Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zagubienie w czasie i miejscu a derealizacja
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
Dzisiaj to mam Full Opcje z DD . Chodzę po sklepie i czuję jak znikam dosłownie . Mega uczucie zanikania. Dostałem takiego odrealnienia że nie czuje że jestem tu i teraz . Po prostu nie istnieje. Jakbym był w innej wymiarze tylko nie wiem gdzie. Kur....wa jak takie stany akceptować ? O lęku już nie wspomnę.
-
ja bardzo czesto mam takie cos ,z e nie czuje swojego ciala. I ostatnio wszystkie dni mi sie myla. Nie wiem czy to wtorek , piatek czy niedziela....Mario788 pisze: ↑27 kwietnia 2019, o 16:06Dzisiaj to mam Full Opcje z DD . Chodzę po sklepie i czuję jak znikam dosłownie . Mega uczucie zanikania. Dostałem takiego odrealnienia że nie czuje że jestem tu i teraz . Po prostu nie istnieje. Jakbym był w innej wymiarze tylko nie wiem gdzie. Kur....wa jak takie stany akceptować ? O lęku już nie wspomnę.

-
Na zmianę podejścia potrzeba czasu. Nie zastawiajcie się że to się stanie w ciągu dni czy tygodniu, bo czasem to wymaga miesięcy. A jak się nie zastanawiacie to przychodzi szybciej. Ja miałem tak często ze jak szedłem ulicą to miałem wrażenie frunięcia i poczucie znikania z tego świata. To mi nasilało strach że wariuję. Nie ma wyjścia trzeba to traktować jako zaburzenie i w końcu to podejście się zmieni. Tak naprawdę jak się patrzy w tył to widać że się zmienia a jeśli ni widać to waśnie dlatego że nie próbowaliśmy codziennie. Damy radę!
-
Memorymember tego uczucia ze frunę to jeszcze nie miałem , ale jakby mnie ktoś kopnął i poleciał do przodu to tak
. To fakt ze tak szybko to nie przechodzi ,ale te znikanie u mnie to jest wrażenie masakryczne.

-
- Odważny i aktywny forumowicz
Też Tak macie, że nie czujecie tego świata jak dawniej. Ale powoli wiecie jak to bylo "czuć ". I ze sie zapominacie w ciągu dnia, ej kurde przeciez jestem :chory: .
Powoli na tyle moge sie skupić na pasji ze dd mi nie utrudnia. A kilka miesięcy temu? Masakra.
To przechodzi, czuję to. Każdemu z nas sie uda.
Jeszcze 2 miesiące temu nie wychodziłem z łóżka, a dziś siedzę cale dnie nad wodą i po za domem. Znosmy ograniczenia! Na początku jest mega źle ja to wiem. Ale przyjdzie taki moment gdzie mniej będzie Cie interesowało forum i objawy a przyziemne codzienne sprawy.
Powoli na tyle moge sie skupić na pasji ze dd mi nie utrudnia. A kilka miesięcy temu? Masakra.
To przechodzi, czuję to. Każdemu z nas sie uda.
Jeszcze 2 miesiące temu nie wychodziłem z łóżka, a dziś siedzę cale dnie nad wodą i po za domem. Znosmy ograniczenia! Na początku jest mega źle ja to wiem. Ale przyjdzie taki moment gdzie mniej będzie Cie interesowało forum i objawy a przyziemne codzienne sprawy.