Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- niepojęta
- Zarejestrowany Użytkownik
Czy jest tu ktoś, kto ma problem z częstym oddawaniem moczu na tle nerwowym?
W sumie mam tak od zawsze, że co chwila chciałabym latać do łazienki, często nawet mimo, że przed chwilą byłam. W nocy nie zawsze, jest w miarę spokój, ale jak gdzieś jestem poza domem, albo jadąc gdzieś, cokolwiek się napiję, mam wrażenie, że mam pełny pęcherz :/ W górach tak mi się pić chciało, ale bałam się pić, żeby nie zachciało mi się sikać, bo nie byłoby za bardzo gdzie :/ Nawet i do tego się przyzwyczaiłam, ale teraz widzę, że większość chwil w życiu kojarzy mi się z tym, że chciało mi się sikać..
Myślę, że to na tle nerwowym, ale może warto zrobić jakieś badania pod tym kątem, lub może macie jakieś sposoby na to? Uciążliwe to bardzo. Dziękuję jeśli ktoś odpowie!
W sumie mam tak od zawsze, że co chwila chciałabym latać do łazienki, często nawet mimo, że przed chwilą byłam. W nocy nie zawsze, jest w miarę spokój, ale jak gdzieś jestem poza domem, albo jadąc gdzieś, cokolwiek się napiję, mam wrażenie, że mam pełny pęcherz :/ W górach tak mi się pić chciało, ale bałam się pić, żeby nie zachciało mi się sikać, bo nie byłoby za bardzo gdzie :/ Nawet i do tego się przyzwyczaiłam, ale teraz widzę, że większość chwil w życiu kojarzy mi się z tym, że chciało mi się sikać..
Myślę, że to na tle nerwowym, ale może warto zrobić jakieś badania pod tym kątem, lub może macie jakieś sposoby na to? Uciążliwe to bardzo. Dziękuję jeśli ktoś odpowie!
"Zostaw przeszłość za sobą, a uwolnisz umysł"
"Nie bój się bać, to przecież ludzka rzecz. Odwagą jest spojrzeć lękowi prosto w oczy"
"Nie wypieraj myśli. Myśli są przelotne, a wypieranie ich powoduje frustrację. Akceptacja, dystans, najtrudniejsza sztuka w drodze do sukcesu"
"Chwyć byka za roki zanim on zdąży chwycić Ciebie"
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
"Wszystko zależy od nastawienia. Każda sytuacja może wyglądać strasznie, jeśli żyję się w lęku"
"Nie bój się bać, to przecież ludzka rzecz. Odwagą jest spojrzeć lękowi prosto w oczy"
"Nie wypieraj myśli. Myśli są przelotne, a wypieranie ich powoduje frustrację. Akceptacja, dystans, najtrudniejsza sztuka w drodze do sukcesu"
"Wszystko zależy od nastawienia. Każda sytuacja może wyglądać strasznie, jeśli żyję się w lęku"
-
Witam dziś byłam u lekarza rodzinnego odnośnie żelaza czemu tak mi spadło mówiła że to od nerwicy wszystko i schudłam i co się tak źle czuje i dziwnie w głowie że to tak działa nerwica i dala mi na wyciszenie sympramol 3 dziennie chciałam bez leków ale pani powiedziała że lepiej wziąć uspokoić wszystko jeszcze kilka dni zobaczę jak będę się czuć wolałabym nie jakie jest wasze zdanie doświadczenie?
- niepojęta
U mnie tak samo.. To uciążliwe,ale da sie żyć, co poradzimy.. Tez jak zapominam to mi sie nie chce
"Zostaw przeszłość za sobą, a uwolnisz umysł"
- schanis22
Tak da się bez leków ! Sposobem naturalnym jest praca nad sobą , zmiana myślenia .

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
-
-
- Administrator
Ale tak naprawdę my nie mówimy o tym by myśleć pozytywnie ;p To przereklamowane hasła. A raczej myśleć realnie, choćby "ostatkim włoskiem" w obliczu strachu i pomimo złego samopoczucia.
Same w sobie leki co na pewno to nie są koniecznością. To bardziej kwestia wyboru a przede wszystkim zaplanowania swojego dochodzenia do siebie

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- maciek1985
- Odważny i aktywny forumowicz
Mam takie pytanie niesmiałe. Czy to, że od niedzieli choruję na anginę może mieć wpływ na to, że dziś dostałem ataki paniki solidnego? Druga sprawa, że trochę od rana byłem zestresowany. Brak zajęcia może - leżę jak to w anginie. Choinka. Znów drgawki, poty, brak apetytu. Lipa.
- schanis22
Tak Maciek zdecydowanie , a to był tylko jeden atak ?maciek1985 pisze: ↑23 stycznia 2019, o 16:17Mam takie pytanie niesmiałe. Czy to, że od niedzieli choruję na anginę może mieć wpływ na to, że dziś dostałem ataki paniki solidnego? Druga sprawa, że trochę od rana byłem zestresowany. Brak zajęcia może - leżę jak to w anginie. Choinka. Znów drgawki, poty, brak apetytu. Lipa.
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.