Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

250 dni to trwa ... pomocy

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nigra88
Zarejestrowany Użytkownik

13 kwietnia 2015, o 12:45

ale maniek nie bierze nic. Maniek, pomoże ci hydro a jak nie hydro to xanax albo clon. Coś Ci pomoze tylko zjedz to w ogole i daj temu szanse. Nie jakieś ułamki bo wielki chłop jesteś tylko tak jak Ci lekarz powie.
"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
kontousuniete
Gość

13 kwietnia 2015, o 15:13

Bylem u lekarza takiego od wszystkiego :) bardzo dobrego przepisał mi xanax zolpe czy cos takiego. brac te leki stanie mi sie cos po nich bedzie gorzej ?? jak myslicie po jednej tabletce mam brac jedna rano a druga wieczorem na spanie. Strasznie sie boje ich brac ;/ ajjj
Awatar użytkownika
munka

13 kwietnia 2015, o 15:27

xanax to benzodiazepina, ktora uzaleznia psychicznie i fizycznie. Takie leki stosuje sie doraźnie. Internisci wolna reka widze przepisuja takie leki, a nie ostrzegaja przed skutkami. Benzo na pewno skutecznie wyciszy lęk i człowiek ma chwile wolnosci od nerwicy...ale latwo potem przy byle ataku siega sie po benzo, bo jednak daje ulge. Moim zdaniem mozesz sprobowac i chwile odsapnac od lęku, ale miej swiadomosc, ze to uzaleznia.
Panikarra

13 kwietnia 2015, o 15:41

Przedewszystkim to idź do psychiatry a nie do lekarza rodzinnego ... Lekarz rodzinny przypisuje leki ktore łagodzą objawy doraźnie. Czyli uspokajacze
kontousuniete
Gość

13 kwietnia 2015, o 15:50

psychiatra dala mi hydroksyzyne i symescital . Nie bede ukrwyal tez sie balem ich brac poniewaz mam w sobie takie cos ze cos mi sie stanie albo bede dziwnie sie czul nie do wytrzymania . No i powiem wam wziąłem symescital poł tabletki i nie wiem czy wkrecilem sobie ze gorzej jest czy co poprostu tak jak by lęki byly wieksze ale czy to mogliwe od połowy tabletki ?? ...
Victor
Administrator

13 kwietnia 2015, o 16:00

Manfred przy takiej postawie jaką ty cały czas masz dotycząca lęków, tych stanów, objawów to połowa witaminy C by na ciebie źle podziałala jakby ktoś ci powiedział, że to antydepresant.

Leki antydepresyjne moga na poczatku powodowac pogorszenie stany, dlatego do nich dostaje się na poczatek benzodiazepiny lub hydroksyzynę.

Od rodzinnego dostałeś xanax i pewnie Zolpic na sen, bo jeśli nie spisz prawie wcale to to też może powodować pogorszenie lęków bo wówczas hormony stresu sa mocno i tak zawyzone nawet bez zaburzeń.

Do tego wczesniej mowiłeś, ze braleś hydroksyzyne, teraz znowu pytasz czy ona zadziała.
Człowieku nie kombinuj, bo ty po prostu robisz naprawdę szopki sam sobie. Ogarnij w końcu ta świadomość, że to tobie w dwa dni nie minie, czy ty to rozumiesz?
Czy potrafisz zaakceptować ten fakt, że powiedzmy najbliższy miesiąc będziesz się źle czuł??

Jeśli się decydujesz na leki od psychiatry to najlepiej jakieś ssri, ten co dostałeś symescital według wskazan psychiatry i do tego na poczatek, pierwsze 2,3 tygodnie xanax.
Idz do psychiatry i skonsultuj sobie taki mix żeby nie bylo, ze ja ci każe coś brać.
Ale cośzaczać musisz robić a widać w twoim wypadku, że leki moga być dobrą dla ciebie pomoca na poczatek.
tylko bierz to regularni ei nie panikuj po 1 tabsie jak troche ci lek się zwiekszy, już taki czas masz lęk i gówno ci się stało.

Sam xanax i zolpic to nie jest dobry wybor na dłużej, doraxnie okey. Ale jak już to brać to w połączeniu z antydepresantem.

Ja bym brał ten escitalopram (symescital) i xanax będac na twoim miejscu.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Panikarra

13 kwietnia 2015, o 16:01

No generalnie leki mogą na poczatku nasilać. A ja tak sobie przekonanie myśle co ty byś stracił jak byś sie lepiej poczuł ?
Victor
Administrator

13 kwietnia 2015, o 16:19

A na początek to weź sobie 1 tabletke tego xanaxu, bo może to cię przekona, ze lęk jednak może osłabnąć i że jest to wynik lęku co się z toba dzieje (uwaga! wszystkie objawy moga nie minac!) Ale lęk powiniem osłabić się jeśli weźmiesz sobie 1 raz xanax większa dawkę niż 0,25.
To jest uspokajacz więc ma działąni paru godzin, nic ci się od niego nie stanie.

A potem jak będziesz chciał i skonsultujesz to sobie z lekarzem dodasz sobie jakiś antydepresant, bo xanaxu nie można brac za długo, góra pare tygodni.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

13 kwietnia 2015, o 16:32

Pnikarra bez obrazy, ale Ty piszesz z telefonu ze slownikiem moze? Bo czasem zupelnie nie kumam co piszesz :huh
Awatar użytkownika
nigra88

13 kwietnia 2015, o 16:56

uzależnia, nie mówię, że nie ale żeby uzależniło (a najpierw w ogóle miało szanse dać jakikolwiek efekt) to w ogóle trzeba to kiedyś wziąć :) Maniek chyba jest zbyt przestraszony wszystkim wiec nie dobijamy go jeszcze tym, ze sie uzależni. :roll:
"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
Panikarra

13 kwietnia 2015, o 16:57

No kircże pisze z telefonu nie miec wyłączyć słownika , a jako ze ejstem pól debil technologiczny to nie umiem zmieniać tych słów ktore sugeruje telefon ... I potem na szybko poprawiam z domu jak wejdę na internet. :(
Awatar użytkownika
nigra88

13 kwietnia 2015, o 16:59

:D
Awatar użytkownika
April

13 kwietnia 2015, o 17:02

Panikarra hahaha no brzmisz jakbys korzystala z translatora google :DD
Panikarra

13 kwietnia 2015, o 17:35

Haha wierze ;) będę sie starała pisać z komputera. A wiesz april jak mi jeszcze nakręcenie lekowe sie do tego dołożyło to juz kompletnie nie ogarnialam.
Awatar użytkownika
Jerry

13 kwietnia 2015, o 17:43

Podziwiam Was, że ciągniecie ten wątek :D Victor szacun, że po tylu stronach (jak widać bez efektu) masz jeszcze w sobie moc Jedi do wyplucia takiej ilości tekstu!
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
ODPOWIEDZ