Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Victor
Administrator

7 października 2016, o 08:51

Karola88 pisze:Są różne napady padaczkowe, i jednym z nich jest właśnie odrealnienie...
PRZESTAŃ SIAĆ HEREZJE

W przypadku derealizacji i depersonalizacji, lęku nie można diagnozowac ot tak sobie padaczki. Na podstawie takich objawów i dobrych wyników eeg nie można diagnozowac PADACZKI!
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
beautiful_kate
Zarejestrowany Użytkownik

7 października 2016, o 08:57

No na pewno odrealnia jak potem budzisz się z pianą, obśliniona i stoją nad Tobą ludzie, a Ty zastanawiasz się jak masz na imię.

Radzę iść do dobrego neurologa i mieć spokój.
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
Karola88

7 października 2016, o 09:29

Victor,
W żaden sposób nie chodziło mi o to żeby siać Herezje, jeśli tak to wygląda to przepraszam...pytam ponieważ sama jestem przerazona, trafiłam na neurologa który po moich opowiesciach i nie do końca idealnym eeg stwierdzil,że to ma coś wspólnego z padaczka, dlatego też moje zapytanie

-- 7 października 2016, o 09:29 --
Wydaje mi się,że trafiłam do dobrego dzialu, mam obawy i wątpliwości to je przedstawiam...
Awatar użytkownika
mżawka

7 października 2016, o 09:43

Polecam skonsultowac to z innym neurologiem:)

-------
czy Wy tez macie tak ze budzicie sie z bolami roznych miesni w obrebie korpusu? bo mnie dzis tak bola zebrappo prawej stronie ze szok.... i to tak same z siebie, od niczego....
beautiful_kate

7 października 2016, o 11:46

Ulewny no pewnie;*
Zapominanie to akt mimowolny. Im bardziej chcesz coś porzucić tym bardziej cię to ściga.
William Jonas Barkley
Awatar użytkownika
jacobsen

7 października 2016, o 16:45

Dawno nie narzekalam...
Mam pytanie. Macie może objaw polegający na tym, ze podczas ziewania, intensywnego śmiania sie lub przeciągania nawet odczuwacie odlot albo jakby zawrót w glowie i ścisk w szyi?
Ja bardzo często ziewam i ten objaw mnie dobija.
Awatar użytkownika
lubie.ciastka
Forumowy szyderca

7 października 2016, o 17:47

jacobsen ja mam ten jakby zawrót, na ścisku w szyi się nie skupiałam, ale pewnie też jest :)
Czasami nie chodzi o to, aby się zmieniło na lepsze. Najczęściej chodzi o to, aby zmieniło się cokolwiek.
#CiastkoCoelho
Awatar użytkownika
jacobsen

7 października 2016, o 17:49

Ale również w trakcie tych czynności ?
Awatar użytkownika
lubie.ciastka
Forumowy szyderca

7 października 2016, o 17:54

Podczas ciągłego ziewania i przeciągania się tak, na śmiech nie zwróciłam uwagi :) Ja mam takie jakby chwilowe uderzenie ala zawrót głowy. U mnie występuje to zamiennie z potykaniem serca w czasie tych czynności, więc to na pewno nerwicowe :)
Czasami nie chodzi o to, aby się zmieniło na lepsze. Najczęściej chodzi o to, aby zmieniło się cokolwiek.
#CiastkoCoelho
Awatar użytkownika
jacobsen

7 października 2016, o 18:05

lubie.ciastka pisze:Podczas ciągłego ziewania i przeciągania się tak, na śmiech nie zwróciłam uwagi :) Ja mam takie jakby chwilowe uderzenie ala zawrót głowy. U mnie występuje to zamiennie z potykaniem serca w czasie tych czynności, więc to na pewno nerwicowe :)
Pewnie za dużo analizuje, ale zastanawia mnie dlaczego to się dzieje wlasnie w tych konkretnych sytuacjach.
Awatar użytkownika
lubie.ciastka
Forumowy szyderca

7 października 2016, o 18:07

Może dlatego, że dostarczamy organizmowi za dużo tlenu? Coś jak mini hiperwentylacja?
#CiastkoCoelho
Awatar użytkownika
jacobsen

7 października 2016, o 18:26

Tez o tym myślałam wlasnie, bo to wszystko dzieje sie przy dość głębokich wdechach.

lubię. ciastka, dzięki:)
Awatar użytkownika
dziwny123

7 października 2016, o 21:08

Jak miewam (nie zawsze) nie w trakcie, ale tuż po przeciągnięciu się uderzenie dużego ciśnienia do głowy, jakby mi miała za chwilę odstrzelić i ślepnę na kilka sekund. Ale nie jest to dla mnie zbyt problematyczna dolegliwość.
Victor
Administrator

8 października 2016, o 12:06

Karola88 pisze:Victor,
W żaden sposób nie chodziło mi o to żeby siać Herezje, jeśli tak to wygląda to przepraszam...pytam ponieważ sama jestem przerazona, trafiłam na neurologa który po moich opowiesciach i nie do końca idealnym eeg stwierdzil,że to ma coś wspólnego z padaczka, dlatego też moje zapytanie

-- 7 października 2016, o 09:29 --
Wydaje mi się,że trafiłam do dobrego dzialu, mam obawy i wątpliwości to je przedstawiam...
To trzeba było od razu napisac w czym rzecz i że miałaś zły wynik eeg. Pisząc na takim forum, ze derealizacja jest napadem padaczkowym trzeba liczyć się z "potępieniem" bowiem derealizacja jest często występującym objawem wśród tutejszej społeczności. Więc takie opinie szkodzą innym.
DD nie jest objawem osiowym padaczki i to żadnej. Bez innych objawów i złych wyników eeg nie powinno się bawić w takie diagnozy. Takie jest moje zdanie. Szczególnie gdy widać, ze dana osoba ma problemy z lękiem nerwicowy.

Jeśli Ty masz złe wyniki eeg to jak najbardziej zainteresuj się tematem ale nie w taki sposób w jaki to robisz. Tylko powtórz badanie i skonsultuj to z neurologiem a najlepiej też psychiatrą. Bowiem eeg nieprawidłowe może być nawet przy lękach.
Ja przynajmniej bym tak zrobił.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
beautiful_kate

8 października 2016, o 15:09

Serio może być nieprawidłowe? Chyba sobie zrobię :D
William Jonas Barkley
ODPOWIEDZ