Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zagubienie w czasie i miejscu a derealizacja
-
- Gość
ostatnio dd mi się wzmocniło o milion % i daje po dupie.. dziś jak wyszłam z psem na pole znów zaatakowało, dzieci sie mnie pytały czy mogą mojego psa pogłaskać a ja nie mogłam sklecic zdania :s krążyłam po okolicy chwile ale gry rzywopłot zaczął mi przed oczami sie ruszać, falowac to mnie to mocno przestraszyło :s tak wszystko było dla mnie odrealnione że miałam poczucie że nie wiem gdzie jestem, jak szłam do klatki schodowej to nie wiedziałam czy to moja, gdzie ja idę>.> dlaczego tak jest że mimo iż olewam wszystko, nie mam aż tak wielkich stresów jak miałam wczesniej, choć wojny są ale to juz norma, nie uciekam gdy tylko mi się zacznie coś dziać, to mimo to dd jest coraz częstsze i mocniejsze? :s myślałam że wyjebanie na lęki wyciągnie z tego błednego koła, a czuję sie jak mnie tylko pogrąża, wszystko wraca :s
- nierealna
- Ex Moderator
jakbym siebie słyszała 

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
No i znowu nasilenie w ciągu jednego dnia ... coraz częściej myślę o samobójstwie czas leci poza mną a jutro do pracy nie wiem jak to będzie i nie wiem też co będzie po pracy totalne odrealnienie od rzeczywistości . Wczoraj bylem na treningu kick boxingu czy według was od wysiłku może pogarszać się stan psychiczny ? ? ? Bo zauważyłem że mnie odcina jak bardzo ostro się wymęczę na treningu to tracę pamięć na długi czas ;(
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Wielu z nas mysli o samoboju w tym stanie bo czujemy sie bezsilny ale rzecz jasna nie warto z uwagi na te objawy nic sobie robic, szkoda zycia bo jeszcze bedzie ono zwyczajne, wiem co mowie 
Nie zwracaj tak uwagi na ten czas to nie bedziesz tego tak odczuwal silnie, najsilniej objawy sie odczuwa jak na sile chce sie poczuc np czas. A po co ci go czuc? I tak dobrze wiesz jaki jest dzien i jaka godzina a to ze na razie jestes od tego odciety to tak naprawde nie koniec swiata.
Wysilek moze nasilic a dokladnie zmeczenie ale to nie powod rezygnowac z czegokolwiek, dobrze sie odzywiaj i pij duzo zielonej herbaty, daje ona zmnaiejszenie zmeczenia po wysilku, pij ja nawet kilka razy dziennie. Unikaj jakis redbuli itp.

Nie zwracaj tak uwagi na ten czas to nie bedziesz tego tak odczuwal silnie, najsilniej objawy sie odczuwa jak na sile chce sie poczuc np czas. A po co ci go czuc? I tak dobrze wiesz jaki jest dzien i jaka godzina a to ze na razie jestes od tego odciety to tak naprawde nie koniec swiata.
Wysilek moze nasilic a dokladnie zmeczenie ale to nie powod rezygnowac z czegokolwiek, dobrze sie odzywiaj i pij duzo zielonej herbaty, daje ona zmnaiejszenie zmeczenia po wysilku, pij ja nawet kilka razy dziennie. Unikaj jakis redbuli itp.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
- Sasuke
- Odważny i aktywny forumowicz
Właśnie znalazłem temat mojej najgorszej dolegliwości, mam tak samo że nie czuje w ogóle teraźniejszości , a muszę iść na uczelnie i tam siedzieć i być w miarę aktywny , nie wiem jak się z tym rozprawić , czy ktoś ma jakieś rady prócz nie skupianiu się na czasie ?
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
- nierealna
- Ex Moderator
Właściwie to innej rady nie ma
Bardzo często martwimy się właśnie tym co będzie itd. W DD chodzi właśnie o to, zeby zająć czymś myśli, czymś co nie jest DD, więc myślę, że nie będzie tak źle u Ciebie jak myślisz
.
Jak to mówią - nie taki diabeł straszny jak go malują

Jak to mówią - nie taki diabeł straszny jak go malują

- nierealna
- Ex Moderator
coś ty
ja jestem dopiero na początku drogi z moim dd, niestety 

- ddd
Nie kumam za bardzo tego co napisales
Ale jak np u mnie dawniej mialem dd i byla burza i ogolnie mocne zachmurzenie i lal deszcz to to powoduje ogolnie czasem takie wrazenie dziwnego a w dd sie po prostu to zwieksza.

(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
- ddd
ja tez tak miewalem, bo wie to nawet u zdrowych powoduje lekkie emocje na ktore nie zwrocilbys uwagi bez dd a tak ci to szybuje w gore
(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
Autor Zordon ;p
-
- Zarejestrowany Użytkownik
u mnie najgorsze jest to z tym czasem aż się nie chce wierzyć że depresja tak powoduje . Totalne odrealnienie od czasu po prostu jakby nigdy nie było godzin i poczatku dnia i końca ..nawet nie pamiętam że byłem w pracy dziś i nawet sobie nie wyobrażam kolejnego dnia bo nie wiem co to jest dzień w tej chwili . Miewa ktoś z was tak w depresji ? Mój lekarz mówi że depersonalizacja to objaw depresji którą leczę ale żeby to aż tak mogło odrealniać ? mam jakiś niepokój jeśli chodzi o godziny 22 i 21 tak jakby nie mógł dzień tak długo trwać w ogóle jakaś paranoja ciekawe czy ktoś jeszcze ma tak jak ja ...