Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Kto mi wytlumaczy

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
AnnaPETER
Zarejestrowany Użytkownik

8 stycznia 2022, o 11:22

Kumuluja sie we mnie emocje, ktore sama nue do konca rozumiem. Jestem przed 30 a ja dalej zyje swoja rodzina. Mama wkoncu zostawila ojca, ktory cale zycie ja wyzywal i straszyl (mnie tez) ale wiecie co? Jest mi go cholernie szkoda, zostal sam jak palec. Nie ma nikogo, doslownie nikogo. Ostatnio rozmawiam z siostra o tej sytuacji( mamy innych ojcow, ona swojego nie zna) i mowi mi jaki to ojciec nie jest okropny, ze nie ma nic i zostal sam i mowi tak: rozumiem ze Ci przykro bo to Twoj tata. A ja mysle sobie ze gowno rozumie, nie rozumie nic. Chcialabym mu powiefziec ze go kocham i ze moze na mnie liczyc ale nie potrafie. Ojciec byl alkoholiem, pozniej stal sie hazardzista. Mama miala go poprostu dosyc. A mi jest go teraz szkoda. I te wszytskie emocje tlumie w sobie, a pozniej jest bomba i wybuch. Ja nie umiem. Byc najzwyczajniej w swiecie szczesliwa. Tak poprostu. Nibt porrzebuje spokoju a paradoksalnie musze doswiadczac silnych emocji, nie umiem inaczej.

Ehhh taki tam weekendzik :) Mam nadzieje ze u Was lepiej. A co do nerwicy to juz mam wyje*ane czy mam napady paniki, strachu, leku, czy mam schize i czy jestem normalna
AnnaPETER

8 stycznia 2022, o 11:27

A czego bym najbardziej potrzebowal: kiedy jestem taka wredna i okropna zeby on przyszedl, przytulil mnie mocno i powiedzial ze mnie kocha taka jaka jestem. Ze mnie akceptuje i moje zaburzenia i ze mi pomoze, ze jest ze mna, ze jestem silna i ze poradzimy sibie razem. Chyba oczekuje zbyt wiele, bo domyslam sie ze kazdy ma limit wytrzymalosci. I dobrze mi powiedzial, ze jwstem slaba, bo jestem. Udaje ze jest dobrze i ze bede szczesliwa i nie umiem. Dziwie mu sie ze ze mna wytrzymuje i popieram wszytskie slowa ktore do mnie mowi.
Gosia32

8 stycznia 2022, o 11:45

No widzisz czyli jednak go rozumiesz . To ,ze mowi ze jestes wariatka oczywscue tak nie uwaza tylko mowi to w emocjach tak jak Ty gadasz rozne ,dziwne rzeczy . Ja tez czasami slysze od mojego faceta ,ze jestem wariatka jak juz sie nie mne solidnie wnerwi Chociaz jak pomysle jak ja potrafie mu pocisnac w emocjach to slow z jego strony wariatka jest w sumie grzeczne I bardzo mile 😅
Gosia32

8 stycznia 2022, o 11:48

A to ,ze szkoda Ci taty to normalne bo jestes wrazliwa osoba
AnnaPETER

8 stycznia 2022, o 12:09

A teraz wiecie co? Widzialam ze wchodzil na sexkamerki. Koncze ten zwiazek
mario546

8 stycznia 2022, o 12:25

Anna musisz przemyśleć bo później możesz mieć wyrzuty sumienia. Przemyśleć decyzję.
madmag87
Gość

8 stycznia 2022, o 12:49

Ania, wiem że Ci ciężko, ale to może być silniejsze od niego... Podobnie jak Twoje emocje od Ciebie, i tak jak Twój ojciec z jednego uzależnienia wpadł w drugie... Jak już będziesz w stanie pomyśleć na zimno, to zastanów się, czy mogłabyś znaleźć kogoś lepszego, bo może właśnie nie. A on może zacząć pracować nad sobą, jeśli uzna, że jest to jego słabość, a nie coś co chce naprawdę robić.

Ja np. wiem, że bycie w związku średnio mi się uśmiecha, zwłaszcza że z tego mogą się wykluć jakieś dzieci :D ale wiadomo, że we dwoje łatwiej pod wieloma względami... Już choćby to, że przynajmniej coś żywego chodzi po domu :D wiem że mało pocieszająca perspektywa, ale czasem lepsza niż nic, dla osób, które nie są nauczone bliskości ;)
AnnaPETER

8 stycznia 2022, o 13:27

Nie. Nie zaakceptuje tego. Nie umiem zmienic sie w sekundzie, on pewnie tez nie. Nigdy siw nie przyzna ze robi takie rEczy, znowu bede slyszec multum klamstw. Jest mi okripnie przylro i pewnie sobie na to zasluzylam
madmag87
Gość

8 stycznia 2022, o 13:32

Napewno sobie nie zasłużyłaś... A kłamstwa to też dla mnie rzeczy niewybaczalne, wolę słyszeć najgorszą prawdę, która i tak znam, niż stek bzdur.
Gosia32

8 stycznia 2022, o 13:36

Ale warto porozmawiac a nie dzialac bedac w silnych emocjach ..
madmag87
Gość

8 stycznia 2022, o 13:37

Łap piosenkę na uspokojenie

Bovska - Dzika dziewczynka :)
AnnaPETER

8 stycznia 2022, o 13:52

Zasluzylam. Mysle ze mam osobowosci z pogranicza border, jemu powiedzialam ze jest taki jak moj ojciec i go nienawidze, a on ze faktycznie jestem wariatka. No i mam czego chcilam
Gosia32

8 stycznia 2022, o 14:06

Oj przestan jedynie co masz to nerwice a wraz z nia rozchwiane emocje . Zreszta tu akurat typowa reakcja kazdej kobiety . Facet Cie zranil to I gadasz rozne rzeczy .
AnnaPETER

8 stycznia 2022, o 14:10

Nie, to nie jest pierwszy raz taka sytuacja. Mam obsesje kontroli, notoryczmir wszystko sprawdzam
A on. Moja nerwice ma juz jak widac daleko
Gosia32

8 stycznia 2022, o 15:06

No jak typowy nerwicowiec ..
ODPOWIEDZ