Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Mr.DD
- Odważny i aktywny forumowicz
27 marca 2014, o 15:40
No tak, ale dzisiaj też się nakręciłem, bo dzisiaj mama mi powiedziała żebym nie dostał zapalenia mięśnia sercowego, oczywiście się nakręciłem od razu, poty mnie oblały, strach, od razu mi ciśnienie skoczyło, potem w autobusie do szkoły tłok, duchota, od razu wizje jak mi serce staje i umieram, a tu ciała nie czuje wiec pewnie serce mam słabe i nawet nie zorientuje jak przestanie pracować

taka nakrętka, trzymało mnie jeszcze na pierwszej lekcji ale potem przeszło
Haha jeszcze natknąłem się na ideę, że świat jest hologramem a życie przebiega według kodu matematycznego i teraz mnie to męczy

Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
-
Ciasteczko
- Administrator
27 marca 2014, o 16:06
Nawet jeśli jest hologramem, to czy przeszkadza Ci to życiu na co dzień?

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
-
pixels
- Zarejestrowany Użytkownik
27 marca 2014, o 17:06
mr.DD, taka podatność na sugestie mamy?
-
Victor
- Administrator
27 marca 2014, o 21:06
Watpie zeby tu chodzilo o sugestie akurat mamy

Widze ze psychoterapia robi u ciebie swoje hehe
Bardziej chodzi o to ze osoba będaca w poczuciu leku jest podatna na wszelkie sugestie ktore nakrecaja, czy mamy, czy brata czy goscia o nicku bonifaś
Ciasteczko dobrze gada, i ma trafne podejscie do sprawy od razu takie zakrecone rzeczy prostuje, swiat hologramem? okey. Co z tego, zmienia to coskolwiek u ciebie w zyciu, twoj rozwoj itd? NIE

-
pixels
28 marca 2014, o 08:36
pyta, bo sama wiem, jak łatwo ktoś coś powie, a osóbki lękowe chłoną

też przerabiałam

-
Lady_
28 marca 2014, o 09:09
Hej ,
No i kolezanka nerwica od wczoraj daje o sobie znać...
Coś mnie kłuje w brzuchu pod mostkiem nad pępkiem... I juz panika ... Nie jest to jakiś straszny ból ale wiecie jak jest :/ pewnie to nerwowe... Mial tak ktos?? Czy nerwica sprzyja dorobieniu sie wrzodów ? :/ slaby dzien sie zapowiada :/
Pozdrawiam

-
Sagem
28 marca 2014, o 13:25
Hej nie martw się tymi nerwobólami ja ich mam pełno

Umierałem 5 razy dziennie a jednak żyje więc nie masz się co martwić

Wiesz ogólnie stres chyba temu sprzyja ale na pewno ich nie masz spokojnie

Każdy ma gorsze chwile i dni i nie możesz się nimi przejmować tylko pozwolić sobie na nie na upadki porażki itd bo one będą ale pamiętaj że zawsze trzeba wstawać

;miz
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
-
Lady_
28 marca 2014, o 18:15
Dzięki za pocieszenie

a tez tak masz , ze te różnej maści bóle tak samo jak nagle się pojawiają podobnie nagle po jakimś czasie znikają ?

ta psychika potrafi cuda wyczyniać z nami

-
Sagem
28 marca 2014, o 18:17
Jasne że tak chwile zaboli i za chwile znika

No dokładnie umysł ma mega moc

A nerwica jak sama nazwa wskazuje może z ciałem robić wszystko i nic bo jednak ciało to same nerwy także nie martw się

Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
-
Direct
30 marca 2014, o 10:40
Czesc. Wczoraj bylem w kinie na 300 i film polecam podoba mi sie bardzo. z tym ze jak wyszedłem wczoraj z tego kina to jakby mie ten film tak wciągnął ze mam od wczraj takie cos ze jestem hakby skupiony tylko na tym. nie moge sie skupinac ma niczym prawie. Nawet z rana zamiast a zwykle na fb wejsc wszedlem na filmyweb. i wgl taki jakbym zyl jeszcze tym filmem..
-
Sagem
30 marca 2014, o 12:41
Wiesz bracie Twój mózg jest jeszcze wrażliwy : W kinie jest ciemno przez kilka godzin i skupiasz się tylko na wielkim ekranie a jak film fajny to tym bardziej i mózg po prostu jeszcze tym żyje

Spoko przejdzie Ci nie martw się tym

-
Direct
30 marca 2014, o 13:20
Ale zwykle mi to mijało po paru godzinach. A teraz jeszcze dotąd mnie trzyma.. To okropne..
-
Sagem
30 marca 2014, o 13:23
no głupie uczucie, ale spoko nie martw się, akurat to się Twojemu umysłowi spodobało i Cie męczy

Przejdzie Ci powoli

-
weronia
30 marca 2014, o 14:15
Tez mialam nerwobole przy sercu i ogolnie w klatce, w lopatce a nawet dretwienie lewej reki

wszystko zdrowe wiec zostaje nerwicowe jajca, zreszta odkad mam stany lekowe to objawy sie rozne pojawiaja co chwila
-
N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
30 marca 2014, o 19:16
Od strony serca objawy nerwicowe mialem od zawsze, bóle kłucia, duszności wszystko, aczkolwiek raz mija na jakis czas raz wraca.

W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem