Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

250 dni to trwa ... pomocy

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
kontousuniete
Gość

23 kwietnia 2015, o 19:40

Ja sobie nie wyobrażam ze taki stan powoduje nerwica pierwszy raz spotkałem.się z takimi przeżyciami i akurat ja musze to doświadczyć. Nie dam rady chyba już do pracy chodzić. Jak można na to nie zwracać uwagi ja nic nie czuje nic...

-- 23 kwietnia 2015, o 18:34 --
Mam do wwas pytanie naprawdę które mnie męczy. Czy jak robiłem to badanie 7 lat temu rezonans magnetyczny i wyszło mi ze jest zaznaczony zanik płata czolowgo. Czy ktoś się orientuje czy ja przez to mogę wpadać w takie stany albo poprostu nie wyjść z tego albo, że te objawy daje ten zanik? Nigdy mnie głowa nie bolała no może jak zatoki prsezoebilem to w oczodolach i w skroniach. Ale to jak przewialo mnie. Nie wiem poprostu jak ktoś się orientuje to niech napisze. Bo mam zamiar zrobić znowu ten rezonans :)

-- 23 kwietnia 2015, o 18:40 --
Czekam jak by ktoś wiedział to prosił bym o wyjaśnienie
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

24 kwietnia 2015, o 07:33

Najgorsze co możesz zrobić to zrezygnować z pracy. Ten stan ci w pracy nie przeszkadza. Może i jesteś trochę mniej wydajny, ale pracować możesz. Jeśli chodzi o rezonans to pytanie do lekarza nie do nas, chociaż moim zdaniem nie ma to nic wspólnego z dd. Ale zrób sobie jeszcze raz, bo jak widać chochlik lekowy ci robi spustoszenie we lbie. Przynajmniej będziesz wiedział na czym stoisz.
To jest wszystko bujda!
kontousuniete
Gość

24 kwietnia 2015, o 11:27

Poprostu jak ten stan sie akceptuje to poprostu czlowkiek sie czuje jak by nie zyl juz ... NIc nie odczuwa sie popprostu nic ... jak nawet lęku nie odczuwam to trzyma tak samo to jak moze to wywolac lęk jak jest tak caly czas....
Awatar użytkownika
dankan

24 kwietnia 2015, o 11:30

Badanie mozesz sobie zrobic bo bedziesz stale watpil ze to od tego.
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
kontousuniete
Gość

24 kwietnia 2015, o 12:53

Naprawde jedynym sposobem na to jest zaakceptowanie ?? Ciekaw jestem czy kazdy mial tak ze zamykając drzwi od domu juz poprostu cofał sie spowrotem . bo nie dało sie wytrzymac ... bo z tego co widze to takie to dd macie ze potrafiliscie funkcjonowac normalnie ... :( mnie to przeraza to dd i jest lęk...
Awatar użytkownika
dankan

24 kwietnia 2015, o 13:18

Wiesz piszac takie rzeczy obrazasz troszke innych, ciagle uwazajac ze tylko ty masz to dd tak silne.
Ja na poczatku to doslownie kladlem sie na podlodze bo nie moglem zniesc dookola swiata i tego jak dziwnie widze. Ale wychodze z tego i jestem dumny z siebie i jakbys mogl po 33 stronach wkolo gadania tego samego nie mowic nam ze mamy slabe dd to bylbym ci wdzieczny.
Nie kazdy po prostu az tak egocentrycznie to przezywa jak ty i wielu tu po prostu mimo ciezkiego stanu probuje to zaakceptowac. Jednym to szybciej, wychodzi, innym wolniej a jest to zalezne i od charakteru i od checi pomyslenia troche a takze od sumiennosci w tym.
Ale dd jest to samo.
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
kontousuniete
Gość

24 kwietnia 2015, o 13:21

Ile wychodzisz z tego juz ?? Dankan Brałeś leki jakies czy bierzesz ?
usuniete
Gość

24 kwietnia 2015, o 13:59

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że manfred jest po prostu trollem....Te same pytania powtarzane w kółko jak jakaś mantra...
Awatar użytkownika
Kamień

24 kwietnia 2015, o 19:19

manfred111 pisze:bo z tego co widze to takie to dd macie ze potrafiliscie funkcjonowac normalnie ... :( mnie to przeraza to dd i jest lęk...
Gówno prawda :)
kontousuniete
Gość

24 kwietnia 2015, o 20:34

PIerwszy raz ja dostalem takiego czegos to bez problemu dalo sie to zaakceptowac za bardzo nie wiedzialem co mi jest . myslalem ze mam faze 2 miesiace od trawy tez przechodzilem badania itd. ale nie mialem takiego lęku . jak teraz pamietam otwieralem okno z rana zawsze i rozgladalem sie i stwierdzalem czy jestr to jeszcze czy nie ma ... ale teraz to poprostu nie porownywalna sila :O
usunietenaprosbe
Gość

24 kwietnia 2015, o 20:36

W sensie, że teraz jest ten sam stan, tylko mocniej nasilony? Spójrz na to tak: skoro wtedy to wszystko było takie "wow, że to jest", to teraz też możesz się dziwić temu stanu, jednak po co? Czy coś się wtedy stało? Właśnie, nie.
kontousuniete
Gość

24 kwietnia 2015, o 20:48

tylko teraz jest tak mocne ze szok ... Ja pierdziele i z takim czyms nie spotkalem sie ze w nocy budzi mnie lek nagle wstaje poprostu masakra opisywalem to jedna zrenica wieksza druga mniejsza trzepie mnie . w dzien to jest taki ogien na dworze najgorzej jak pogoda jest zmienna.poł nieba pochmurno poł słońca to jest taki ogien ze nie moge wytrzymac. aj pier .... to wszystko najwyzej wywioza mnie ku wa. zycie zjeba lem przez te nerwy przejmwoanie sie mna sie nie ma kto przejmowac..... Nauczka na cale zycie
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

24 kwietnia 2015, o 21:12

Bartosz mowil to samo...
kontousuniete
Gość

24 kwietnia 2015, o 21:28

On to nie wiadomo co walił jakies narxy ze szok .. a ja co raz na dwa miesiace wóderki sie napiłem .. heh piwka . nawet dobrze nie zapalilem kur.... a tu taki ogien ze wytrzymac nie moge. leze teraz łeb zciska kreci mi sie jak by w głowie boje sie usnac bo wstane z takim lękiem no co to za zycie . nawet w ciemność wydaje mi sie dziwna.. heh
Victor
Administrator

24 kwietnia 2015, o 21:47

No to teraz się z tym spotkałeś, lepiej teraz niż na starość :D
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ