Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

250 dni to trwa ... pomocy

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
kontousuniete
Gość

25 marca 2015, o 19:19

TYLKO JA MAM TAKI STAN ZE PRZEZYC DZIEN TO DLA MNIE MECZARNIA I NIE LADA WYCZYN . JAK JA ZALUJE ZE NIE CZERPALEM WSZYSTKIEGO Z ZYCIA . NIE MOZLIWE ZE TO PRZEJDZIE . SIEDZE TERAZ W PRACY I NIE WIDZE SENSU JUZ ... SERDUCHO BIJE JAK SZALONE... I ODREALNIENIE
Awatar użytkownika
Lipton
Dyżurny na forum Odważny VIP

25 marca 2015, o 19:22

Niemal wszyscy tak mówią. Szczególnie na początku rozpoczęcia walki z derealką
Najczęstszą przyczyną niepokoju jest poszukiwanie spokoju
kontousuniete
Gość

26 marca 2015, o 07:38

dzis porazka. Tysiace mysli jak ide masakra. Nie da sie funkcjonowac jak w filmie jakims . Kiedy cholera to troche ustapi bo juz nie mam sil. Jeszcze jak bym mial to co jakis czas a nie bez przerwy. juz czuje ze noc nie przespana...

-- 26 marca 2015, o 07:38 --
Dzisiaj spałem troche lepiej niz wczoraj i pozostałe dni . serce sie uspokoiło troche i tak jak by lęk mniejszy . Ale co dziennie inna faza jest poprostu zalezy od pogody czy jest taka czy inna poprostu inne odrealnienie inne odciecie . inaczej sie czuje . Obawa jest ze tak zostanie i ja juz nie bede taki jak kiedys. bede co dzien miał fazy inaczej odbierał świat bał sie wyjsc z domu bo pogoda nasłoneczniona i bedzie mi sie piepszyc na maxa .
Awatar użytkownika
Yayatoure
Odburzony i pomocny użytkownik

26 marca 2015, o 08:56

Obawa przed tym że tak zostanie towarzyszy każdemu, to jedna z faz lęku nerwicowego. A czy tak zostanie zależy tylko od Ciebie. Czytaj, słuchaj i działaj.
kontousuniete
Gość

26 marca 2015, o 08:59

zmnie rozkłada na łopatki pogoda . wyjście z domu poprostu nawet gdy w domu sie poczuje lepiej .. to odrealnienei nie jest tak mocne te starania ida na marne jak wychodzer z domu boje sie wyjsc nawet bo na zewnątrz jest masakra . . .
Aneta

26 marca 2015, o 10:28

Ja tez na zewnatrz w swietle od razu inaczej widzialam, kwestia jest zrozumienie ze tak w tym jest i na razie trzeba to zaakceptowac, wtedy nie bedzie ten objaw powodowal u ciebie od razu az takiego leku i z czasem nie bedzie problemem a nawet sie uspokoi.
W kazdym razie mnie w taki sposob to minelo.
Ja zle reagowalam i na slonce ale tez na to jaki jest kontrast swiatla, czy bylo duzo chmur, czy mniej, czy bylo deszczowo itp.
kontousuniete
Gość

26 marca 2015, o 10:58

dokladnie to samo :) kontrast chmur :) idealnie to ujełas :) gdy chmury byly ciemniejsze to mialem inaczej jak jaśniejsze co innego . Zawsze mialem inna faze . wieczorem jest tak samo zawsze ciemno wiec troche lepiej sie czuje bo to na mnie tak nie dziala ale i tak jest dziwnie :(( po jakim czasie ci to przeszło ?? poprostu wiedzialas ze bedzie źle na dworze i wychodzilas mimo wszystko mimo tak silnego odrealnienia /? POZDRAWIAM CIE I CZEKAM NA WIADOMOŚĆ :)
Awatar użytkownika
Yayatoure

26 marca 2015, o 11:09

Myślę, że powinieneś wychodzić z domu pomimo lęku, ponieważ to jest element Twojej walki z nerwicą. Jak będziesz się ograniczał, to zaraz okaże się, że są i inne sytuacje i miejsca w których nie chcesz być bo będziesz miał dyskomfort. Wychodź z domu, zostawiając sobie wentyl bezpieczeństwa w postaci tego, że zawsze możesz wrócić jak coś będzie nie tak. Jak Ci nie wyjdzie wyjście to nie obwiniaj się o to.
kontousuniete
Gość

26 marca 2015, o 16:38

Są dwa miejsca do ktorych od poczatku boje sie isc :) bo jak bylem juz w tym stanie to poszedlem i nie czulem sie tak jak przed i juz nie chodzilem w tamte miejsca a sprawiały mi radość. I poprostu odrealnienie mam straszne a dotrzeć tam to juz naprawde walka z nierealnością . ;/ kurw... jest to silownia i mieszkanie nowe . ;/

-- 26 marca 2015, o 16:38 --
czy to musi byc takie straszne? od 3 dni probuje to zaakceptowac. Czuje to ze jestem odciety boje sie. To slonce i wogole. Nic nie czuje . tak szaro jest ... Nie kolorowo jak bylo . Czekam az sie zciemni to jest troche lepiej.Czy to na pewno DEREALIZACJA?
Awatar użytkownika
Kamień

26 marca 2015, o 16:39

Tak, to na pewno Derealizacja :) Takie są jej objawy.
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

26 marca 2015, o 18:19

Strona siodma, cos czuje, ze 50 bedzie jak nic :DD
usuniete
Gość

26 marca 2015, o 18:31

April pisze:Strona siodma, cos czuje, ze 50 bedzie jak nic :DD
Manfred już o to zadba :D
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

26 marca 2015, o 18:44

Nie mam co do tego watpliwosci :D
kontousuniete
Gość

26 marca 2015, o 19:04

hehe dobre asy jestescie ;)))) może i 50 . co sie dziwic jak człowiek nie moze dac sobie z tym rady . To naprawde jest silne. Nie ma chwili zeby puscilo zebym odpoczał od tego . Latwiej by bylo z tym walczyc a tak to bez przerwy odcinka .

-- 26 marca 2015, o 19:04 --
ostatnie 2 lata mialem naprawde stresy kłotnie ktore do szalenstwa doprowadzaly to bylo co 2 dni takie stany;( ciekaw jestem czy jak przez te dwa lata tak bylo to moja głowa tez tyle bd sie regenerowała heheh od czego to może zależec . ? ;)))))
Victor
Administrator

26 marca 2015, o 19:07

Czas porzucania kontroli zaburzenia i objawów nie równa się czasowi trwania w zaburzeniu. To jest mit.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ