Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
Rozsypany89
- Nowy Użytkownik
Dziękuję za odpowiedź. Ciężko będzie z tym funkcjonować przez całe życie. Myślałem, że jakoś sprawnie z tego wyjdę…to będzie ciężki temat
-
Syla8805
- Zarejestrowany Użytkownik
A co Ty znasz wszystkie przypadki świata że mówisz że jak ktoś ma nerwice to nigdy z niej nie wyjdzie? To że Ty masz 6 lat nie znaczy że wiesz wszystko
Oczywiście że da się z nerwicy wyjść, wiele osób odburzonych może tutaj zaręczyć.
Widocznie jeszcze długa droga przed tobą że masz takie podejście. Ale nie zniechęcaj innych.
-
Polly
Takie osłabienie to typowa reakcja na lęki. Nerwica to nie nazwa z palca wyssana tylko prawdziwie poszarpane nerwy, cała masa różnych błędnych sygnałów odbieranych jako napięcie w ciele prowadzące do przewlekłego zmęczenia i bólu. Jednych boli sztywny kark innych plecy w okolicy łopatek a jeszcze innych odcinek lędźwiowy i idące od korzeni nerwowych osłabienie nóg. Są jeszcze historie z sercem, jelitami obejmą na głowie itp zależy co komu pisane. Co ciekawe to nie idzie w mięśnie jako takie tylko w powięzi które oplatają je i łączą się z narządami oraz kończynami wzdłuż i w szerz ogólnie z całym ciałem. Jak mnie ścięło w nogach to mięśnie były zmęczone ale cała robota miała miejsce tuż pod skórą w powięziach bo one są bardzo wrażliwe na stresy. Powięzi w stresie sztywnieją i tracą swoją elastyczność i ślizg bo to mocno unerwiona tkanka. Wszystko dzieje się w zaburzonym mózgu i rzutuje głupoty na resztę ciała. Jak zwykle polecam Xanax bo dzięki temu dowiesz się, że to nie jest śmiertelna choroba. Żaden fizjoterapeuta tego nie wyleczy, nie da się tego rozmasowac porozciągać czy zagłaskać za żadne pieniądze bo to idzie z mózgu a ciało to tylko różnie odbiera. Żadne chore i drogie terapie czaszkowo- krzyżowe, kadzidełka, szałwię, kolczaste maty lyapko, magiczne kamertony i cudowni osteopaci tego nie uleczą. Trzeba to zaakceptować i rozładować emocje głownie przez dużo ruchu i nowe emocje i doświadczenia. To zaburzenie neuroprzekaźników głównie serotoniny i dopaminy. Rób rzeczy satysfakcjonujące dla ciebie które dają czystą radość. Unikaj monotonni i prześladujących cię stresorów. Wyłącz telewizor i media społecznościowe na początek. Nie daj się stymulować złymi treściami. Znajdź pasje.Rozsypany89 pisze: ↑21 grudnia 2025, o 12:55Drodzy walczę z tym dziadostwem od 3 miesiecy. Mam 36 lat zaburzenia lękowe z atakami paniki + psychosomatyka.
Biorę paroksetynę 30 mg rano i pregabalinę 150 rano i wieczorem. Nie mam już lęku. Uciszyły się psychosomaty. Niestety weszło mi osłabienie kończyn razem z ich drganiem oraz ból stóp ( nieprzyjemne uczucie takie tępe ). Byłem u neurologa miałem robione eeg, ale wyszło ok. Czy ktoś ma pomysł o co chodzi z tym wszystkim? Dobija mnie to że nie mogę wyjść na prostą. Pozdrawiam wszystkich bo to mój pierwszy post
-
Polly
Jak stłuczesz szklankę i ją posklejasz to ona już nie jest taka sama i może rozsypać się szybciej przy innej okazji. Jak złamiesz nogę to się zrośnie i z wierzchu nie widać a na kości zrost zostaje. Tak jest z nerwicą. To nie jest stan przejściowy to predyspozycje podatność danej jednostki na to zaburzenie. Ludzie obiecują sobie pełne uleczenie co jednak z czasem może być frustrujące.Syla8805 pisze: ↑21 grudnia 2025, o 22:56A co Ty znasz wszystkie przypadki świata że mówisz że jak ktoś ma nerwice to nigdy z niej nie wyjdzie? To że Ty masz 6 lat nie znaczy że wiesz wszystko![]()
Oczywiście że da się z nerwicy wyjść, wiele osób odburzonych może tutaj zaręczyć.
Widocznie jeszcze długa droga przed tobą że masz takie podejście. Ale nie zniechęcaj innych.