Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

250 dni to trwa ... pomocy

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

25 marca 2015, o 11:28

:DD dobry jesteś, ale ogarnij się chłopie, bo ci naprawde zejdzie pare lat zanim sie z tego wyplatasz :DD nic sie nie zmienilo, masz objawy ale nadal mozesz robic to co robiles do tej pory, jak przyzwolisz to sobie wtedy dd pojdzie :)

jak dla mnie to ty jestes bartosz :DD
To jest wszystko bujda!
kontousuniete
Gość

25 marca 2015, o 11:31

Zastanawia mnie jedno. bo tam w tych nagraniach nie ma nic o tym ze w swietle słonecznym dd strasznie sie nasilaa najlepiej sie czuje w domu jak leze w łóżku .. :/ i mam rolety opuszczone zeby bylo ciemniej.. dlaczego tak sie dzieje poprostu boje sie wyjsc z domu bo bedzie ogien jak cholera przy takim nasłonecznieniu :(( a wieczorem jest troche lepiej .. nie moge tego wytłumaczyc sobie dlaczego tak jest i nawet gdy probuje oswoic sie jakims cudem z tym stanem wyjde na dwor i to odrealnienie daje mi to ze ja zaczynam myśleć kontrolowac analizowac :(((
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

25 marca 2015, o 11:33

Boze Ty widzisz i nie grzmisz :DD Mam to gdzies czy mi wierzysz czy nie, ale dla Twojej informacji to mam to od pol roku, w dodatku nie po raz pierwszy ;) A co do tego swiatla to moze w nagraniach tego nie ma, ale jak poczytasz encyklopedie objawow to na pewno to znajdziesz, bo ludzie tutaj wciaz o tym pisza, ze pogarsza im sie przy slonecznej pogodzie.

Miesinia zgadzam sie, Bartosz wypisz wymaluj :pp
kontousuniete
Gość

25 marca 2015, o 11:36

To ja nie rozumiem dlaczego masz to od połtora roku przeciez tyle jest materiałów do czytania filmiki . I masz cały czas dd ... To tez nie stosujesz sie do raD i artykułów ? Przez połtora roku takiego stanu jak teraz mam to nie dał bym rady . A ty połtora roku masz tak samo silny stan jak na początku czy zmniejszył sie ?? Odpisz pozdro
Kretu20
Gość

25 marca 2015, o 11:40

To nie jest kwestia tego czy ten stan jest silny czy nie tylko jak Ty do niego podchodzisz, możesz mieć DD nie z tej ziemi a żyć normalnie, a możesz mieć lekkie odrealnienia i jakieś plamki i zamknąć sie w domu :)
kontousuniete
Gość

25 marca 2015, o 11:43

czyli jak podejde z dystansem nie bede intensywnie myslał o nim to on sie zmniejszy ?? bo ja przez to nie moge spac wogole w nocy max 2,5 godziny i nie ma spania leżakowanie . ;//
Awatar użytkownika
April

25 marca 2015, o 11:44

Hello Manfred POL roku, a nie poltora, oj chlopie moze i czytasz i ogladasz, ale raczej nie kumasz za bardzo o co tutaj chodzi. Na poczatku tez tak panikowalam jak Ty, ale teraz juz sie z tym oswoilam i tyle, ciagle mam, raz mniej raz bardziej, ale juz nie mam takiej za przeproszeniem sraczki na to, zejdzie kiedy bedzie mialo zejsc i juz.
kontousuniete
Gość

25 marca 2015, o 11:46

To miałeś napewno słabsze od mojego . bo ja az spac nie moge przez to ze to takie silne . ty napewno spałes jak tala . Na poczatku stanu miales silniejsze to ?
Awatar użytkownika
April

25 marca 2015, o 11:53

Tak, na pewno mialam slabsze niz Ty, Ty masz najgorsze :DD Oczywiscie, ze mialam silniejsze, jak przestaniesz panikowac to tez Ci oslabnie.
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

25 marca 2015, o 11:59

Ja np nie mam akcji ze słońcem :DD takie dd bartoszu.
To jest wszystko bujda!
kontousuniete
Gość

25 marca 2015, o 12:00

Musze cos z tym zrobic ;) bo nie da sie zyc cały miesiac tym zyje . od rana do wieczora .. ;/ wczesniej to jeszcze moglem sie wyspac spalem całą noc a od 4 dni to tylko po 2 godziny . zaraz ide do pracy. postaram sie miec wyjebane na to . to moze troszke zejdzie mi to i jakos bedzie to do wytrzymania . Wiem ze was juz wkur.... heheh ale taki panikarz jestem. Jedyny moj ciagly taki test to jest to ze jak w jakims miejscu jestem lub przechodze koło czegos to porownuje to jak odczuwałem to teraz a jak kiedys i to robilem od poczatku i tak ciagle az do dzisiaj. Ostatnie dwa dni mniej . Wiec tak musze uczynić ? :) ))
Awatar użytkownika
April

25 marca 2015, o 12:04

Przestac analizowac ;)
kontousuniete
Gość

25 marca 2015, o 14:49

mam jeszcze pytanie. brac ta hydroksyzyne czy nie . Pomoze ona w odburzeniu? Czy bd gorzej lepiej na sucho probowac walczyc z nia. Prosze o odpowiedz.
Kretu20
Gość

25 marca 2015, o 14:52

Boże, jak ma CI hydroxyzyna pomóc w odburzeniu? przecież to lek uspokajający. Ma Ci zmienić myślenie jak za sprawą czarodziejskiej różdżki ? To czy weźmiesz ta hydroxyzyne,SSRI,SNRI,neuroleptyki czy każdy inny możliwy lek przeciwdepresyjny nie zmieni twojego myślenia i podejścia do tego.
pannanikt
Zarejestrowany Użytkownik

25 marca 2015, o 18:45

Manfred,
mi się wydaje, że ja Ci pisałam gdzieś, że słońce może dawać dd u nerwicowców bo im jasniej jest tym więcej widać, im więcej widać tym więcej mózg musi przyjąć informacji i przetworzyć je, a że jest przemęczony to nie chce tego robić i wywala dd. Alternatywna interpretacja psychologiczna dla wymagających: może w ciemności maleje Ci dd bo ciemność jest tym co pamiętamy z łona matki, czyli bezpieczeństwo, a tobie najwyraźniej tego poczucia bezpieczeństwa brakuje. Musisz sobie to bezpieczeństwo sam zapewnić, pilnując porządku dnia, być najedzonym, kłaść się o tej samej porze. Stwórz sobie stałe warunki dnia codziennego, jak w wojsku, może to Ci pomoże...
ODPOWIEDZ