Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
usunietenaprosbe
Gość

4 maja 2015, o 18:04

Ja bardzo czesto mialam zawroty glowy. Na przyklad wchodzilam do autobusu i pierwsze corobilam to bieglam jak stara babcia, aby zajac miejsce siedzace, bo sie balam, ze sie przewroce od tych zawrotow.
Panikarra
Zarejestrowany Użytkownik

4 maja 2015, o 18:15

Ja miewam;) dziś miałam np ;) jak na karuzelo ;) ale to akurat zlalam ;)
kasiaaaaka

4 maja 2015, o 18:16

Eh, ja mam pytanie czy nerwica może doprowadzić do psychoz? Kiedyś przeczytałam artykuł "nerwica lękowa w pełni nie wyleczona może prowadzić do psychoz".
Awatar użytkownika
nigra88

4 maja 2015, o 18:17

Haha, miałam takie cuda z zwrotami, że szok. W dodatku połączyłam to inteligentnie z jedzeniem słodyczy przez co unikałam cukru bo rzekomo po nich mi się we łbie kręciłO ;) już myślałam, że mam cukrzycę na 100% :) niestety znowu chybiona autodiagnoza :) nerwica nie przebiera w środkach wyrazu ;)
"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

4 maja 2015, o 18:19

kasiaaaaka pisze:Eh, ja mam pytanie czy nerwica może doprowadzić do psychoz? Kiedyś przeczytałam artykuł "nerwica lękowa w pełni nie wyleczona może prowadzić do psychoz".
tak, psychoz na punkcie swojego zdrowia tak :DD :DD :DD

oj, zawroty w głowie... ile ja tego mam w ciągu dnia ;P
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
kasiaaaaka

4 maja 2015, o 18:21

nierealna pisze:
kasiaaaaka pisze:Eh, ja mam pytanie czy nerwica może doprowadzić do psychoz? Kiedyś przeczytałam artykuł "nerwica lękowa w pełni nie wyleczona może prowadzić do psychoz".
tak, psychoz na punkcie swojego zdrowia tak :DD :DD :DD

oj, zawroty w głowie... ile ja tego mam w ciągu dnia ;P
Zadałam normalne pytanie, nie trzeba tak złośliwie odpowiadać.
Awatar użytkownika
nigra88

4 maja 2015, o 18:22

Ta, ja kiedyś czytałam że może prowadzić do schizofrenii. Ale sądzę, że to jest równie prawdopodobne jak to, że doprowadzi do malariI.ale nie jestem autorytetem medycznym :)
"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
kasiaaaaka

4 maja 2015, o 18:26

Serio?
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

4 maja 2015, o 18:28

A ja Ci odpowiedziałam ;) Czy panikowanie na punkcie objawów, natrętów i innych gówien nie jest psychozą? Może nie taką typową, ale szalone na pewno jest :P

Od jak dawna jest wałkowane na forum, że takie sytuacje są niemożliwe ?
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

Awatar użytkownika
b00s123
Odważny i aktywny forumowicz

4 maja 2015, o 18:29

do tego trzeba mieć predyspozycje tak jak np do omdlewania czy tego typu rzeczy , jak masz jej dostać to dostaniesz tak samo jest z rakiem : d
nie czytaj tego typu rzeczy , bo ja żałuję : D
"Wola psychiki daje wyniki"
kasiaaaaka

4 maja 2015, o 18:37

nierealna pisze:A ja Ci odpowiedziałam ;) Czy panikowanie na punkcie objawów, natrętów i innych gówien nie jest psychozą? Może nie taką typową, ale szalone na pewno jest :P

Od jak dawna jest wałkowane na forum, że takie sytuacje są niemożliwe ?

Nie czytałam tych artykułów, bo nie jestem tu długo i nie wchodzę tak często, dlatego zapytałam. Może Ty się już wyleczyłaś z panikowania z "innych gówien" więc nie wiem czemu tu wchodzisz i mówisz, że nakręcanie się chorobami jest psychozą. Śmieszne to trochę... :hehe:
Awatar użytkownika
nigra88

4 maja 2015, o 18:38

kAsia co do schizofrenii od nerwicy to gdyby było możliwe, to ja bym ja już dawno miała ;) a nie mam. Chyba, że nie wiem o czymś ;) hehe. Na poważnie- odpowiedź brzmi Nie ;)
kasiaaaaka

4 maja 2015, o 18:41

Przeraża mnie to strasznie dlatego tak się tego boję.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

4 maja 2015, o 18:50

Ciekawe czemu rozśmieszyło Cię akurat to, niż moja wypowiedź, że nakręcanie się na objawy jest " psychozą"

A skoro nie czytałaś to :
strach-przed-schizofrenia-psychoza-wyja ... t4051.html

Panikarra

4 maja 2015, o 18:55

Mnie tez ale wlasnie dlatego mamy nerwiće ;) . Myśle ze takie artykuły biorą sie z myślenia dwóch rzeczy czy jakieś dwie rzeczy sa ze sobą związane czy niezależnie występujące. Skoro prawdopodobieństwo psychozy dla człowieka to 1% to oznacza zewsząd chorujących moze sie znaleść ktoś kto wcześniej chorował na nerwice tak samo jak ktoś zdrowy tylko o zdrowym nie napiszą artykułu a o tym kto chorował na nerwice juz chętniej ;). Stad takie głupie teorie

-- 4 maja 2015, o 17:55 --
Myśle ze dla osoby która sie boi psychozy to średnio trafiony żart ;) na takim etapie jak jest Kasia jeszcze chyba nie potrafi dlatego tak podchodzić z dystansem
ODPOWIEDZ