Ogłoszenia
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Witamy na forum!
- ddd
- Moderator
Witaj, mysle ze nic nie moze byc powodem samobojstwa. Z kazdej takiej sytuacji jest wyjscie, zawsze.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
- Ciasteczko
- Administrator
Nie warto się zabijać i tak kiedyś wszyscy umrzemy, więc zanim to nastąpi można dać życiu szansę. To normalne, że w depresji nie czujesz, że pasujesz do świata i otoczenia, bo jesteś odłączona psychicznie, masz poczucie niezrozumienia, nie wiesz czemu inni ludzie się cieszą i funkcjonują i zalewają Cię negatywne straszne emocje. Ale warto spróbować. Nie musisz teraz czuć, że Ci się chce pracować nad sobą, możesz zaufać na słowo, że odzyskasz radość życia, a takiej obietnicy warto dać szansę. Chęć musi wyjść od siebie, a jak ona będzie, to znajdziesz ludzi, którzy wyciągną do Ciebie rękę, włącznie z terapeutą.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
-
Divin
- Gość
Witaj serdecznie Martyno,
Otóż w kwestii myśli samobójczych wywołanych poczuciem bezsilności i frustracji to całkiem naturalne że się pojawiają. Jednak pamiętaj o tym że każda oferowana pomoc to tylko jedna z dróg. Tak jak Ciasteczko słusznie wspomniała: To Ty sama musisz tej pomocy chcieć. Więc zadaj sobie najpierw pytanie: 'Czego ja oczekuje od innych i czego od samej siebie?' Jak oceniasz swój wkład w terapie/rozwój osobisty/ wykonywanie ćwiczeń/ lub cokolwiek innego co miałoby Ci pomóc zmienić Twoją aktualną sytuację? Kluczem jest wiara w siebie, zaufanie samemu sobie i zdanie sobie sprawy że prawdziwa moc tak naprawdę tkwi w Tobie. Wszelkie techniki/terapie/leki i inne źródła to właśnie tylko źródła. A zastosowanie tych źródeł wychodzi z Ciebie. Tak jak do tego podejdziesz, taki też rezultat otrzymasz. Dlatego nastawienie i podejście jest ogromnie ważne. Poczytaj trochę forum, zapoznaj się z pierwszym działem gdzie znajdują się same artykuły tutaj: info-dla-swiezakow-i-obytych.html
Ze swojej strony proponuje Ci poczytać w wolnej chwili dział technik psychologicznych. Powinnaś tam znaleść 'narzędzia' do zmiany nastawienia.
Pozdrawiam.
Otóż w kwestii myśli samobójczych wywołanych poczuciem bezsilności i frustracji to całkiem naturalne że się pojawiają. Jednak pamiętaj o tym że każda oferowana pomoc to tylko jedna z dróg. Tak jak Ciasteczko słusznie wspomniała: To Ty sama musisz tej pomocy chcieć. Więc zadaj sobie najpierw pytanie: 'Czego ja oczekuje od innych i czego od samej siebie?' Jak oceniasz swój wkład w terapie/rozwój osobisty/ wykonywanie ćwiczeń/ lub cokolwiek innego co miałoby Ci pomóc zmienić Twoją aktualną sytuację? Kluczem jest wiara w siebie, zaufanie samemu sobie i zdanie sobie sprawy że prawdziwa moc tak naprawdę tkwi w Tobie. Wszelkie techniki/terapie/leki i inne źródła to właśnie tylko źródła. A zastosowanie tych źródeł wychodzi z Ciebie. Tak jak do tego podejdziesz, taki też rezultat otrzymasz. Dlatego nastawienie i podejście jest ogromnie ważne. Poczytaj trochę forum, zapoznaj się z pierwszym działem gdzie znajdują się same artykuły tutaj: info-dla-swiezakow-i-obytych.html
Ze swojej strony proponuje Ci poczytać w wolnej chwili dział technik psychologicznych. Powinnaś tam znaleść 'narzędzia' do zmiany nastawienia.
Pozdrawiam.
- Franczeska
- Zarejestrowany Użytkownik
Witaj
Spójrz na to od innej strony - nie chcesz tak na prawde skończyć ze sobą tylko ze swoim beznadziejnym stanem
A wszystko da się zmienić, choćby na siłę
Trzymaj się 
To czego najbardziej pragniesz, znajduje się po drugiej stronie strachu
-
zagubiona
Dzień dobry
Po dłuższym poczytywaniu postanowiłam się zalogować bo dziwne odczucia, które mam nieprzyjemność mieć nie dają mi już żyć. Postaram się je opisać w innym wątku.
Mam 35 lat. Choruję na fobię (a raczej liczne fobie) z natręctwami (od ponad 15 lat), depresję a ostatnio także na nerwicę lękową z atakami paniki. Diagnozuję u siebie też dystymię lub/i neurastenię. Łatwo nie jest. Nawet nie wiem w którym dziale napisać aby pasowało
Po dłuższym poczytywaniu postanowiłam się zalogować bo dziwne odczucia, które mam nieprzyjemność mieć nie dają mi już żyć. Postaram się je opisać w innym wątku.
Mam 35 lat. Choruję na fobię (a raczej liczne fobie) z natręctwami (od ponad 15 lat), depresję a ostatnio także na nerwicę lękową z atakami paniki. Diagnozuję u siebie też dystymię lub/i neurastenię. Łatwo nie jest. Nawet nie wiem w którym dziale napisać aby pasowało
-
Wiktor
- Administrator
Witaj, no cóż takie mixy są niestety dośc częste dlatego też po prostu bybierz temat, który najbardziej odpowiada tobie. Czy to nerwicy lękowej czy natręctw, w sumie nie ma az tak dużej róznicy jeżeli ma się współwystępowanie bo lęk to lęk 
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne cytaty.
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Moja krótka wizytówka: wstanczyk.pl
Moja strona o Odburzaniu i Psychologii Racjonalnej - Świadomej, a także usługach: emocjobranie.pl
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Moja krótka wizytówka: wstanczyk.pl
Moja strona o Odburzaniu i Psychologii Racjonalnej - Świadomej, a także usługach: emocjobranie.pl
- Ciasteczko
- Administrator
Witaj serdecznie na forum!
Dobrze, że się zarejestrowałaś, na pewno znajdziesz tutaj trochę pozytywnej energii! 
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
- dopamina20
Cześć,
Każdy miewa chwile zwątpienia, każdy może mieć chwilę słabości. Pamiętaj, że nie jesteś sama. Jesteś tu, na forum czyli szukasz wsparcia i pomocy. Wierzę, że dasz sobie radę wszystko poukładać od początku i zawalczyć o siebie. Każda porażka jest po coś, ma nas czegoś nauczyć, a każdy nowy dzień może przynieść coś wspaniałego, trzeba tylko po to sięgnąć.
Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki.
Każdy miewa chwile zwątpienia, każdy może mieć chwilę słabości. Pamiętaj, że nie jesteś sama. Jesteś tu, na forum czyli szukasz wsparcia i pomocy. Wierzę, że dasz sobie radę wszystko poukładać od początku i zawalczyć o siebie. Każda porażka jest po coś, ma nas czegoś nauczyć, a każdy nowy dzień może przynieść coś wspaniałego, trzeba tylko po to sięgnąć.
Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki.
- Sagem
- Odważny i aktywny forumowicz
Hej wszystkim 
Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.