Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
lek przd schizofrenią
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
Sęk w tym, że samo czytanie nic Ci nie da. Należy to WDRAŻAĆRapiD pisze:czytałem to milion razy

- b00s123
- Odważny i aktywny forumowicz
idz do psychologa/psychiatry , jak chcesz żeby Ci ktoś zdiagnozował chorbę (której nie masz)RapiD pisze:a czy da się przeczuwać chorobę? da się samemu zdiagnozować schizofrenie, jej początki ?
"Wola psychiki daje wyniki"
-
- Gość
Nie, to nie przeziębienie. Tylko choroba umysłowa przy której albo traci się świadomość, albo zachowuje pewien krytycyzm co do swoich objawów ale to widać na pierwszy rzut oka, ktoś z rodziny lub z otoczenia zauważył by to od razu. Widzisz takie choroby rozpoznaje się nie po myślach tylko po czynach.
-
danni1987 pisze:Witam czy macie tak ze rozmawiacie z kims albo slyszycie rozmowe i wam sie cos przesłyszy? ja tak miałem ostatnio dwa razy i odrazu mysli ze mam juz omamy, masakra
Jasne staly objaw dajmy na to rozmawiasz z kumplem a obok stoi para ktora roxmawia i ty dokladnie zwracasz uwage na ta pare pomimo ze rozmawiasz z kumplem . Albo slucham myzy na sluchawkach a ktosnobok gdzies stoi i rozmawia ale ty go nie widzisz odrazu obawa schiza urojenia . Mam juz to przestudiowane . Spokojnie przyzwyczaisz sie to samo przejdzie . Analiza automatyczna . Niestety takie sa uroki nakrecania sie wyrabiamy sobie w podswiadomosci ta reakcje .

DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam mam takie myśli jak jestem w galerii albo jak jadę samochodem ze się ludzie na patrzą albo mówią albo myślą o mnie chociaż wiem ze to SA bzdury przeczytalem mnóstwo na temat schizofreni i jej objawów jak sobie z tym poradzić nie mam juz silny)-:
-
Danni czlowiek ze schizofrenia dziala . A ty masz mysli . Ja caly czas mam mysli ze cos zobacze . Dam ci rade nie wkrecaj sie w to bo im dluzej to robisz tym tdluzej bedzie ci schodzic
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
- Ciasteczko
- Administrator
Gdybyś miał schizofrenię, to byś nie miał wątpliwości czy to są bzdury, tylko pisałbyś z przekonaniem rzeczy, które nie mają sensu dla 95% populacji. W tym tkwi cała różnica- jeśli jest samoświadomość tego, że myśl jest absurdalna, to znaczy, że nie ma czym się przejmować.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

-
Hej kochani, od paru dni znow mam wkrętkę przed chorobą psychiczną, dziś mój brat powiedzial, ze mysli ze ten chleb jest otruty bo zawsze po nim kaszle(oczywiscie smial sie przy tym) a ja oczywiscie pomyslalam od razu ze on ma schizofrenie. Do tego on ciagle zrywa sie w nocy i dzis powiedzial ze widzial jakas twarz nad soba
i ze dlatego sie tak zerwal na nogi, dodam ze ma 18 lat i jeszcze dojrzewa to jest pewne... ogolnie czesto gada takie glupoty, bo on duzo czyta na necie o jakichs nowinkach, ciekawostkach i czesto gada o jakichs REPTORIUSACH???
oglada po nocy takie programy o robotach i innych glupotach, i o takich roznych bzdurach nam gada potem.. przyszlo mi tez do glowy ze on tak nie cierpi kosciola.. uwaza ze ksieza to tylko zboczency i chca tylko pieniedzy.. teraz się wkręciłam że on ma schizofrenię, jak powiedziałam to mojej mamie to padła ze śmiechu
ale ja jestem przerażona
POMÓŻCIE PROSZĘ
Przedstawię moze kontekst tego chleba w ogole, to jest tak ze moj wujek który mieszka obok od około miesiąca przywozi nam codziennie chleb, z takiej piekarni, świeżutki i chrupiący, bierze go tez dla siebie i dziadka. Moj brat stwierdził ze uważa ze chleb moze byc zatruty, bo on nie ufa człowiekowi który go nam daje i dlaczego w ogole nam przynosi codziennie ten chleb. Moj wujek to brat naszego taty, przez około 3-4 lata mieliśmy z nimi konflikt i to dość spory, rodzice często cierpieli przez ta sytuacje i moj brat znienawidził wujka i ciotkę przez to ze rodzice sie tak smucili.. oni nas przeprosili kiedy zmarła babcia i od tych 3 miesięcy żyjemy w zgodzie, ale moj brat nadal ich nie lubi, oni naprawde wyrządzili nam duzo krzywd, ale ja uważam ze kiedy ktoś przeprosi to należy mu wybaczyć, moj brat jednak taki nie jest, powiedział mi ze nie ufa takim ludziom i ze dlatego tak stwierdził ze ten chleb pewnie jest otruty bo od nich.. co o tym myślicie? Czy to schizofrenia?
Jak sie urodził to przez chwile był niedotleniony- nigdy jakoś nic mu nie dolegało z tego powodu, wszystko z nim dobrze, ale wyczytałam ze schizofrenia moze byc nie tylko genetyczna ale tez z uszkodzeń mózgu we wczesnym okresie życia.. jak go zapytałam w ogole dlaczego myśli ze oni chcą go otruć to sie zdenerwował ze po prostu im nie ufa, jak powiedziałam ze to trochę nienormalne takie myślenie to sie zapytał - a dlaczego miałbym byc psychiczny ?. I tez odnosnie kościoła ma takie głupie mysli, ze księża to chcą tylko kasy i ze Boga nie ma itp, a nocami ogłada ciagle jakieś bzdury na YouTube i pózniej ma koszmary, ale sie zastanowiłam jak powiedział ze w nocy sie zrywa ze strachu bo wydaje mu sie ze jakaś głowa sie nad nim krecila, ale jak sie zerwał to powiedział ze juz jej nie widział. Ktoś sie wypowie czy to moze byc schizofrenia?
i ze dlatego sie tak zerwal na nogi, dodam ze ma 18 lat i jeszcze dojrzewa to jest pewne... ogolnie czesto gada takie glupoty, bo on duzo czyta na necie o jakichs nowinkach, ciekawostkach i czesto gada o jakichs REPTORIUSACH???
oglada po nocy takie programy o robotach i innych glupotach, i o takich roznych bzdurach nam gada potem.. przyszlo mi tez do glowy ze on tak nie cierpi kosciola.. uwaza ze ksieza to tylko zboczency i chca tylko pieniedzy.. teraz się wkręciłam że on ma schizofrenię, jak powiedziałam to mojej mamie to padła ze śmiechu
ale ja jestem przerażona
POMÓŻCIE PROSZĘ
Przedstawię moze kontekst tego chleba w ogole, to jest tak ze moj wujek który mieszka obok od około miesiąca przywozi nam codziennie chleb, z takiej piekarni, świeżutki i chrupiący, bierze go tez dla siebie i dziadka. Moj brat stwierdził ze uważa ze chleb moze byc zatruty, bo on nie ufa człowiekowi który go nam daje i dlaczego w ogole nam przynosi codziennie ten chleb. Moj wujek to brat naszego taty, przez około 3-4 lata mieliśmy z nimi konflikt i to dość spory, rodzice często cierpieli przez ta sytuacje i moj brat znienawidził wujka i ciotkę przez to ze rodzice sie tak smucili.. oni nas przeprosili kiedy zmarła babcia i od tych 3 miesięcy żyjemy w zgodzie, ale moj brat nadal ich nie lubi, oni naprawde wyrządzili nam duzo krzywd, ale ja uważam ze kiedy ktoś przeprosi to należy mu wybaczyć, moj brat jednak taki nie jest, powiedział mi ze nie ufa takim ludziom i ze dlatego tak stwierdził ze ten chleb pewnie jest otruty bo od nich.. co o tym myślicie? Czy to schizofrenia?
Jak sie urodził to przez chwile był niedotleniony- nigdy jakoś nic mu nie dolegało z tego powodu, wszystko z nim dobrze, ale wyczytałam ze schizofrenia moze byc nie tylko genetyczna ale tez z uszkodzeń mózgu we wczesnym okresie życia.. jak go zapytałam w ogole dlaczego myśli ze oni chcą go otruć to sie zdenerwował ze po prostu im nie ufa, jak powiedziałam ze to trochę nienormalne takie myślenie to sie zapytał - a dlaczego miałbym byc psychiczny ?. I tez odnosnie kościoła ma takie głupie mysli, ze księża to chcą tylko kasy i ze Boga nie ma itp, a nocami ogłada ciagle jakieś bzdury na YouTube i pózniej ma koszmary, ale sie zastanowiłam jak powiedział ze w nocy sie zrywa ze strachu bo wydaje mu sie ze jakaś głowa sie nad nim krecila, ale jak sie zerwał to powiedział ze juz jej nie widział. Ktoś sie wypowie czy to moze byc schizofrenia?
-
I on ma tak często, ze jak gdzieś idziemy z rodzicami to jak Np mama cos tak głośno powie i sie zaśmieje to on do nas mowi żebyśmy przestali ze wstyd tak.. albo wstydzi sie chodzić z nami tam gdzie moze spotkać swoich znajomych
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Twój brat zachowuje się jak normalny 18nastolatek. Uważam, ze nie ma schizofrenii, a to co powiedział o chlebie wynika z tego konfliktu między rodzinami. Wiesz jak to się czasem gada takie głupotki
Ty masz po prostu lek przed schizofrenia