam codzienne drżenie ciała, dygot, trzęsiawki (szczególnie barków ramion i rąk). Mówisz że to może trwać długo? Jakbyś mogła napisać coś więcej jak to u ciebie wyglądało to byłabym wdzięczna bo ja od SM przeszłam przez SLA do drżeń samoistnych a teraz do Parkinsona (u neurologa byłam, dno oka robiłam - badania wyszły ok, nie robiłam jednak tomografu czy punkcji). Naprawdę trudno mi uwierzyć, aby nerwica mną trzęsła (mniej lub bardziej) codziennie od 3-4 tygodni - nawet wtedy gdy wydaje mi się że jestem spokojna.
Joannaw27 ja mam codzienne drżenie ciała, dygot, trzęsiawki (szczególnie barków ramion i rąk). Mówisz że to może trwać długo? Jakbyś mogła napisać coś więcej jak to u ciebie wyglądało to byłabym wdzięczna bo ja od SM przeszłam przez SLA do drżeń samoistnych a teraz do Parkinsona (u neurologa byłam, dno oka robiłam - badania wyszły ok, nie robiłam jednak tomografu czy punkcji). Naprawdę trudno mi uwierzyć, aby nerwica mną trzęsła (mniej lub bardziej) codziennie od 3-4 tygodni - nawet wtedy gdy wydaje mi się że jestem spokojna.
- Joannaw27
Bożenka ja mam na brzuchu pieprza który z wiekiem mi się powiększa poprostu rośnie sobie, ale mi on nie przeszkadza i się tym nie przejmuje. Papryczka mnie te trzesawki trzymały przez rok a najbardziej z rana, ale jeszcze w tedy nie wiedziałam że mam nerwicę wiec się nakrecalam i dlatego tsk długo trzymało, mieszkam za granicą i nie miałam tu pomocy, dopiero w pl stwierdzili nerwicę która już po roku przerodziła sue w depresję, otrzymałam leki z grupy ssri i przeszło, ale tak jak pisze nie wiedziałam że to nerwica dlatego tak się przejelam ze może to być bóg wie co i mnie to trzymało przez rok, i depresja doszła, każdy organizm jest inny, to nie jest powiedziane ze ty będziesz to miała długo.
COCO JUMBO I DO PRZODU
-
Dzięki Joannaw27:)
- Joannaw27
Kaya jeśli nie miałaś badań robionych na borelioza to pewnie zrób dla spokoju, będziesz spokojniejsza.
-- 5 stycznia 2016, o 09:29 --
Papryczka nie ma za co, jesteśmy tu po to żeby sobie pomagać i zawsze możecie liczyć na moja pomoc.
-- 5 stycznia 2016, o 09:29 --
Papryczka nie ma za co, jesteśmy tu po to żeby sobie pomagać i zawsze możecie liczyć na moja pomoc.
COCO JUMBO I DO PRZODU
-
Zrobię Joanna te badania. To juz postanowione i umówione. Jestem w 100% pewna wyniku pozytywnego. Do tego ten wstrętny metaliczny posmak wokół zębów. Idę za tydzień wymieniać plaby amalgamatowe ( £££) choc oczywiście jestem pewna ze to objaw boreliozy. U mnie jest tak ze objawy są jak o nich myśle a znikają jak nie myśle. Natomiast smak metalu w ustach jest Non stop. Blee.
Mam leki ssri ale od miesiąca biorę i tylko mini poprawa a skutków ubocznych milion. Idę w czwartek do lekarza moze cos zaradzi. Albo to naprawdę ta borelioza i dlatego nie działają
Jestem nakręcona maksymalnie i strasznie mi z tym zle
Mam leki ssri ale od miesiąca biorę i tylko mini poprawa a skutków ubocznych milion. Idę w czwartek do lekarza moze cos zaradzi. Albo to naprawdę ta borelioza i dlatego nie działają
Jestem nakręcona maksymalnie i strasznie mi z tym zle
-
Moja kolezanka ma borelioze i u niej nie ma tak ze objawy znikaja jak o nich nie mysli. Ma je, raz lepiej raz gorzej, ale je ma, niezaleznie od myslenia i leczy sie. U ciebie znikaja, to dowodzi ze to nerwicowe.
Ja bylam na badaniu emg. Wyszla tezyczka utajona.
Ja bylam na badaniu emg. Wyszla tezyczka utajona.
-
Tez niby raz lepiej raz gorzej ,raz są raz ich nie ma ale głownie są jak o nich myśle. Np pieką mnie stopy w w nocy (borelioza ) bo o tym mysle ,pozniej boli mnie kolano (borelioza ) ale juz mnie wtedy nie pieką stopy. A jak jestem mega zajęta i zapracowana to nie boli i nie piecze mnie nic. Ale ja nie moge i nie chce byc Non stop zajęta bo sie wykończę. Najgorsze są wieczory jak juz sie kładę. Skan organizmu i zawsze cos sie znajdzie