Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Zaburzenia wzroku a derealizacja. Smugi, snieg optyczny itp

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
kanik
Zarejestrowany Użytkownik

13 czerwca 2015, o 13:02

Ja byłem u psychiatry i opowiadałemz przejęciem o moich objawaach to doktorka się tylko uśmiechała i mówiła że nic nowego że nerwicowe itd.
A jakbym miał iść do psychiatryka to stwierdziła że bym inaczej mówił i inne objawy miał, nie miał świadomości i konktroli jakby. Pewnie bym uciekał i szukał kosmitów a nie jakieś takie dziwne fazy co my mamy ;)
"Wierzę, że najlepsze jest jeszcze przed nami..."

"Powoli wchodź po swej drabinie... I konsekwentnie rób to co sobie założyłeś... Wiem, że jest trudno, lecz jeśli nie złamiesz schematów... Tylko przez lornetkę zobaczysz drogę do lepszych czasów"

"Chcę – za bardzo... i teraz miałbym się poddać?...Nie – za bardzo...Czuje – za bardzo...Wiem – za bardzo, ."

normal1

16 czerwca 2015, o 16:41

To prosze jeszcze raz opiście ktos wszystkie objawawy zaburzeń widzenia + razem z postrzeganiem swiata np snieg optyczyny,widzenei tunelowe,plamki,powidoki,dwuywmiar,sztuczne,plaskie wszystkie itp i jaki stan tez robi te samo widzenie
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

16 czerwca 2015, o 16:52

Normal normalnie masz wszystko opisane w artach troche swojego zainteresowania .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
normal1

16 czerwca 2015, o 16:53

Czytałem prawie wszystko ale nie ma takiego objawu co ja mam.

WZROK:

-Wyostrzony
-Głębszy
-Widzenie tunelowe (tak jakbyśmy sie skupiali tylko na jednym paśmie a reszta staje się mniej wyraźna
-Wrażenie poruszania się przedmiotów ( umysł rejestruje wszelkie zmiany w otoczeniu )
- Rozmyty/męty oczne
- Powidoki, kropeczki, plameczki, błyski itp.
- Po oderwaniu wzroku od światła „plama świetlna” utrzymuje się dłuzej niż w trybie normalnym
- Śnieg optyczny
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2015, o 16:56 przez normal1, łącznie zmieniany 1 raz.
bart26

16 czerwca 2015, o 16:55

No to jak nie ma to jikt takiego nie bapisze anjakinto objaw ?? Moze tak zapytaj bedzie szybciej

-- 16 czerwca 2015, o 15:55 --
No to jak nie ma to jikt takiego nie bapisze anjakinto objaw ?? Moze tak zapytaj bedzie szybciej
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
normal1

16 czerwca 2015, o 16:58

Ten objaw jest cos podobny do tego widzenia jak obserwator czy samymi oczami jak z kamery, ale tutaj chodzi jak odczuwasz rzeczywistość ze jest zmieniona.i jaki to objaw jak ja widzisz czy to nie czasm dwuwymiar? to tak jak po ziole widzisz tak sztucznie tez ZE OBRAZ NA COS PATRZYSZ JEST TAKI PRZEZROCZYSTY
bart26

16 czerwca 2015, o 17:14

Przezroczysty nie zdarzylo mi sie ale kiedys mialem czas ze widzialem takie wsYatko kolorowe jak bym jakiegos kwasa zapierniczyl . ;) nirmal juz nie doszukuj bo ty sie poglebiasz w tym widzeniu jak bys odpuscil za 2 tygodnie by zeszlo
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

16 czerwca 2015, o 17:40

Zakupiłem w aptece suplement diety Ambio na oczy. Jestem ciekaw czy choć trochę pomoże, i zminimalizuje te objawy wzrokowe, czy też parę złotych wyrzuconych w błoto ;/
i'm tired boss
Awatar użytkownika
Miesinia

16 czerwca 2015, o 18:48

normal1 pisze:Ten objaw jest cos podobny do tego widzenia jak obserwator czy samymi oczami jak z kamery, ale tutaj chodzi jak odczuwasz rzeczywistość ze jest zmieniona.i jaki to objaw jak ja widzisz czy to nie czasm dwuwymiar? to tak jak po ziole widzisz tak sztucznie tez ZE OBRAZ NA COS PATRZYSZ JEST TAKI PRZEZROCZYSTY
Ja tak miałam :)
To jest wszystko bujda!
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

16 czerwca 2015, o 20:13

normal1 pisze:Czytałem prawie wszystko ale nie ma takiego objawu co ja mam.

WZROK:

-Wyostrzony
-Głębszy
-Widzenie tunelowe (tak jakbyśmy sie skupiali tylko na jednym paśmie a reszta staje się mniej wyraźna
-Wrażenie poruszania się przedmiotów ( umysł rejestruje wszelkie zmiany w otoczeniu )
- Rozmyty/męty oczne
- Powidoki, kropeczki, plameczki, błyski itp.
- Po oderwaniu wzroku od światła „plama świetlna” utrzymuje się dłuzej niż w trybie normalnym
- Śnieg optyczny
Niestety ale widocznie nie czytales wszystkiego

derealizacja-objawy-krotko-o-dd-czesc-2-t3395.html
(na dole objawy)

encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3600.html

encyklopedia-objawow-derealizacji-deper ... t3473.html
(spis objawow userow)

czy-mam-depersonalizacje-boje-sie-co-po ... tml#p60646
)kamerze)

Mialem tak samo, ze oczy jakby kamerowaly i strasznie czesto to sie tu powtarzalo.

Sam zobacz jak roznie ludzie moga opisywac swoje objawy.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
Guett

22 czerwca 2015, o 16:49

Witam.
Dziś jadąc samochodem dostałem migreny ocznej z aurą, właśnie tego się obawiałem, po wcześniejszych razach, że złapie mnie to gdy będę prowadził. Na szczęście nie byłem daleko od domu. Tym razem zaczęło się od tego, że dziwnie czułem lewe oko, i lekko coś zaczynało mi przysłaniać widok, jakby ostrość robiła się słabsza. I zaczęła się pojawiać ta aura, taka falująca, takie coś jak na tym obrazku, tylko że na górze pola widzenia, i jakby kolorowe, niebieskie itp.
Obrazek
Ale trudno dałem jakoś radę, dobrze że nie zaczęło mi przysłaniać widoku, tak jak to było wcześniej, że literek na kompie, czy godziny nie mogłem zobaczyć.
Lewym okiem bardziej widoczna była ta falująca aura, prawym mniej, a potem jakby wcale. A lewym dawało ostro. Jak na coś jasnego patrzyłem, to ta aura była bardziej widoczna. Ale po 20 minutach zeszło to, lecz dalej mi ciężko dojść do siebie, zawsze po tym gorzej się czuje. Ehh...
A może to już znika, ponieważ teraz te objawy były słabsze i dało się jakoś w miarę normalnie widzieć..
Macie jakieś pomysły, żeby to zminimalizować, bądź żeby nie wracało ?
Pozdrawiam ;puk
i'm tired boss
Wojciech
Odburzony Wolontariusz Forum

22 czerwca 2015, o 20:56

Cala rzecz w tym zebys sie po tym nie czul zle jak cie zlapie, bo jesli to jest objaw odpsychiczny to ty potem mozesz sobie go podswiadomie wywolywac juz ze strachu i niecheci do niego w roznych sytuacjach.
Na pewno to nie jest przyjemne ale sam zobacz mija zawsze wiec jest to atakowe.
A moze tak oczy reaguja ci na slonce?
Przebadales sobie tak ogolnie wzrok u lekarza?
Nerwicowiec - Ten typ tak ma.
http://www.imtech.com.pl
kanik

24 czerwca 2015, o 15:25

Sam mam takie migreny. Wiesz ja nie znalazlem na to skutecznego srodka. Niestety. Trzeba jakos zyc, chociaz tego nienawidze.
Lekarz mi mowil ze w sytuacji stresowych (wtedy sie balem zeby to nei wyskoczylo) ze to sie nie pojawia, raczej w momentach po stresowych :D Balem sie tego wlasnie kilka lat temu, jak matura, prawko, studniowka :) ale jakos wtedy nie dopadala migrena. Musisz sie z tym oswoic. I probowac zyc, nie mamy tego codziennie wiec trzeba sie cieszyc :D
"Wierzę, że najlepsze jest jeszcze przed nami..."

"Powoli wchodź po swej drabinie... I konsekwentnie rób to co sobie założyłeś... Wiem, że jest trudno, lecz jeśli nie złamiesz schematów... Tylko przez lornetkę zobaczysz drogę do lepszych czasów"

"Chcę – za bardzo... i teraz miałbym się poddać?...Nie – za bardzo...Czuje – za bardzo...Wiem – za bardzo, ."

Harriet_Portier

24 czerwca 2015, o 17:17

Witajcie, nie wiem jak odpowiedzieć konkretnie użytkownikowi Guett, ale to do niego i ewentualnie wszystkich zainteresowanych - chodzi o zaburzenia widzenia takie, jak na zamieszczonym przez niego zdjęciu.

Ja też miewam tak od czasu do czasu - dobrze że wkleiłeś zdjęcie, to bardzo mi pomogło to rozpoznać. Byłam z tym zresztą u okulisty, który wysłał mnie do ortopedy. Ale do rzeczy - tego rodzaju zaburzenia widzenia spowodowane są chwilowym słabszym ukrwieniem siatkówki, spowodowanym uciskiem kręgów szyjnych na tętnicę. Ja mam lekkie zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego i jak przesadzę z siedzeniem przed kompem albo jestem zmęczona i się pogarbię dłużej, to tak mi się dzieje. Wtedy najlepiej po pierwsze się wyprostować, po drugie - poruszać głową na boki, w ogóle poruszać trochę szyją, żeby się poprawił przepływ krwi - to czasem pomaga na początku. Jak nie, to trzeba przeczekać - te błyskające "kręgi" robią się coraz większe i znikają na obrzeżach pola widzenia do 30 min. Ja potem wkładam kołnierz na szyję i trochę go noszę oraz uważam, żeby się prosto trzymać, no i wszystko wraca do normy. To nic poważnego, coś porównywalnego do ścierpiętej kończyny - niefajne, ale mija, tak jak ścierpnięcie.

Trzymaj się, mam nadzieję że pomogłam.
Awatar użytkownika
Guett

24 czerwca 2015, o 18:01

Dzięki za odpowiedzi.
Wojtek, szukam właśnie dobrego okulisty w okolicy, ale zdania są podzielone, i tylko mętlik mam w głowie przez to. Kiedyś byłem u jednej pani, w porządku babka, ale nasłuchałem się różnych opinii ostatnio o niej, jeszcze pamiętam, jak chodziłem do szkoły, to kumpel mi powiedział, że mu źle okulary dobrała itp. Więc chcę iść do innego okulisty, ale raz o jednym czytam, że najlepszy okulista w okolicy, a zaraz słyszę jakoś negatywną opinię na jego/jej temat. I sam nie wiem gdzie iść, bo nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto tylko przebadać porządnie wzrok, i wszystko wiedzieć co i jak.
i'm tired boss
ODPOWIEDZ