Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zoloft, Asentra, Asertin ( SERTRALINA )
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej Halinka,
Pisałaś wcześniej ,że zmieniałaś sertralinę na wenlę z dobrym skutkiem. Jak długo brałaś oba leki i w jakiej dawce? i jak szybko uzyskałaś poprawę? Wenla to też SNRI jak dulsevia. Więc może Twoje doświadczenie z przechodzenia na lek innej grupy będzie dla mnie bardzo pomocne. Pozdrawiam.
Pisałaś wcześniej ,że zmieniałaś sertralinę na wenlę z dobrym skutkiem. Jak długo brałaś oba leki i w jakiej dawce? i jak szybko uzyskałaś poprawę? Wenla to też SNRI jak dulsevia. Więc może Twoje doświadczenie z przechodzenia na lek innej grupy będzie dla mnie bardzo pomocne. Pozdrawiam.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
No jak narazie musze. Bo próbowałem zejść ale odrazu ciśnienie mi skacze i musze brać wiec czekam powoliMazurka pisze: ↑18 listopada 2017, o 19:43Zejdziesz na pewno z benzo, cierpliwości. Z tych leków nie można tak nagle zejść. Dulo zacznie działać jak trzeba i pójdzie znacznie lepiej. Na pewno lepiej odstawiać z lekarzem. Często stosuje się łagodniejsze benzo , typu tranxene (cloranxen) lub inne leki żeby zejść z tych mocniejszych benzo, ale to już pod kontrolą i procedurą odstawiania wg. lekarza. Trzymam kciuki. Czasami możesz coś skrobnąć jak dulo działa. Pozdrawiam.
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Nie U mnie bylo inaczej. Bralam do wenli zoloft. 150mg zoloftu i 75mg wenli sprawily,ze nerwicy nie bylo, pieknie ja leki zakamuflowaly. Uzbroj sie w cierpliwosc. Bardzo dobrze prowadzi cie lekarz. Tak powinno sie wchodzic na inny lek fachowo. Zmiany w neuroprzekaznikach potrzebuje czaaaasuuuuu , by sie ustabilizowac. Po odstawienij snri dochodzilam dlugo do siebie. I jeszcze nie doszlamMazurka pisze: ↑19 listopada 2017, o 10:48Hej Halinka,

Robi sie burdel w glowie. Daj sobie dużo czasu. Tak jak mowie na mnie zaczely dzialac dopiero dwa leki.
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
-
hej
ja już jestem na 250 mg sertagenu. Miał ktoś tak wysoką dawkę?? lekarz powiedział ze to maksymalna. A ja dalej czuje lęk po dóch tygodniach wskoczenia na 250

-
Szybko na taką dawkę. Może nie ten lek?ciąglewalcze pisze: ↑22 listopada 2017, o 18:59hejja już jestem na 250 mg sertagenu. Miał ktoś tak wysoką dawkę?? lekarz powiedział ze to maksymalna. A ja dalej czuje lęk po dóch tygodniach wskoczenia na 250
-
po 1,5 roku na taką dawke
-
To bierzesz półtora roku lek który nie działa na ciebie.?
-
Było chwile lepiej chwile gorzej i tak mi lekarz powoli zwiększał
-
Może zmień. Sądzę że było lepiej i gorzej samo z siebie a lek na to nie miał wpływu. ...ciąglewalcze pisze: ↑22 listopada 2017, o 21:16Było chwile lepiej chwile gorzej i tak mi lekarz powoli zwiększał
-
Chyba jeszcze poczekam tak do 6 tyg odkąd zaczełam brac to 250 mg, moze pomoze.
-
90 dulsevi stan stabilny do tego 0.30 benzo i schodzę a na dulsevi zostaje . Jak narazie nie jest zle