Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
lek przd schizofrenią
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hehe abc zdrowie wprowadzi Ciebie jeszcze wieksza nerwice. Ja przeczyralam ze zaburzenoa lekowe moga konczyc sie samookaleczeniem lub samobojstwem. A moja psycholog na to ze tam chyba pisza osoby ktore noe wiedza co to zaburzenie lekowe.
- żabkamała
Ja powiedziałam przyjaciólce, że mam nerwicę lekową i ona sobie poczytała w necie o tym i sie póżniej mnie pytała czy występują u mnie halucyncje i stwierdzila ze bardzo mi wspolczuje
dopiero sie poczulam jak wariatka 

" Największy Twój wróg właśnie jest Tobą, najlepszym przyjacielem wroga jesteś Ty sam "
https://www.youtube.com/watch?v=Grw-GamLedM
https://www.youtube.com/watch?v=Grw-GamLedM
-
- Gość
Nie ma to jak czytać głupstwa albo dowiadywać się od innych, a najgorsze, że ludzie faktycznie w to wierzą. Ale czemu by mieli nie wierzyć, skoro wszędzie fałszywe informacje? Oszaleć idzie, szaleńcy!
-
- Gość
Rapid, lęk uogólniony to po prostu stały wyrzut hormonów który podtrzymuje trwający lęk, Ty względnie nie mając lęku masz lęk zadając sobie pytania (kiedy minie, czy minie, co sie dzieje, dlaczego) i dla tego ten stan dalej trwa, jeżeli byś sobie pozwolił na lęk i żył z tym lękiem uogólnionym to by po prostu minął, to wszystko hormony i już.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Proste jak drut . Jezeli czegos przestajesz sie bac to sie kurde juz nie boisz . No logicznie pomysl . Jak mozna przestac sie bac i dalej sie bac hahaha . Jezeli przyzwyczajasz swoje reakcje do leku i nienstrasza cie juz to jak masz odczowac ten lek dalej poprostu znika bo sie uodparniasz .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
- Ciasteczko
- Administrator
Rapid, to psychiczne odcięcie od rzeczywistości. Spokojnie, choć wiem, że trudno o spokój w tej chwili.
Ale przede wszystkim takie coś się zdarza, nie jest to dziwne, jest naturalne w zaburzeniu. Zamiast nakręcać lęk, że coś Ci się dzieje, po prostu postaraj się potraktować to jak objaw, daj sobie taryfę ulgową.

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

-
Ale ja nie czuję lęku. Czuję się tak jakbym nie miał nic w głowie. Ze zachowuje się dziwnie.
-- 6 czerwca 2015, o 15:23 --
I to uczucie jakbym tracił pamięć. Siedzę i czuję jakby nogi wtapialy mi się w podłogę. Czuję się jakbym nie był sobą albo że to wszystko to moje urojenie
-- 6 czerwca 2015, o 15:23 --
I to uczucie jakbym tracił pamięć. Siedzę i czuję jakby nogi wtapialy mi się w podłogę. Czuję się jakbym nie był sobą albo że to wszystko to moje urojenie
- Ciasteczko
- Administrator
Nie powiedziałam przecież, że musisz czuć lęk.
Odcięcie od rzeczywistości może wiązać się z brakiem odczuwania emocji, brakiem odczuwania siebie psychicznym a nawet fizycznymi zaburzeniami czucia- bo od emocji i siebie też można byc odciętym. Dostęp do pamięci też może być przyblokowany. Twój organizm jest w stanie "awaryjnym", w skupieniu na zagrożeniu, którego nie da się wskazać, dlatego takie dziwne rzeczy zaczynają się dziać. To minie.

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.

- Ciasteczko
- Administrator
Wiesz, że objawy zwykłego przeziębienia można przypisać do dziesiątek śmiertelnych chorób? To do siebie mają choroby, że miewają objawy wspólne, ale sam fakt występowania wspólnego objawu jeszcze nie oznacza, że ma się daną straszną chorobę.
Widzę, że masz trochę czasu na czytanie, w związku z tym zapraszam Cię do przeczytania dla odmiany o derealizacji i depersonalizacji.
~ Lista objawów depersonalizacji i derealizacji (znajdziesz tu na bank swoje odczucia) - encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3600.html
~ Co to jest depersonalizacja i derealizacja? - wazne-pytania-i-odpowiedzi-derealizacja ... t3397.html
~ Jak wyjść z depersonalizacji i derealizacji? - leczenie-derealizacji-pytania-i-odpowie ... t3503.html
I na deser ~ O obawach przed schizofrenią - strach-przed-schizofrenia-psychoza-wyja ... t4051.html
Miłej lektury
Widzę, że masz trochę czasu na czytanie, w związku z tym zapraszam Cię do przeczytania dla odmiany o derealizacji i depersonalizacji.

~ Lista objawów depersonalizacji i derealizacji (znajdziesz tu na bank swoje odczucia) - encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3600.html
~ Co to jest depersonalizacja i derealizacja? - wazne-pytania-i-odpowiedzi-derealizacja ... t3397.html
~ Jak wyjść z depersonalizacji i derealizacji? - leczenie-derealizacji-pytania-i-odpowie ... t3503.html
I na deser ~ O obawach przed schizofrenią - strach-przed-schizofrenia-psychoza-wyja ... t4051.html
Miłej lektury

- Ciasteczko
- Administrator
A do materiałów wyżej zalinkowanych chociaż zajrzałeś?