Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
250 dni to trwa ... pomocy
- Joana
- Zarejestrowany Użytkownik
Mariusz jak Cie budzi lek ,to nie zrywaj sie i nie panikuj .Polez chwile ,spróbuj rozluźnić mięśnie pooddychać przepona ,żeby z czasem organizm się przyzwyczaił ze przebudzenie z lekiem to nic strasznego .Musisz przekonać o tym swoja głowę i zobaczysz ,ze będą efekty .Takie ćwiczenia znajdziesz na stronach .Albo po kolei napreznie i rozluznianie mięśni .Dasz rade :-Rob do siebie cos milego ,jakies Male rzeczy ,kup sobie jakiś drobiazg ,cos planuj ,ja chodzę na solarium ,choc nigdy nie chodziłam ,binteoerdzilam ze szkoda kasy i bez sensu mZaczelam chodzić ,bo mi na nastrój dobrze wpływa .Sam musisz to ogarnac ,tylko nie poganiaj sie ,daj sobie czas .
-
- Administrator
Tak jak Ty się nie zachowujesz. 

'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
-
- Gość
Jutro mam psychologa ulubionego będę chodził na terapię. Ciekawe co to da. Nie wiem czasem czy ja wcześniej się dziwnie nie zachowywalem. Nadpobudliwość zawroty głowy miałem jakieś takie właśnie momenty euforii no chyba normalne poprostu takiego zadowolenia. Gęba to mi się nigdy nie zamykala bardzo dużo mam znajomych którzy mnie naprawdę lubią z mojego poczucia humoru nieraz to mówią skąd ty takie rzeczy na poczekaniu wymyslasZ poprostu dusza dowazystwa no właśnie skąd może coś właśnie nie tak ze mną. Do wszystkiego mam zawsze skojarzenia jakieś zabawne ze każdy się śmieje dogaduje ludziom w sposób nie obraźliwy ale śmieszny dla innych. W miejscu nie mogę usiedzieć nieraz pamiętam. Trudno mi było film jakiś obejrzeć. Może to świadczyć o jakiejś chorobie czy o czym nie wiem sam dlatego pytam
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
tak manfred - to choroba wściekłych krów. skończ kombinować :/ idź na tą terapię już lepiej.
-
- Gość
Byłem dzisiaj u pychiatry zapisał mi leki arketis 20 mg, i Zomiren sr 1mg . Połączone to bedzie z psychoterapią . Brał ktos te leki ?? Kazał tamten symescital odrzucic i ten xanax i zolpic. Ja pier... juz nie wiem co robić mam ....
-
- Gość
NO chodzi o to ze bralem ten symescital teraz te leki . no jeszcze nawet nie wiadome czy tamten zaczął działąc . kur... faszeruje sie gownami jakimis no ale jak ma pomóc . Brał kto to ?? co o tym sadzicie ??
-
- Gość
PRZEPISAŁ CI PSYCHIATRA LEKI TO BIERZ TO CO CI PRZEPISAŁ I RÓB TO CO CI POWIEDZIAŁ. Co ci da to że ktoś napisze że je brał? jeden Ci napisze że brał je i czuł się jak gówno a drugi Ci napisze że mu bardzo pomogły, odstaw tamte bierz te.
-
- Administrator
Bo ty zes znowu polecial do psychiatry za wczesnie, zapewne sadzac ze cos nowego sie dowiesz lub odkryja ci super hiper nowa chorobe rodem z tajemnic grobowcow faraona.
Trzeba bylo poczekac na dzialanie leku, wiadomo bylo ze u psychiatry dostaniesz inne leki i kolejne.
No ale jak juz poszedles tak wczesnie to po prostu sie tego trzymaj, dostales w sumie taki sam zestaw lekow tylko inne substancje czynne.
Bo zomiren to jest to samo co xanax, tylko dostales SR czyli o przedluzonym uwalnianiu i dzieki temu dzialaniu, i to jest nawet dobrym pomyslem no i arketix czyli paroxetyna.
Wiec wyprobuj nowy zestaw ale niestety naucz sie cierpliwosci i nie lec za tydzien po nowe leki.
Trzeba bylo poczekac na dzialanie leku, wiadomo bylo ze u psychiatry dostaniesz inne leki i kolejne.
No ale jak juz poszedles tak wczesnie to po prostu sie tego trzymaj, dostales w sumie taki sam zestaw lekow tylko inne substancje czynne.
Bo zomiren to jest to samo co xanax, tylko dostales SR czyli o przedluzonym uwalnianiu i dzieki temu dzialaniu, i to jest nawet dobrym pomyslem no i arketix czyli paroxetyna.
Wiec wyprobuj nowy zestaw ale niestety naucz sie cierpliwosci i nie lec za tydzien po nowe leki.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
- Gość
Wszystko pewnie uzależnia jak cholera . no ale bede brał . Victor . poprostu do poradni zadzownilem chcialem sie zapisac na psychoteriapie no i pierwsze spotkanie jest z psychiatra a dalej juz z psychoterapeutką . Wiec on mi przepisał to co przepisał . znowu mam schize przed braniem ze tak bede swiat widzial ze nie wytrzymie
mocne są 20 mg ? tamten xanax mialem 0,5 :OO . Ten chociaz wiedzial co to za stan mam ze chyba to derealizacja to dodał ze w parze idzie to z depersonalizacja wiec moze cos czaił . DObrze ze ta psychoterapia jest moze mi cos to da rozmawianie z kims .. bo nikt sluchac juz mnie nie chce
.... taka bajka . troche lepiej jest niz 2 miesiace temu moze mniejsze leki . sam nie wiem ... wiec tak to wyglada...

-
- Gość
Dostałeś arketis chyba w najmniejszej możliwej działającej dawce, 20mg. Przestań już analizować te leki i wszystko, masakra.
-
- Administrator
No wiec obierz jedną teraz drogę, skoro poszedłeś do poradni i będziesz miał tam psychoterapię i zarazem będziesz też tam pod okiem psychiatry to zacznij stosowac te leki tylko na BOGA trzymaj się tego jakiś czas.
Do tego musisz uzbroić się w cierpliwość, niestety, ty jesteś tak tym zaabsorbowany, że na bank będziesz potrzebował na to czasu i od razu najlepiej sobie to uświadomić.
Nie uzaleznisz się Zomirenem jak sobie go do antydepresanta pobierzesz 2,3 tygodnie. Nikt ci nie karze tego brać pół roku. A paroxetyna nie uzaleznia i jak Kretu napisał 20 mg to podstawowa dawka w sumie.
Bo Zomirenu na pewno nie masz w dawce 20 mg
Trzymaj się jakiejś drogi bo takie *rozjebane* leczenie na 20 frontach po prostu ci nic nie da.
Do tego musisz uzbroić się w cierpliwość, niestety, ty jesteś tak tym zaabsorbowany, że na bank będziesz potrzebował na to czasu i od razu najlepiej sobie to uświadomić.
Nie uzaleznisz się Zomirenem jak sobie go do antydepresanta pobierzesz 2,3 tygodnie. Nikt ci nie karze tego brać pół roku. A paroxetyna nie uzaleznia i jak Kretu napisał 20 mg to podstawowa dawka w sumie.
Bo Zomirenu na pewno nie masz w dawce 20 mg

Trzymaj się jakiejś drogi bo takie *rozjebane* leczenie na 20 frontach po prostu ci nic nie da.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
-
- Gość
Musze zrobić eeg. I rezonans w następnym tygodniu. Te dziwne zawroty głowy nadpobudliwość. Nawet nie wspomnę jak fajkę zapale nie ważne czy rano czy wieczorem ale takie. Mam zawroty ze szok i odrazu włącza mi się ta nadpobudliwość nie ustaje w miejscu ponieważ mam wrażenie ze zawroty są mocniejsze jak coś robię ruszam się to ich mniej odczuwam Bez przerwy musze chodzić. Jak tak mi się to nasili. Dd to osobna droga chodzi ze z 5 lat mam takie zawroty głowy kiedyś były mocniejsze. I mogę to wyjdzie w eeg. Nie wiem już sam