Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Zdrada czy ktoś miał obsesje

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
ona27
Zarejestrowany Użytkownik

31 lipca 2018, o 12:07

Wszyscy tu wiecie, że praca nad samym sobą a to ciężka praca. Chociaż dałabym wszystko by czuć się tak jak chociażby tydzień temu. Przy jego boku , wspaniałe. A teraz..kosmos.
Jest tu tak dużo materiałów, że szczerze nie wiem gdzie mam szukać ?
Wiele z nich przejrzałam już wczesniej
Awatar użytkownika
bbea
Forumowy szyderca

31 lipca 2018, o 12:09

Wszyscy wiemy i nikt nie mówi ze będzie latwo. Ale nie wybieramy nie robić nic i czekac aż samo się załatwi. Bo samo się nie zrobi. Kochasz swojego faceta, on kocha ciebie, chyba warto coś zrobić żeby chorobliwa obsejsa nie zatruwała wam tego związku.
Może zacznij od nagrań na youtubie? Ze skupieniem się na myślach lekowych. Pomiń te o dd bo Cię nie dotyczą.
ona27

31 lipca 2018, o 12:18

Dziękuję, niebawem dam znać pozdrawiam Was
Awatar użytkownika
bbea
Forumowy szyderca

31 lipca 2018, o 12:19

Trzymam za Ciebie kciuki.
ona27

31 lipca 2018, o 12:37

Najgorsze jest to dla mnie, że jak się ma myśli źle jakieś złorzeczenia czy poprostu agresywne myśli które też miewałam to człowiek jest świadomy że to nie jest naprawdę że to nie jego myśli, w tu wchodzi w grę druga osoba która faktycznie może nas zdradzać bądź nie. Rozumiecie o co chodzi ? Ja wiem że mam ewidentnie obsesje, nerwicę itp. ale co jeśli człowiek się zmierza z nerwica s faktycznie był zdradzony ? To już wogole kicha
Awatar użytkownika
bbea
Forumowy szyderca

31 lipca 2018, o 12:39

Kicha to jest pozwolić nerwicy zniszczyć związek.
Właśnie o to chodzi, ze TY musisz zaakceptować ze nigdy nie będziesz miała 100 % pewności.
ona27

31 lipca 2018, o 12:45

Czyli co, nie mam 100 procent pewności na tak i na nie, ale ufam bo tak trzeba itp ?
Czasem się zastanawiałam. Że to może nie nerwica a brak zaufania 😔 ale myślę że tyczylby się też innych spraw to raz, a dwa zwykły brak zaufania nie powodowałby takich rzeczy, odczuć, metliku
Awatar użytkownika
bbea
Forumowy szyderca

31 lipca 2018, o 12:47

Możesz masz jakieś problemy z zaufaniem, nie wiem. Ale wiem ze masz obsesje. I ta obsesje musisz pokonać.
Zadaj sobie pytanie jak chcesz żyć, jaki chcesz mieć związek?
ona27

31 lipca 2018, o 12:55

Oczywiście, że taki jak jeszcze nie dawno dopóki temat nie wrócił.
Awatar użytkownika
bbea
Forumowy szyderca

31 lipca 2018, o 12:57

Czyli sama widzisz ze twój związek jest dobry i nie zdrady są problemem tylko twoje wkręty nerwicowe.
Zastanów się. Partner cię nie zdradza dopóki nie obejrzysz filmu o zdradzie. Czy to ma sens?? Jakikolwiek, chociaż tyci tyci? No chyba nie...
ona27

31 lipca 2018, o 12:59

I dopóki nie przypomnę sobie o jakims znajomym co zdradza lub jeśli zwyczajnie się o tym nie pogada.wtedy mi to wraca wszystko.
ona27

31 lipca 2018, o 13:06

Nawet miałam tak że na siłę sobie próbowała. Przypomnieć jakieś sytuację w których np był gdzieś gdzie były dziewczyny jakieś. Na siłę dosłownie się doszukiwałam.
Ogólnie jak nie ma nerwicy jest w stanie spoczynku😀to fakt nie zdradził jest super a jak wraca nerwica to raptem wszystkie te myśli znów mają sens
Awatar użytkownika
schanis22

31 lipca 2018, o 13:07

ona27 pisze:
Ja dwano dawno temu ... jeszcze nawet nie wiedziałam że mam nerwicę , miałam natrętną myśl że mój mąż jest gejem serio mówie jeden ;) z najdurniejszych natrętów jakie mi się przyplątały , dobrze że nie zaczęłam działać w tym kierunku , np nie poleciałam do sądu ;)
Dawajcie mi rozwód mój mąż jest gejem , a sędzia skąd Pani wie ma Pani na to dowody
- moje myśli mi tak mówią :hehe: oczywiście natrętne myśli mnie oszukiwały !
Ale bym wyszła na głupka .ona27 nie wierz swoim natrętnym myślą nerwicowym one nie są prawdą !
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
whyisthat

31 lipca 2018, o 13:13

schanis22 pisze:
31 lipca 2018, o 13:07
ona27 pisze:
Ja dwano dawno temu ... jeszcze nawet nie wiedziałam że mam nerwicę , miałam natrętną myśl że mój mąż jest gejem serio mówie jeden ;) z najdurniejszych natrętów jakie mi się przyplątały , dobrze że nie zaczęłam działać w tym kierunku , np nie poleciałam do sądu ;)
Dawajcie mi rozwód mój mąż jest gejem , a sędzia skąd Pani wie ma Pani na to dowody
- moje myśli mi tak mówią :hehe: oczywiście natrętne myśli mnie oszukiwały !
Ale bym wyszła na głupka .ona27 nie wierz swoim natrętnym myślą nerwicowym one nie są prawdą !
Oglądałem kiedyś taki film o nerwicy i tam tako doktor naukowiec mówił " Nie wierz we wszystko co Ci mówi mózg" "gdy ciało migdalowate jest zbyt aktywne (stan nerwicowy ) to mózg podsyła różne dziwne lękowe myśli.

Ja będąc w związkach też miałem natrety że jestem zdradzany. I to nie raz. Kiedyś aż do tego stopnia że dzwoniłem do innego miasta zapytać się czy na pewno prowadzone jest tam szkolenie w firmie pewnej. Okazało się że szkolenie jest Ale potem mi było tak głupio przed samym sobą że szok. Że się nabrałem ba te myśli. Ale minęły te to weszły następne i tak w koło xd aż powiedziałem sobie OK jestem zdradzany koniec kropka (oczywiście nie wierząc w to)
Reap what you sow!
ona27

31 lipca 2018, o 13:56

Najgorsze to jest te nerwicowe sprawdzanie.
Przejrzałam dosłownie wszystko , pocztę, Facebooka.
Teraz to już hasło zmienił bo wiedział że ciągle grzebie. A nie daj Boże znalazłam na poczcie coś w stylu datezone gdzie nawet mi coś takiego przychodzi to już atak sercs
ODPOWIEDZ