Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
Nostromo
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej, ja miałem dużo objawów psycho somatycznych, głównie zalewanie się potem przez pare godzin a następnie zimno które było nie do zniesienia.. oprócz tego, bóle brzucha, kręcenie się w głowie. i tak do kompletnego zwariowania, nie byłem w stanie wysiedzieć w pracy, przeszywały mnie te objawy do paraliżu które całkowicie odcinały myślenie.. tak się bujałem pare lat.. Kiedyś byłem na rejsie z przyjaciółką, płynąłem z Sztokholmu do polski.. ze z względu na pogodę stałem 41godzin za sterem, moja przyjaciółka się mnie zapytała jak to jest że w pracy ze wzglądu na zdrowie nie potrafię wytrzymać godzinny a w tak trudnych warunkach 41 godzin.. Więc myślę że ważna jest dobra terapia i nie objawy ale przyczyny psychiczne są ważne.. Ja na ten moment funkcjonuje normalnia ale kosztowało mnie to naprawdę dużo pracy na terapii. Życzę wam z całego serca, pokonanie swoich demonów które z waszego ciała i duszy robią wielkie cierpienie.
-
Joanka1992
Cześć,
czy toś miał ból za uchem ? Bezpośrednio zaraz obok małżowiny za uchem taka kość, czy kogoś bolała przy dotknięciu ?
czy toś miał ból za uchem ? Bezpośrednio zaraz obok małżowiny za uchem taka kość, czy kogoś bolała przy dotknięciu ?
-
agnisia2222
- Nowy Użytkownik
Hej. Czy ktoś z was też tak miał? Nerwica lękowa. Najpierw brałam 8 tygodni Escitalopram. Żadnych efektów oprócz tego, że miałam totalny jadłowstręt. Trzy tygodnie temu zmiana leku na asentrę. Pierwsze dwa tygodnie 50 i było w miarę. Tydzień temu zwiększyłam dawkę na 75 i się zaczęło. Totalne mdłości, lęki itp. Znowu schudłam. Dzisiaj 9 dzień i jest gorzej. Co robić ? Pomóżcie.
- jacobsen
Miała te same skutki uboczne przy asentrze (zresztą przy escilatopramie też). Albo to przetrzymasz i w końcu poczujesz się lepiej albo nie. Musisz wybrać. Skutki uboczne w końcu przejdą i nastąpi poprawa. Oba te leki na mnie zadziałały i poprawiły totalnie moja jakość życia. Asentrze to dobry i łagodny lek. Polecam spróbować przetrwać. Niestety, te lekarstwa potrzebują czasu.agnisia2222 pisze: ↑24 listopada 2025, o 09:24Hej. Czy ktoś z was też tak miał? Nerwica lękowa. Najpierw brałam 8 tygodni Escitalopram. Żadnych efektów oprócz tego, że miałam totalny jadłowstręt. Trzy tygodnie temu zmiana leku na asentrę. Pierwsze dwa tygodnie 50 i było w miarę. Tydzień temu zwiększyłam dawkę na 75 i się zaczęło. Totalne mdłości, lęki itp. Znowu schudłam. Dzisiaj 9 dzień i jest gorzej. Co robić ? Pomóżcie.
-
blindgirl
Hej, zalozylam tu konto jeszcze jak bylam nastolatką. A mam juz ponad 30, ostatnio mam napady paniki co chwile boli mnie brzuch panika, swedzi oko panika. Ale ostatnio to przesada zabolal mnie brzuch, zaswedziala klatka, wpadlam w Panike ze to alergia dostalam cisnienia 178/100 tetno 91. Po pol h 170/99 mowie jezus maria jakis zawal.. pojechalismy na SOR tam juz bylo 159/98 tetno 130 i po 2h bez tabletek spadlo do 134/86… lekarz mowi ze panika jakas, ekg wszystko super.. wrocilam do domu. Na drugi dzien rano mowie a zmierze cienienie a tak 170/100.. polozylam sie poodychapam i po pol h 130/86… dzien pozniej wstalam rano zmierzylam cisnienie 156/100 po 10 min lezenia w glebokim oddychaniu 113/76. Czy ktos z was ma takie skoki? Jakas mam fobie chyba na tym punkcie… przerazil mnie ten skok nigdy wczesniej tak mi nie skakalo…
Podobno liczą się chwile tylko, bo podobno życie mija szybko
Skoro tak, po co nam jeszcze większy pęd, jeszcze większy stres, i to wszystko?
Z natury jestem słodka tak to mnie wychowała mama,
Lecz ten pier%$#& świat przerobił anioła na chama.

- zosialach
Hej! Właśnie dlatego że cie ten skok przeraził to przy każdym badaniu będzie skakało. Przerabiałam to w zeszłym roku. Nie można było przy mnie nawet ciśnieniomierza wyciągać bo od razu czułam jak mi rośnie ciśnienie. Założyłam sobie holter, okazało się że jak się na tym nie skupiałam to ciśnienie miałam idealne cały dzień, więc zakończyłam temat, ciśnieniomierz wyrzuciłam i przynajmniej w tym aspekcie mam spokójblindgirl pisze: ↑3 grudnia 2025, o 17:59Hej, zalozylam tu konto jeszcze jak bylam nastolatką. A mam juz ponad 30, ostatnio mam napady paniki co chwile boli mnie brzuch panika, swedzi oko panika. Ale ostatnio to przesada zabolal mnie brzuch, zaswedziala klatka, wpadlam w Panike ze to alergia dostalam cisnienia 178/100 tetno 91. Po pol h 170/99 mowie jezus maria jakis zawal.. pojechalismy na SOR tam juz bylo 159/98 tetno 130 i po 2h bez tabletek spadlo do 134/86… lekarz mowi ze panika jakas, ekg wszystko super.. wrocilam do domu. Na drugi dzien rano mowie a zmierze cienienie a tak 170/100.. polozylam sie poodychapam i po pol h 130/86… dzien pozniej wstalam rano zmierzylam cisnienie 156/100 po 10 min lezenia w glebokim oddychaniu 113/76. Czy ktos z was ma takie skoki? Jakas mam fobie chyba na tym punkcie… przerazil mnie ten skok nigdy wczesniej tak mi nie skakalo…
-
blindgirl
DZIEKI🥹🥹🥹:)zosialach pisze: ↑3 grudnia 2025, o 21:03Hej! Właśnie dlatego że cie ten skok przeraził to przy każdym badaniu będzie skakało. Przerabiałam to w zeszłym roku. Nie można było przy mnie nawet ciśnieniomierza wyciągać bo od razu czułam jak mi rośnie ciśnienie. Założyłam sobie holter, okazało się że jak się na tym nie skupiałam to ciśnienie miałam idealne cały dzień, więc zakończyłam temat, ciśnieniomierz wyrzuciłam i przynajmniej w tym aspekcie mam spokójblindgirl pisze: ↑3 grudnia 2025, o 17:59Hej, zalozylam tu konto jeszcze jak bylam nastolatką. A mam juz ponad 30, ostatnio mam napady paniki co chwile boli mnie brzuch panika, swedzi oko panika. Ale ostatnio to przesada zabolal mnie brzuch, zaswedziala klatka, wpadlam w Panike ze to alergia dostalam cisnienia 178/100 tetno 91. Po pol h 170/99 mowie jezus maria jakis zawal.. pojechalismy na SOR tam juz bylo 159/98 tetno 130 i po 2h bez tabletek spadlo do 134/86… lekarz mowi ze panika jakas, ekg wszystko super.. wrocilam do domu. Na drugi dzien rano mowie a zmierze cienienie a tak 170/100.. polozylam sie poodychapam i po pol h 130/86… dzien pozniej wstalam rano zmierzylam cisnienie 156/100 po 10 min lezenia w glebokim oddychaniu 113/76. Czy ktos z was ma takie skoki? Jakas mam fobie chyba na tym punkcie… przerazil mnie ten skok nigdy wczesniej tak mi nie skakalo…![]()
Podobno liczą się chwile tylko, bo podobno życie mija szybko

-
Blyskawica0611
- Nowy Użytkownik
Tak.Mialam tak samo ,jak tylko pomyslalam,ze mam zmierzyc,to od razu roslo.blindgirl pisze: ↑3 grudnia 2025, o 17:59Hej, zalozylam tu konto jeszcze jak bylam nastolatką. A mam juz ponad 30, ostatnio mam napady paniki co chwile boli mnie brzuch panika, swedzi oko panika. Ale ostatnio to przesada zabolal mnie brzuch, zaswedziala klatka, wpadlam w Panike ze to alergia dostalam cisnienia 178/100 tetno 91. Po pol h 170/99 mowie jezus maria jakis zawal.. pojechalismy na SOR tam juz bylo 159/98 tetno 130 i po 2h bez tabletek spadlo do 134/86… lekarz mowi ze panika jakas, ekg wszystko super.. wrocilam do domu. Na drugi dzien rano mowie a zmierze cienienie a tak 170/100.. polozylam sie poodychapam i po pol h 130/86… dzien pozniej wstalam rano zmierzylam cisnienie 156/100 po 10 min lezenia w glebokim oddychaniu 113/76. Czy ktos z was ma takie skoki? Jakas mam fobie chyba na tym punkcie… przerazil mnie ten skok nigdy wczesniej tak mi nie skakalo…
-
Blyskawica0611
- Nowy Użytkownik
Byłaś u neurologa?Mam podobne objawy jak Ty.Nierowne zrenice mam rowniez,glownie widac to jak jest trochę ciemniej .Justyna36 pisze: ↑4 września 2025, o 10:15Witam . Na nerwice i zaburzenia depresyjne choruje już od 10 lat . Po dwuletnim okresie względnego spokoju znów zaczynam swoją walkę . W ciągu ostatniego roku doświadczyłam dwóch traumatycznych przeżyć które myślę że wywołały u mnie znów objawy ale mimo to bardzo się boję że to guz mózgu . Moje objawy to zawroty głowy, uczucie ściskania i gniecenia w głowie brak apetytu , obniżony nastrój, problemy ze snem i uczucie silnego lęku. Od kilku lat mam również nierówne źrenice które w stanach wzmożonego lęku i napięcia starasznie wariują . Wizytę u neurologa mam w październiku . Jestem już wrakiem człowieka . W ciągu 10 lat kilka razy lądowałam na sorze z udarami , zawałami których nie miałam . Tomografię głowy i rezonans zawsze czysto badania idealne . 5 lat temu miałam taki rzut że nie byłam w stanie chodzic . Po dwuletniej terapii stanęłam na nogi . Było lepiej . Teraz znów się zaczyna. A ja znów tak strasznie boję się że umrę .
-
Polly
Możesz spokojnie szykować się do psychiatry po leki przeciwlękowe bo to dokładnie objawy nerwicy. Teraz masz na twarzy później może pójść na resztę ciała szyję, plecy czy nogi. To napięcie emocjonalne które uwidacznia się w ciele stąd te wrażenia. Polecam zdrowy tryb życia, dużo ruchu i xanax ale to już ci lekarz dopasuje.Bastek0892 pisze: ↑13 września 2025, o 12:22Hejka. Od 2-3dni mam dziwne mrowienie na twarzy. Raz z lewej strony policzka,czola, czasami idzie to na dol na brode i na prawa czesc twarzy policzka. Czasami uczucie pieczenia. Dziwnie uciski na glowie, czy to z tylu glowy lub na czupku. Juz dostaje paniki, ze to jakis udar.
-
Bobłądzie
- Nowy Użytkownik
Hej czy macie może przy nerwicy objaw przypominający spadek cukru?poczucie wyczerpania że nawet jak położę się to nic to nie daje, czy to może też być lęk?serce wtedy bije bardzo wolno, zablokowanie w klatce piersiowej tak jakby ktoś wyssał ze mnie życie, ledwo wytrzymuję w pracy.
-
Bobłądzie
- Nowy Użytkownik
Hej czy macie może przy nerwicy objaw przypominający spadek cukru?poczucie wyczerpania że nawet jak położę się to nic to nie daje, czy to może też być lęk?serce wtedy bije bardzo wolno, zablokowanie w klatce piersiowej tak jakby ktoś wyssał ze mnie życie, ledwo wytrzymuję w pracy.
-
Rozsypany89
- Nowy Użytkownik
Drodzy walczę z tym dziadostwem od 3 miesiecy. Mam 36 lat zaburzenia lękowe z atakami paniki + psychosomatyka.
Biorę paroksetynę 30 mg rano i pregabalinę 150 rano i wieczorem. Nie mam już lęku. Uciszyły się psychosomaty. Niestety weszło mi osłabienie kończyn razem z ich drganiem oraz ból stóp ( nieprzyjemne uczucie takie tępe ). Byłem u neurologa miałem robione eeg, ale wyszło ok. Czy ktoś ma pomysł o co chodzi z tym wszystkim? Dobija mnie to że nie mogę wyjść na prostą. Pozdrawiam wszystkich bo to mój pierwszy post
Biorę paroksetynę 30 mg rano i pregabalinę 150 rano i wieczorem. Nie mam już lęku. Uciszyły się psychosomaty. Niestety weszło mi osłabienie kończyn razem z ich drganiem oraz ból stóp ( nieprzyjemne uczucie takie tępe ). Byłem u neurologa miałem robione eeg, ale wyszło ok. Czy ktoś ma pomysł o co chodzi z tym wszystkim? Dobija mnie to że nie mogę wyjść na prostą. Pozdrawiam wszystkich bo to mój pierwszy post
-
Luk
Mordziu, kogo nerwica ugryzła ten nigdy już nie wyzdrowieje na 100%. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Zaleczyć zaleczysz ale kwestia odpowiednio mocnego czynnika wyzwalającego i gówno wraca. Czasami nigdy w 100% nawet nie odpuści. Ja mam nerwice od 2019.