Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zagubienie w czasie i miejscu a derealizacja
-
- Zarejestrowany Użytkownik
A tak w ogóle to zapomniałem o nazwisku tego prelegenta i dzisiaj kupiłem jego książkę jak się okazuje

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/15796/zadbaj-o-mozg

-
Tak mam nasilone ,ze w tej chwili nawet nie dam rady isc do pracy , zwlaszcza ze bylam na etapie szukania nowejJakubT92 pisze: ↑19 kwietnia 2019, o 13:01Smiało, wiesz jak to jest łatwiej komuś radzić niż samemu się stosować. Ale w 100% mogę Ci powiedzieć że zmuszanie się do chodzenia do pracy i robienia tego co się wcześniej robiło mimo że można super tego nie chcieć i sobie nie wyobrażać funkcjonowania z tym stanem, to to zmuszanie się dużo daje bo podświadomie pokazujemy sobie że mimo wszystko w jakimś stopniu jest bezpiecznie, normalnie. Także ZMUSZAJ się do tego każdego dnia! Idź na przekór choćby cierpienie rozsadzało to pokażesz samej sobie że czas żeby wrócić na właściwe tory !Johanka pisze: ↑19 kwietnia 2019, o 12:55Mam nadzieje ze mi sie uda wyjsc z dd. Bardzo mnie smuta jednak ,z e niektorzy kilka lat maja ten stan i on nie mija. Nie wyobrazam sobie zeby to wszystko co aktualnie sie dzieje ze mna i we mnie trwalo kilka lat. Nie wiem jak w tym stanie isc do pracy , jak sobie dawac rade z zzadaniami jak ja mam czasem tak duze odmozdzenie ,ze nie pamietam co mialam zrobic albo czy cos tam zrobilam co mialam w planach. A to ciagle bujanie , zagubienie w czasie , kolysanie , uciekanie swiata i nagle zawroty np w sklepach przeraza ogromnie.I to uczucie ze nie wiem co sie ze mna dzieje.JakubT92 pisze: ↑19 kwietnia 2019, o 12:21
Wyjdziesz z tego, wszyscy wyjdziemy. "Skutkiem" ubocznym mojej nerwicy ale chyba bardziej dp/dr jest to że naczytałem się ogromne ilości badań, materiałów, artykułów o zaburzeniach i w ogóle naszych mózgach itd. Ogólnie nie polecam bo dużo krzywdy sobie tym zrobiłem....Tym nie mniej na zachodzie wiele zaczyna się dziać w kierunku leczenia nowoczesnego naszych dolegliwości, dużo ciekawych informacji przynoszą skany SPECT. Jestem przekonany że w ciągu 4-5 lat pojawią się bardzo zindywidalizowane terapie i leki na dp/dr czy nerwicę. I przyjdzie też koniec klasyczny antydepresantów gdyż pójdziemy w zindywidualizowaną neuroplastykę. Naprawdę jest to obiecujące
ALE!
Nie zrozum mnie źle, nie twierdzę że teraz nie da się wyjśc z tego samemu, sam staram się w to mega wierzyć. Ty masz na razie mega klasyczne objawy i choć rozumiem że przerażają to jak sobie teraz postawisz szlaban i zaczniesz działać masz ogromne szanse na sprawne i 100% wyjście z tego! Trzymaj się tej myśli, że skoro tyle lat żyłaś normalnie to choćby nie wiem jak było Ci teraz dziwnie i przerażająco to Twój umysł TY SAMA jesteś zakorzeniona w normalności i tylko ta jeba*ana percepcja się zmieniła.
Stosuj powolutku porady chłopaków z Divovica, spokojnie próbuj się z tym oswajać i Broń Boże nie stawiaj sobie granic, czy presji ja tak robiłem i tylko mi to się odpłaciło pięknym za nadobne !
Jak chcesz pogadać więcej to jestem do dyspozycji, sam tkwię w tym gównie po uszy ale przez swoje błędy więc jak mogę komuś pomóc ich nie robić to przynajmniej taki cel będę miał w życiu
Dziekuje :* na pewno bede podpytywala Ciebie jak sobie radziles i radzisz)
Mam nadzieje ,ze uda Ci sie w koncu opanowac ten stan i nie miec objawow.

Ja wszedzie w okularach przeciwlonecznych popylam , nawet po sklepie w nich chodze ale jak widac to tylko troszke pomaga....Mario788 pisze: ↑19 kwietnia 2019, o 13:23Johana tak słońce potrafi nam nerwicowcom dać w kość , taki paradoks niby powinniśmy się cieszyć ze słoneczka a tu jest odwrotnie. Ja sobie wtedy zakładam okulary przeciwsłoneczne i jest mi trochę lepiej , nie uderzają tak we mnie bodźce z zewnątrz . Może spróbuj ?
-
-
Ja wczoraj mialam gorzej , dzis spokojniej ale ostre swiatlo niestety znow sprawia ze czuje sie zagubiona i jakby wszystko bylo sztuczne. No i uciekaja mi samochody , chodnik , przedmioty...