Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Arni masz typowe objawy nerwicy może spróbuj się wstrzymać z badaniami i staraj się zmieniać tor myśli. Wiem ze ciężko ale jeżeli my nie będziemy walczyć z naszymi nerwicami to nikt za nas tego nie zrobi… próbuj nie myśleć o tym gdzie boli.. Masz jakieś hobby albo inne zajęcia żeby oderwać myśli. Ja często mam bóle w różnych miejscach w ciele i czasami dręczą mnie po kilka tygodni nawet miesięcy. Ale zauważyłam ze jak zaczynam poświęcać uwagę czemuś innemu po pewnym czasie łapie się na tym ze kilka godzin mnie nie bolało i za piec minut znowu ból. Tak działa nasza nerwica. Próbuj walczyć i przeczekaj już tyle badań zrobiłeś myśle ze gdyby było coś nie tak na tym etapie juz byś to wiedział.
-
Właśnie też tak mam że jak się czymś zajmę to zapominam że boli lub przestaje boleć. Lub rano zaraz po przebudzeniu nie boli dopiero po chwili. Pewnie jak umysł sobie przypomni że przecież ma bolećAleczka23 pisze: ↑8 stycznia 2023, o 21:53Arni masz typowe objawy nerwicy może spróbuj się wstrzymać z badaniami i staraj się zmieniać tor myśli. Wiem ze ciężko ale jeżeli my nie będziemy walczyć z naszymi nerwicami to nikt za nas tego nie zrobi… próbuj nie myśleć o tym gdzie boli.. Masz jakieś hobby albo inne zajęcia żeby oderwać myśli. Ja często mam bóle w różnych miejscach w ciele i czasami dręczą mnie po kilka tygodni nawet miesięcy. Ale zauważyłam ze jak zaczynam poświęcać uwagę czemuś innemu po pewnym czasie łapie się na tym ze kilka godzin mnie nie bolało i za piec minut znowu ból. Tak działa nasza nerwica. Próbuj walczyć i przeczekaj już tyle badań zrobiłeś myśle ze gdyby było coś nie tak na tym etapie juz byś to wiedział.

-
Rozumiem cię mikami ale jesteś świeżo po chorobie która mocno osłabia orgazmem wiec nic dziwnego ze reaguje bólem. Daj sobie fory i jak masz tylko czas to odpoczywaj sobie. Ja tez dziś już sobie wymyśliłam jak wstałam wszystko było dobrze nagle ból zoladka i myśli ze może jednak coś się dzieje chociaz wyniki badania histopatologicznego z gastroskopi wyszły dobre to odrazu myśle ze lekarz pewnie złe pobrał wycinki… Ale psychika jest okrutna.
-
Daj sobie Kochana czas na dojście do siebie po infekcji tak fizycznie jak i psychicznie.
Nie wiesz nawet czy ta kulka tam była, czy tyle co się pojawiła.
Wyobraź sobie, że ja macałam swoje węzły chłonne przez cały wrzesień i październik i non stop coś mnie niepokoiło - oczywiście bezzasadnie
Same węzły chłonne są bardzo reaktywne i nawet przy niewielkiej infekcji mogą się powiększyć, ale potem normalnie schodzą i wszystko wraca do normy.
Nie dłub przy niej, bo miejsce zrobi się tkliwe od ciągłego ucisku i zestresujesz się jeszcze bardziej.
Będzie dobrze, za tydzień nawet nie będziesz o tym pamiętała.
-
Miskami uwierz mi ze w swoim życiu niw raz napewno miałaś powiększone węzły chłonne tylko nawet nie pomyślałaś żeby to sprawdzać. Przy najmniejszej infekcji można mieć węzły powiększone u niektórych się powiększają i zostają takie już ja tez mam taka gulke na szyi od bardzo długiego czasu kiedyś wyskoczyło jak byłam chora i zostało jest malutka i jak coś się dzieje w organizmie to się trochę powiększa. Można mieć macalne węzły chłonne przez cały czas.. spokojnie i dokładnie nie uciskaj bo zacznie bolec będziesz bardziej panikować.
-
No już się ponaciskalam oczywiście ale będę się teraz pilnować żeby tego nie robić . Ciężka ze mnie osoba . Zawsze wiem lepiej .. i to mnie gubi . Jak nie węzeł to już trzepie portkami przed środowym ginekologiem. Już mnie boli raz jeden jajnik raz drugi . No szurnieta baba . Nie ma co .
-
Witam Was wszystkich , dzisiaj byłam pierwszy raz w pracy po przerwie świątecznej, bo byłam chora.Wczoraj miałam gorszy dzień z myśli:(((co chwilkę nerwica podpowiadała mi a sprawdź to , a tamto...itp, zaczęłam szukać jakiegoś dobrego psychoterapeuty(choć nie wierzę w psychoterapię)myślę że jeżeli sami sobie z tym nie poradzimy to chyba tylko leki mi pozostaną.
No ale dzisiaj wpadłam na pomysł ,że spróbuję jeszcze raz hipnoterapii(niedawno próbowałam, ale mięso końca mi pomogła), w sumie to ja jej nie kontynuowałam , może wtedy efekty były by lepsze
trudno tyle kasy tracę na prywatnych terapeutów , więc zaryzykuję i stracę na hipnozę
Umówiłam się na przyszły wtorek na sesję
naszła mnie teraz taka myśl, już kiedyś tu pisałam na forum, że jaka to ja byłam szczęśliwa jak byłam wolna od tej hipohondria

No ale dzisiaj wpadłam na pomysł ,że spróbuję jeszcze raz hipnoterapii(niedawno próbowałam, ale mięso końca mi pomogła), w sumie to ja jej nie kontynuowałam , może wtedy efekty były by lepsze
Umówiłam się na przyszły wtorek na sesję