Karola88 pisze:Victor,
W żaden sposób nie chodziło mi o to żeby siać Herezje, jeśli tak to wygląda to przepraszam...pytam ponieważ sama jestem przerazona, trafiłam na neurologa który po moich opowiesciach i nie do końca idealnym eeg stwierdzil,że to ma coś wspólnego z padaczka, dlatego też moje zapytanie
-- 7 października 2016, o 09:29 --
Wydaje mi się,że trafiłam do dobrego dzialu, mam obawy i wątpliwości to je przedstawiam...
To trzeba było od razu napisac w czym rzecz i że miałaś zły wynik eeg. Pisząc na takim forum, ze derealizacja jest napadem padaczkowym trzeba liczyć się z "potępieniem" bowiem derealizacja jest często występującym objawem wśród tutejszej społeczności. Więc takie opinie szkodzą innym.
DD nie jest objawem osiowym padaczki i to żadnej. Bez innych objawów i złych wyników eeg nie powinno się bawić w takie diagnozy. Takie jest moje zdanie. Szczególnie gdy widać, ze dana osoba ma problemy z lękiem nerwicowy.
Jeśli Ty masz złe wyniki eeg to jak najbardziej zainteresuj się tematem ale nie w taki sposób w jaki to robisz. Tylko powtórz badanie i skonsultuj to z neurologiem a najlepiej też psychiatrą. Bowiem eeg nieprawidłowe może być nawet przy lękach.
Ja przynajmniej bym tak zrobił.