Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wiem... Ale cały czas mam w głowie "a jeśli moje podejrzenia to prawda?" I odwlekam decyzję o psychoterapii, bo przecież pewnie mam rację i muszę znaleźć sposób, by zmusić drugą osobę do leczenia.
Fajnie, że istnieje takie forum
Mam wrażenie, że moja najbliższa koleżanka, której pokrótce opowiedzialam, co się dzieje, nie wie co mi poradzić i nie ma już ochoty na wysłuchiwanie tego. A najlepiej jednak zrozumieją to osoby, które doświadczają czegoś podobnego.
Tu na tym forum w sumie przeczytałam, jak działają takie natrętne myśli u osób, które mają problem, że tak wciąż i wciąż je analizują, kreują w głowie scenariusze itd.
Fajnie, że istnieje takie forum

Tu na tym forum w sumie przeczytałam, jak działają takie natrętne myśli u osób, które mają problem, że tak wciąż i wciąż je analizują, kreują w głowie scenariusze itd.
-
Witam
ale się wybawilam na dyskotece
tancowalam do 3.30, mam małego kaca
ale warto było
Masz rację Alicji ,że osoba bez zaburzenia nie jest w stanie nas zrozumieć, tego jak się czujemy w chwili ,gdy hipochondria nas dopada, dlatego cieszę się, że Wy tu jesteście....
Alicja tort smakował?
Masz rację Alicji ,że osoba bez zaburzenia nie jest w stanie nas zrozumieć, tego jak się czujemy w chwili ,gdy hipochondria nas dopada, dlatego cieszę się, że Wy tu jesteście....
Alicja tort smakował?
-
Hej Beata No to super:) trzeba coś dla siebie robic żeby całkowicie nie zwariować. Torcik będzie jedzony dopiero jutro mam nadzieje ze będzie smaczny. Ciekawe jak mikami miała drinkowac z kakao. Ciekawe czy tez na kacyku:)
-
Hajka. Ja dziś mam dola jak cholera . Cały czas w głowie tylko wyniki , wyniki , wyniki . Od jutra idę do pracy , mam nadzieje ze jakoś się uporam z myślami . No i liczę ze w tygodniu będą wyniki . Ale dzień dziś ciężki - bardzo ;/
-
Hej mikami
nie stresuj się , zobaczysz że wyniki będą dobre
nawet jak nie będą, to właśnie będzie oznaczało to, że wczas zrobiłaś cytologie....i że komórki zmienione należy wyciac....(ja miałam podejrzenie CIN 1 i po biopsji okazało się że i tak jest dobrze)więc nie każda zła cytologia oznacza od razu raka szyjki macicy....niedziela jak dla mnie zawsze jest ciężkim dniem
chyba że coś sobie na nią zaplanuje to wtedy jest inaczej
-
Ja mazowieckie.. tort śmietankowy z musem jagodowym szkoda ze tu zdjęć nie można wstawiać bo bym wam pokazała moje dzieło. Mikami rozumiem cię ja tez dziś w głowie mam te moje wyniki dlaczego podwyższone i to swędzenie.
-
Mikami tez myśle ze wszystko będzie dobrze rak szyjki rozwija się wiele lat. Myśle ze miałabyś się czym martwić jakbyś zaniedbałaś ta cytologię i miała no 10 lat temu albo wcale tak tez bywa przecież. Ty miałam trzy lata temu wiec jeżeli nawet coś się zmieniło to o tak nie będzie to nic tak groźnego jak rak spokojnie.
- Hightower
Bardzo możliwe, że nic. Niewielkie ryzyko endometriozy. Jedynie dodatkowa diagnostyka (badanie ginekologiczne, USG, czasem laparoskopia) może odpowiedzieć na to pytanie.