Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
250 dni to trwa ... pomocy
-
- Gość
TYLKO JA MAM TAKI STAN ZE PRZEZYC DZIEN TO DLA MNIE MECZARNIA I NIE LADA WYCZYN . JAK JA ZALUJE ZE NIE CZERPALEM WSZYSTKIEGO Z ZYCIA . NIE MOZLIWE ZE TO PRZEJDZIE . SIEDZE TERAZ W PRACY I NIE WIDZE SENSU JUZ ... SERDUCHO BIJE JAK SZALONE... I ODREALNIENIE
-
- Gość
dzis porazka. Tysiace mysli jak ide masakra. Nie da sie funkcjonowac jak w filmie jakims . Kiedy cholera to troche ustapi bo juz nie mam sil. Jeszcze jak bym mial to co jakis czas a nie bez przerwy. juz czuje ze noc nie przespana...
-- 26 marca 2015, o 07:38 --
Dzisiaj spałem troche lepiej niz wczoraj i pozostałe dni . serce sie uspokoiło troche i tak jak by lęk mniejszy . Ale co dziennie inna faza jest poprostu zalezy od pogody czy jest taka czy inna poprostu inne odrealnienie inne odciecie . inaczej sie czuje . Obawa jest ze tak zostanie i ja juz nie bede taki jak kiedys. bede co dzien miał fazy inaczej odbierał świat bał sie wyjsc z domu bo pogoda nasłoneczniona i bedzie mi sie piepszyc na maxa .
-- 26 marca 2015, o 07:38 --
Dzisiaj spałem troche lepiej niz wczoraj i pozostałe dni . serce sie uspokoiło troche i tak jak by lęk mniejszy . Ale co dziennie inna faza jest poprostu zalezy od pogody czy jest taka czy inna poprostu inne odrealnienie inne odciecie . inaczej sie czuje . Obawa jest ze tak zostanie i ja juz nie bede taki jak kiedys. bede co dzien miał fazy inaczej odbierał świat bał sie wyjsc z domu bo pogoda nasłoneczniona i bedzie mi sie piepszyc na maxa .
-
- Gość
zmnie rozkłada na łopatki pogoda . wyjście z domu poprostu nawet gdy w domu sie poczuje lepiej .. to odrealnienei nie jest tak mocne te starania ida na marne jak wychodzer z domu boje sie wyjsc nawet bo na zewnątrz jest masakra . . .
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Ja tez na zewnatrz w swietle od razu inaczej widzialam, kwestia jest zrozumienie ze tak w tym jest i na razie trzeba to zaakceptowac, wtedy nie bedzie ten objaw powodowal u ciebie od razu az takiego leku i z czasem nie bedzie problemem a nawet sie uspokoi.
W kazdym razie mnie w taki sposob to minelo.
Ja zle reagowalam i na slonce ale tez na to jaki jest kontrast swiatla, czy bylo duzo chmur, czy mniej, czy bylo deszczowo itp.
W kazdym razie mnie w taki sposob to minelo.
Ja zle reagowalam i na slonce ale tez na to jaki jest kontrast swiatla, czy bylo duzo chmur, czy mniej, czy bylo deszczowo itp.
-
- Gość
dokladnie to samo
kontrast chmur
idealnie to ujełas
gdy chmury byly ciemniejsze to mialem inaczej jak jaśniejsze co innego . Zawsze mialem inna faze . wieczorem jest tak samo zawsze ciemno wiec troche lepiej sie czuje bo to na mnie tak nie dziala ale i tak jest dziwnie
po jakim czasie ci to przeszło ?? poprostu wiedzialas ze bedzie źle na dworze i wychodzilas mimo wszystko mimo tak silnego odrealnienia /? POZDRAWIAM CIE I CZEKAM NA WIADOMOŚĆ 

- Yayatoure
Myślę, że powinieneś wychodzić z domu pomimo lęku, ponieważ to jest element Twojej walki z nerwicą. Jak będziesz się ograniczał, to zaraz okaże się, że są i inne sytuacje i miejsca w których nie chcesz być bo będziesz miał dyskomfort. Wychodź z domu, zostawiając sobie wentyl bezpieczeństwa w postaci tego, że zawsze możesz wrócić jak coś będzie nie tak. Jak Ci nie wyjdzie wyjście to nie obwiniaj się o to.
-
- Gość
Są dwa miejsca do ktorych od poczatku boje sie isc
bo jak bylem juz w tym stanie to poszedlem i nie czulem sie tak jak przed i juz nie chodzilem w tamte miejsca a sprawiały mi radość. I poprostu odrealnienie mam straszne a dotrzeć tam to juz naprawde walka z nierealnością . ;/ kurw... jest to silownia i mieszkanie nowe . ;/
-- 26 marca 2015, o 16:38 --
czy to musi byc takie straszne? od 3 dni probuje to zaakceptowac. Czuje to ze jestem odciety boje sie. To slonce i wogole. Nic nie czuje . tak szaro jest ... Nie kolorowo jak bylo . Czekam az sie zciemni to jest troche lepiej.Czy to na pewno DEREALIZACJA?

-- 26 marca 2015, o 16:38 --
czy to musi byc takie straszne? od 3 dni probuje to zaakceptowac. Czuje to ze jestem odciety boje sie. To slonce i wogole. Nic nie czuje . tak szaro jest ... Nie kolorowo jak bylo . Czekam az sie zciemni to jest troche lepiej.Czy to na pewno DEREALIZACJA?
- Kamień
Tak, to na pewno Derealizacja
Takie są jej objawy.

-
- Gość
Manfred już o to zadbaApril pisze:Strona siodma, cos czuje, ze 50 bedzie jak nic

-
- Gość
hehe dobre asy jestescie
))) może i 50 . co sie dziwic jak człowiek nie moze dac sobie z tym rady . To naprawde jest silne. Nie ma chwili zeby puscilo zebym odpoczał od tego . Latwiej by bylo z tym walczyc a tak to bez przerwy odcinka .
-- 26 marca 2015, o 19:04 --
ostatnie 2 lata mialem naprawde stresy kłotnie ktore do szalenstwa doprowadzaly to bylo co 2 dni takie stany;( ciekaw jestem czy jak przez te dwa lata tak bylo to moja głowa tez tyle bd sie regenerowała heheh od czego to może zależec . ?
))))

-- 26 marca 2015, o 19:04 --
ostatnie 2 lata mialem naprawde stresy kłotnie ktore do szalenstwa doprowadzaly to bylo co 2 dni takie stany;( ciekaw jestem czy jak przez te dwa lata tak bylo to moja głowa tez tyle bd sie regenerowała heheh od czego to może zależec . ?

-
- Administrator
Czas porzucania kontroli zaburzenia i objawów nie równa się czasowi trwania w zaburzeniu. To jest mit.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)