Sagem mam dokladnie to samo! Wlasnie to jest wrazenie ze przedmioty faluja, doslownie faluja! Tez jaka ptrze na ksiazke czy okno ono jakby sie porusza i faluje. Albo jak patrze w srodek np stolu to jego boki jakby sie tez poruszaly. W oczach mi tez blyska i miga albo mam tak ze cos katem oka widze czego nie ma choc oczywiscie to sa jakies czarne plamki i takie wrazenie to daje.
Albo wala mi sie proporcje ze pokoj wydaje mi sie mniejszy ale to rzadko tak mami to chyba jest dlatego ze za bardzo ostatnio sie dopatrywalem halucynacji i sie na tym skupialem. Teraz troche sie ogarniam z tym

Sagem ja o derealizacji tak pisze ogolnie ale moje objawy obejmuja tez brak czasu jakby nie plynal normalnie, glos moj jest zupelnie obcy i inne dzwieki z otoczenia czy glosy rodziny tez sa jakby inne. Moje cialo jest nierealne dla mnie, tak jakby obce a czasem w lustrze moja twarz wydaje mi sie inna niz zwykle. Ale wiem ze to tez objawy derealizacji i tez wlasnie depersonalizacji ale derealizacja slowo jest krotsze ;p Tez mam odczucie jakby ktos mna kierowal bo czuje sie jak robot. W tym temacie po prostu tego nie opisywalem bo chcialem poruszyc temat tych blyskow bo to temat do tego. Choc trudno pisac tylko o oczach kiedy te wszystkie objawy sa ze soba polaczone.
Mnie tak zastanawia co ja bym zrobil gdyby nie bylo internetu i bym zobaczyl ze mam nie swoje cialo i twarz w lustrze... nie wyobrazam sobie tego braku dostepu do tych wszystkich informacji. Umarlbym chyba ze strachu.
Teraz wychodze chyba z domu bo pogoda ladna a ja czuje sie jakbym mial dostac ataku paniki i nie chce o tym rozmyslac. Trzymajcie sie