A i bardzo ważna wskazówkaMissy89 pisze: ↑27 stycznia 2023, o 15:29To co opisujesz to klasyczna nerwicaPrzemko96 pisze: ↑27 stycznia 2023, o 14:37Dzięki wszystkim za pomoc, właśnie to jest ciężkie do uwierzenia... Borykam się z nerwicą od czerwca 2022, początkowo zaczęło się od problemów z sercem... Waliło jak oszalałe szczególnie przed pójściem spać. Teraz jednoznacznie widzę powiązanie bo jak wykluczyłem serce u kardiologa tak od września 2022 borykam się rzekomo z trzustką która wcale trzustką nie jest... Masakra jakaś, też schudłem 10 kg z tego stresu i tych myśli, że nic mnie w życiu już nie czeka.
Wielkie dzięki, już teraz wiem, że musze pracować nad sobą a nie nad trzustką. Odpowiadając na pytanie powyżej nie biorę leków ale chyba czas zacząć brać, próbowałem 2 razy escilatopram i setaloft ale bardzo mnie to usypia, stosuję na razie olejek CBD 30% i ashwagandhe.![]()
Zacznij skuchac nagran
Divovic na youtube sezon 1 - istota lęku ( od tego zacznij)
Powiem tak im mniej nakręcania tym mniej lęku.
Lęk staraj sie przepuszczać przez siebie wtedy dość szybko mija i nie jest uporczywy co do kwestii hipochondrii z tym jest gorzej bo bedzie tak skakac ci z organu na organ i tu musisz te myśli tez przepuszczać nauczyć się dystansu do nich. Po czasie zaczniesz zauważać które to lękowe a które zwyczajne. Po czasie praktyki lęk i myśli beda slabnac zdarzy sie również po drodze kryzys.
Jesli samo forum Ci nie wystarczy to polecam terapie beh poznawcza![]()
Co do leków nie podpowiem bo nie biorę.
To co mozesz zrobic teraz żeby nie utwierdzać stanu emojonalnego w tym ze cos Ci grozi to zaprzestan juz badań to po pierwsze a po drugie i to jest bardzo istotne ban na google to bardzo ważne i to sam mozesz zrobic juz teraz. Kazde sprawdzenie utwierdza twoj mozg ze jestes w zagrozeniu