Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- justka
- Zarejestrowany Użytkownik
Doswiadczylam czegoś dziwnego oglądam tv a tu nagle poczułam sie jak na karuzeli takie kolysanie i bujanie przeszlo ale poszłam do łazienki o czuje ze moje nogi są jak z waty i wrażenie jakbym miała upaść.nigdy wczesniej tak nie miałam do tego poczułam się lekko.mial tak ktos?
-
- Administrator
No się zdarzało czasem bujanie, nogi jak z waty i wrażenie jakby się miało upasc - w cholere za często się zdarzało 

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- jacobsen
Witajcie,
Mam do Was pytanie odnośnie jednego z objawów. Chodzi o słabość i ból nóg, których pewnie nie będę potrafiła należycie opisać. Chodzi o takie bardzo dziwne uczucie w nogach, które nie pozwala mi na,swobodne poruszanie się. Pojawia się strach przed przewróceniem się, gdy stoję z kolei czuje się bardzo niepewnie wtedy. Od razu nachodzą mnie myśli o SM, albo innej neurologicznej chorobie. Ten objaw jakby zmusza mnie foszybkiego poruszania sie w celu znalezienia miejsca gdzie będę mogła usiąść. Czy ktoś z Wad boryka się z taką niemocą i bólem przede wszystkim w łydkach ?
Mam do Was pytanie odnośnie jednego z objawów. Chodzi o słabość i ból nóg, których pewnie nie będę potrafiła należycie opisać. Chodzi o takie bardzo dziwne uczucie w nogach, które nie pozwala mi na,swobodne poruszanie się. Pojawia się strach przed przewróceniem się, gdy stoję z kolei czuje się bardzo niepewnie wtedy. Od razu nachodzą mnie myśli o SM, albo innej neurologicznej chorobie. Ten objaw jakby zmusza mnie foszybkiego poruszania sie w celu znalezienia miejsca gdzie będę mogła usiąść. Czy ktoś z Wad boryka się z taką niemocą i bólem przede wszystkim w łydkach ?
- schanis22
Jacobsen , to kolejny objaw nerwicowy im więcej, bedziesz o tym myslał i wmawiał sobie choroby tym nerwica bedzie gorzej atakowac bo taka jest własnie ta nerwica , ja miałam taka słabośc nog az sie podemną uginały ale szybko myśl o kolejny objaw nerwicowy i dobra oby do przodu , Ty tez tak zrób i zobaczysz że Ci minie .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
- kadaweryna
Marti w ogóle się tym nie zajmuj, to jest normalne i do tego przydatne
jedna z pierwszych funkcji poezji w starożytności to była mnemotechnika. Układało się rytmiczne teksty zawierające to co należy pamiętać (np. historię) i to się właśnie powtarzało z ust do ust , tak mniej więcej powstała Iliada
tak więc Twój mózg funkcjonuje wzorowo, daj mu żyć bo on działa na Twoją korzyść
inny przykład - reklamy. Specjalnie układa się takie pioseneczki chwytliwe, monte dziecka czas, merci że jesteś tu... Czy to że wszyscy je mamy wryte w bani oznacza że zwariowaliśmy? To by była dość zabawna konkluzja 
A tak poza tym to ja tak mam nawet że się budzę z "piosenką w głowie" - rano mi się jakaś zaczyna nucić tuż po przebudzeniu, od zawsze tak mam i jakoś mnie to bawi i zadziwia, taki prywatny DJ haha
Tylko dlatego że to zinterpretowalas podejrzliwie, karmi nerwicę. Pamietaj ze to nie tylko naturalna cecha człowieka, ale i niezły fun
pozdrawiam!

A tak poza tym to ja tak mam nawet że się budzę z "piosenką w głowie" - rano mi się jakaś zaczyna nucić tuż po przebudzeniu, od zawsze tak mam i jakoś mnie to bawi i zadziwia, taki prywatny DJ haha

Tylko dlatego że to zinterpretowalas podejrzliwie, karmi nerwicę. Pamietaj ze to nie tylko naturalna cecha człowieka, ale i niezły fun

-
Masz rację, przestraszyłam się tego powtarzania w głowie , zapamiętało się i teraz ma pożywke nerwica i męczy. Często nie wiadomo skąd mi się przypominają jakieś piosenki chociażby z reklam, męczące to strasznie i taki mętlik się robi w głowie :/ ale staram się mimo tego robi wszystko normalnie. Jak na to nie zwracam uwagi to oczywiście tego nie ma, tak jak przy każdym objawie. Mam nadzieję, że to niedługo minie, tak jak minęły zawroty i inne objawy kiedyś.kadaweryna pisze:Marti w ogóle się tym nie zajmuj, to jest normalne i do tego przydatnejedna z pierwszych funkcji poezji w starożytności to była mnemotechnika. Układało się rytmiczne teksty zawierające to co należy pamiętać (np. historię) i to się właśnie powtarzało z ust do ust , tak mniej więcej powstała Iliada
tak więc Twój mózg funkcjonuje wzorowo, daj mu żyć bo on działa na Twoją korzyść
inny przykład - reklamy. Specjalnie układa się takie pioseneczki chwytliwe, monte dziecka czas, merci że jesteś tu... Czy to że wszyscy je mamy wryte w bani oznacza że zwariowaliśmy? To by była dość zabawna konkluzja
A tak poza tym to ja tak mam nawet że się budzę z "piosenką w głowie" - rano mi się jakaś zaczyna nucić tuż po przebudzeniu, od zawsze tak mam i jakoś mnie to bawi i zadziwia, taki prywatny DJ haha![]()
Tylko dlatego że to zinterpretowalas podejrzliwie, karmi nerwicę. Pamietaj ze to nie tylko naturalna cecha człowieka, ale i niezły funpozdrawiam!

-
Cześć, ja znów sie wyżalić... Ostatnio jestem przeziębiona i dowiedziałam sie ze izie wirusowe zapalenie płuc więc poszłam do lekarza i mi powiedziała ze zadneg zapalenia nie mam no i na chwilę sie uspokoiłam... ale dalej mnie trzyma i znów sie boje... do tego doszły mi znów objawy ze strony serca, ciężko mi się oddycha, serce mi wali... mam ataki paniki czeste, dzis w Kosciele zrobiło mi sie słabo, czułam ze zaraz mi serce zacznie kołatac, normanie jestem przerazona 
przed chwila takie miałam znów uczucie ze to koniec ze w koncu mi sie cos stanie ze sercem... brakujje mi sił juz

przed chwila takie miałam znów uczucie ze to koniec ze w koncu mi sie cos stanie ze sercem... brakujje mi sił juz

- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
Słoneczko- myslę ,że jesteś zmęczona po przeziębieniu nie dawno też tak miałam......
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-
No moze tez od pogody...;/
ale ja sobie wmówiłam ze cos tam mam bo jeszcze tak jakby mi siedziało cos w piersiach ale mnie nic nie boli czasem kaszle i mam katar i wiesz to mnie dobiło ze myslalam ciagle o tym ze mi serce moze uszodzic... ja sobie cuda wmawiam
ale ja sobie wmówiłam ze cos tam mam bo jeszcze tak jakby mi siedziało cos w piersiach ale mnie nic nie boli czasem kaszle i mam katar i wiesz to mnie dobiło ze myslalam ciagle o tym ze mi serce moze uszodzic... ja sobie cuda wmawiam
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
to normalne przy tym zaburzeniu poprostu jestes w ciaglej analizie lekowej moze troche przystopuj z tym iracjonalnym mysleniem i zauwaz jaki popelniasz blad. Wciaz zawiezasz lekowi ,a zobacz i wyciagnij wnioski do tej pory mialas 1000 obaw i nic ci sie nie stalo! zacznij zauwazac te dobre strony ...jak do tej pory to nerwica cie wodzi za nos nie ty ja....to ze ty masz tak racjonalne objawy i obawy to jest tez normalne ale iracjonalne. Podswiadomosc wysyla ci te objawy bo sie boi dlatego sa tak rzeczywiste bo tty zyjesz ale objawy sa bujda bo fizycznie jestes zdrowa. Ciezko to zrozumiec i sobie poukladac, a juz na pewno uwierzyc i tu wchodzi Swiadomosc - logika. Ale nie wystarczy sie jej trzymac 2 dni tylko ciagle miesiac, dwa, kilkanascie...no i oczywiscie wytrwalosc w zaburzeniu pomimo objawow...Ja tez sie na tym lapie i daje sie w to wciagac bo po prostu ide za lekiem. Ale ja zaczynam juz lapac sie na tym ,a na pewno wiem ,ze to nerwica....
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
- justka
KOCHANI takie pytanko.czasami lapie mnie uczucie jakbym miała zaraz zemdleć.robi mi sie dziwnie,ale nigdy do omdlenia nie doszlo.niemniej jednak jakos nie noge się tego pozbyć.pewnie dlatego,ze nie wiem czy bym sie ocknęła i jakbym sie potem czula.do tego dość często jestem sama w domu.choc wiem,ze w nerwicy raczej nierealne żeby zemdleć,ale ludzie pisali ze mdleli wiec juz sama nie wiem jak to jest.jak to okielznac?
-
witam,
czy ktoś z Was ma problem z drgającą powieką?
Czy to może być kolejny objaw?
mam już tak od roku,a nerwice od trzech lat.mialam robiony rezonans(niewielka torbiel szyszynki,nieistotna,podobno niedająca objawów),okulista też ok.
Od tych trzech lat biorę magnez,albo magnez z potasem i wyniki magnezu mam w połowie normy.
Powieka drga codziennie,roznie raz cześciej raz mniej.
Czy to drganie moze byc od ciagłego napiecia mięśni glowy i zuchwy,ktore miałam do tej pory,a teraz juz odpuściło od jakiegoś czasu ?
czy ktoś z Was ma problem z drgającą powieką?
Czy to może być kolejny objaw?
mam już tak od roku,a nerwice od trzech lat.mialam robiony rezonans(niewielka torbiel szyszynki,nieistotna,podobno niedająca objawów),okulista też ok.
Od tych trzech lat biorę magnez,albo magnez z potasem i wyniki magnezu mam w połowie normy.
Powieka drga codziennie,roznie raz cześciej raz mniej.
Czy to drganie moze byc od ciagłego napiecia mięśni glowy i zuchwy,ktore miałam do tej pory,a teraz juz odpuściło od jakiegoś czasu ?