Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

250 dni to trwa ... pomocy

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

14 kwietnia 2015, o 17:40

Wiesz za malo asertywnosci kazdy mowi ci co masz robic a ty juz sam nie wiesz .manfred zostaw do w pizdu daj juz spokoj temu co sie dzieje w twojej glowie powiedz sobie wkoncu a psiakostka niech sie dzieje co chce stosuj sie do zalecen lekarza z tabsami i pierdol to musisz lezec to lez wlacz sobie muzyke czytaj ksiazke znajdz sibie zajecie jakies ukladaj klocki z dzieckiem nie wiem pomoz tesciowej chalupe wysprzatac
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Taci
Zarejestrowany Użytkownik

14 kwietnia 2015, o 17:41

manfred szczerze?
to ja Ciebie nie rozumiem już, bierz te leki i tyle!
Victor
Administrator

14 kwietnia 2015, o 18:10

Nie dostaniesz leku, który sprawi, zę ci od razu znikną objawy wszystkie, przykro mi ale to jest niemozliwe.
Pisałem ci wczesniej o wzięciu w koncu odpowiedzialności za swoje leczenie. Poczytałbyś trochę o tym xanaxie sobie, co to za lek to bys nie gadał głupot.
Ten lek działa 6, 8 godzin jak każdy lek przeciwbólowy, tylko on jest antylękowy.
Podejrzewam, że on już nawet na ciebie nie działa obecnie.
Móglbyś dzięki temu zauwazyć, zę lekarz wczesniej dał ci escitalopram i hydroksyzyne do tego. Hydroksyzyna działa podobnie jak xanax, tyle, ze xanax jest silniejszy. I to mogłes łączyć, xanax też można.
Owszem nie można go brac długo ale ty jesteś taki panikarz, ze na poczatku możesz go stosować jakiś okres czasu do czasu rozkęcenia się tego escilatopramu.
Ale jakie ty chcesz miec efekty po jednym dniu połknięcia xanaxu....?

Ja to ci się dziwię, jak miałem silną depersonalizację i takie objawy to nie odpuściłem dopóki nie dowiedziałem się o tym wszystkim co i jak. I nie musiałem gadac wkółko tego samego o 1 tabletce xanaxu bo wiedziałem, zę to niemożliwe aby to zrobiło mi krzywdę.

A ty czekasz, czekasz, cholera wie tak naprawde na co.
Nie dostaniesz leku, który w ciagu 4 godzin zabierze od ciebie te objawy, pogódź się z tym na początek.
Pogódź się z tym, ze twoje wychodzenie z tego będzie rozłożone w czasie.
Leki masz dla wsparcia.

Ułóż plan człowieku jakiś, postanowienie np:
dwa tygodnie biopre rano ta tabletkę xanaxu, i do tego ten escitalopram
zapisuje się na terapie w tym czasie
szukam sporo zajęcia.
KROPKA.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
kontousuniete
Gość

14 kwietnia 2015, o 18:20

Robie bardzo dużo naprawe właśnie przyszedłem pięć czyścić przywiozlem węgiel ale kur... Nawet jak to robiłem to nie.jest to co kiedyś poprostu nie Widzę tego co zawsze widziałem. Bez emocji tak jak bym odcięty był od tego. Nie wierzę juz ze w pełni tak jak kiedyś zobaczę rodzinę tak czysto poprostu bez jakiejś Dziwnosci wpierdala.... Sobie czegoś w głowę bez lęku. Chodził z przyjemnością do pracy jak dotychczas a teraz. Mam długi urlop a dni w pracy są koszmarne jak można coś robić jak ja bez przerwy musze mieć kolo siebie kogoś żeby mi mówił ze będzie dobrze. Naprawdę mój stan jest taki popier... Ze nie chce się żyć. Xanax będę brał 3 tyg co dzień jedna tabletka no i jeszcze zapytam drugiej psychiatry czy można ten symescital do tego. A jak się nie zmieni to co dziennie będę się męczył to cholera wie co to będzie. Dość ze ludzi denerwuje....m w domu bez przerwy to samo to jeszcze tutaj ale rozumiem bo też bym się wkurzal ale co mogę poradzić... Nakręcony jak zegarek a leki przez ta Dziwnoscia nie do opisania aż Nie można się uspokoić... kobieta luźna w udach to z całego życia się zebrało a najbardziej z ostatnich dwóch lat
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

14 kwietnia 2015, o 18:30

Manfred Ty nic nie kumasz, szkoda w ogole tego gadania, wbij sobie do glowy, ze bedziesz sie tak dziwnie czul, bo na tym polega DD, to ci nie minie w godzine, ani po polknieciu tabletki xanaxu, antydepresant tego tez za ciebie nie zalatwi, TY MUSISZ TO ZROBIC SAM! Musisz sie pogodzic z tym, ze masz takie objawy i z tymi objawami robic swoje rozumiesz? To nie jest tak, ze sie nie da robic tego czy tamtego, bo swiat jest dziwny, jest dziwny i bedzie jeszcze jakis czas, ale ty mozesz robic wszystko mimo tego, chlopie jestes odciety i bedziesz i co z tego? Stalo ci sie cos od tego? I nie pieprz glupot, ze nie mozna sie uspokoic, bo mozna!
kontousuniete
Gość

14 kwietnia 2015, o 20:04

Stać sii nie stało nic ale dostałem lęków takich ze się nie można wytrzymac. Wynosiłem teraz meble z domu masakra heh poprostu odcięty na maksa i tak się dziwię ze ja myślę i gadam normalnie. Nie wiem czy to musi być tak mocne? Stojąc dziś właśnie niedawno przypomniałem sobie ze podobnie się czułem właśnie te 10 lat temu. Przy tej akcji z Maria po raz pierwszy. Ale tamto było słabsze. Wiec może i to minie..

-- 14 kwietnia 2015, o 19:04 --
Wieczorkiem jest lepiej Zdecydowanie.
Awatar użytkownika
April

14 kwietnia 2015, o 20:32

Ale mozna wytrzymac, bo wytrzymales nie? No chyba, ze nie wytrzymales i pusciles :DD A mocne jest, bo sam sprawiasz, ze jest takie, dopoki bedziesz tak sraczkowal z objawami to bedzie mocne.
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

15 kwietnia 2015, o 07:50

Sraczkowal :DD?
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
April

15 kwietnia 2015, o 10:37

:pp
kontousuniete
Gość

15 kwietnia 2015, o 15:16

Czy ta nerwica to tak naprawde trzeba sie w niej czuć? biore xanax i dzisiaj ten symscital 1/4 tabletki wziolem . Czy Naprawde nawet najsilniejsze objawy mijają? Ja naprawde tak sie czuje ze nie mozna wytrzymać . Nigdzie normalnie sie nie czuje poptostu nie jest jak bym umierał cały czas sie tak czuje. teraz mysle ze jak ten xanax odstawie jeszcze gorzej bede miał . Nie mozna isc spac w dzien choc łamie mnie jak nie wiem bo przy zasypianiu budze sie z lękiem ze tak zle sie czuje ze nie da sie tego wytrzymac. To nie jest tak ze chwile mam słabosci. i poczuje sie zle . Nie możwlie ze mozna sie tak czuć bez przerwy. Czy mozna zgupiec tak ze poprostu juz nie bedzie ratunku dla mnie ?? albo ze popostu wpadne w depreche ze kurw.... nie bede miał sil do zycia . to nic mi nie przechodzi ..........
Awatar użytkownika
April

15 kwietnia 2015, o 15:59

Maniek wez juz przestan.
kontousuniete
Gość

15 kwietnia 2015, o 16:39

Ciekawe w jaki sposob
Awatar użytkownika
munka

15 kwietnia 2015, o 16:46

poczytaj i posluchaj sobie to co nagrali Wiktor i Hewad. Kazdy z nas przez to przechodzil badz przechodzi i to mija...potrzeba czasu. I szczerze mowiac to kazdy w aktywnej nerwicy mysli, ze jego objawy sa najsilniejsze na swiecie. Ile bierzesz tego xanaxu?
kontousuniete
Gość

15 kwietnia 2015, o 17:00

Biorę jedna tabletkę 0.5 na dzień nawet. Symescital od dzisiaj 1\4 tabletki. Wiesz jak mi to wszystko urosło poprostu nie umiem nawet tv obejrzeć.spokojnie musze coś robić.bez przerwy bo juz takie mam myśli ze ich się nie da wykręcić. To jest horror nie wiedziałem ze człowiek może się wpierdziekic w takie coś ze żeby nawet zasnąć to trzeba brać środki nasienne a w dzień to już nie ma mowy o spaniu wstaje z takim lekiem ze to mam ze szok nie mam sił kurw a idę sobie gdzieś cały spocony. Nie widzę tego co kiedyś i od tego mam te lęki. Wszystko jest daleko jak bym słabiej widział. Ja co dzień mam taki ogień nie ma ze nawet się usmiechne.. To już tak zostanie i ja tego nie wytrzymam ibwszystko jasne..

-- 15 kwietnia 2015, o 16:00 --
Xanax biorę 2 dzień
Awatar użytkownika
munka

15 kwietnia 2015, o 17:14

strasznie panikujesz..minie Ci to tylko wyluzj troche...zaufaj tutaj ludziom, ktorzy Ci radza, psychiatrze. \Nie mozesz usiedziec, bo masz lęk na bardzo wysokim poziomie ...sporobj sie rozluznic, swiadomie rozluzniaj miesnie ..szczegolnie brzucha ( bo tam jest najwiecej zakonczen nerwowych i tam najmocniej odczuwany jest lęk)...sprobuj skoncentrowac sie na wdechach i wydechach...jak cialo jest rozluznione, to umysl tez inaczej pracuje;)...tylko trzeba chciec..a Ty poki co ciagle chcesz zeby ktos za Ciebie to wszystko zrobil. Jak to mawiaja bez pracy nie ma kołaczy:)
ODPOWIEDZ