Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Witamy na forum!
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Witaj, mysle ze nic nie moze byc powodem samobojstwa. Z kazdej takiej sytuacji jest wyjscie, zawsze.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
- Ciasteczko
- Administrator
Nie warto się zabijać i tak kiedyś wszyscy umrzemy, więc zanim to nastąpi można dać życiu szansę. To normalne, że w depresji nie czujesz, że pasujesz do świata i otoczenia, bo jesteś odłączona psychicznie, masz poczucie niezrozumienia, nie wiesz czemu inni ludzie się cieszą i funkcjonują i zalewają Cię negatywne straszne emocje. Ale warto spróbować. Nie musisz teraz czuć, że Ci się chce pracować nad sobą, możesz zaufać na słowo, że odzyskasz radość życia, a takiej obietnicy warto dać szansę. Chęć musi wyjść od siebie, a jak ona będzie, to znajdziesz ludzi, którzy wyciągną do Ciebie rękę, włącznie z terapeutą.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

-
- Administrator
Witaj serdecznie Martyno,
Otóż w kwestii myśli samobójczych wywołanych poczuciem bezsilności i frustracji to całkiem naturalne że się pojawiają. Jednak pamiętaj o tym że każda oferowana pomoc to tylko jedna z dróg. Tak jak Ciasteczko słusznie wspomniała: To Ty sama musisz tej pomocy chcieć. Więc zadaj sobie najpierw pytanie: 'Czego ja oczekuje od innych i czego od samej siebie?' Jak oceniasz swój wkład w terapie/rozwój osobisty/ wykonywanie ćwiczeń/ lub cokolwiek innego co miałoby Ci pomóc zmienić Twoją aktualną sytuację? Kluczem jest wiara w siebie, zaufanie samemu sobie i zdanie sobie sprawy że prawdziwa moc tak naprawdę tkwi w Tobie. Wszelkie techniki/terapie/leki i inne źródła to właśnie tylko źródła. A zastosowanie tych źródeł wychodzi z Ciebie. Tak jak do tego podejdziesz, taki też rezultat otrzymasz. Dlatego nastawienie i podejście jest ogromnie ważne. Poczytaj trochę forum, zapoznaj się z pierwszym działem gdzie znajdują się same artykuły tutaj: info-dla-swiezakow-i-obytych.html
Ze swojej strony proponuje Ci poczytać w wolnej chwili dział technik psychologicznych. Powinnaś tam znaleść 'narzędzia' do zmiany nastawienia.
Pozdrawiam.
Otóż w kwestii myśli samobójczych wywołanych poczuciem bezsilności i frustracji to całkiem naturalne że się pojawiają. Jednak pamiętaj o tym że każda oferowana pomoc to tylko jedna z dróg. Tak jak Ciasteczko słusznie wspomniała: To Ty sama musisz tej pomocy chcieć. Więc zadaj sobie najpierw pytanie: 'Czego ja oczekuje od innych i czego od samej siebie?' Jak oceniasz swój wkład w terapie/rozwój osobisty/ wykonywanie ćwiczeń/ lub cokolwiek innego co miałoby Ci pomóc zmienić Twoją aktualną sytuację? Kluczem jest wiara w siebie, zaufanie samemu sobie i zdanie sobie sprawy że prawdziwa moc tak naprawdę tkwi w Tobie. Wszelkie techniki/terapie/leki i inne źródła to właśnie tylko źródła. A zastosowanie tych źródeł wychodzi z Ciebie. Tak jak do tego podejdziesz, taki też rezultat otrzymasz. Dlatego nastawienie i podejście jest ogromnie ważne. Poczytaj trochę forum, zapoznaj się z pierwszym działem gdzie znajdują się same artykuły tutaj: info-dla-swiezakow-i-obytych.html
Ze swojej strony proponuje Ci poczytać w wolnej chwili dział technik psychologicznych. Powinnaś tam znaleść 'narzędzia' do zmiany nastawienia.
Pozdrawiam.
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
- Franczeska
- Zarejestrowany Użytkownik
Witaj
Spójrz na to od innej strony - nie chcesz tak na prawde skończyć ze sobą tylko ze swoim beznadziejnym stanem
A wszystko da się zmienić, choćby na siłę
Trzymaj się 

To czego najbardziej pragniesz, znajduje się po drugiej stronie strachu
-
Dzień dobry
Po dłuższym poczytywaniu postanowiłam się zalogować bo dziwne odczucia, które mam nieprzyjemność mieć nie dają mi już żyć. Postaram się je opisać w innym wątku.
Mam 35 lat. Choruję na fobię (a raczej liczne fobie) z natręctwami (od ponad 15 lat), depresję a ostatnio także na nerwicę lękową z atakami paniki. Diagnozuję u siebie też dystymię lub/i neurastenię. Łatwo nie jest. Nawet nie wiem w którym dziale napisać aby pasowało
Po dłuższym poczytywaniu postanowiłam się zalogować bo dziwne odczucia, które mam nieprzyjemność mieć nie dają mi już żyć. Postaram się je opisać w innym wątku.
Mam 35 lat. Choruję na fobię (a raczej liczne fobie) z natręctwami (od ponad 15 lat), depresję a ostatnio także na nerwicę lękową z atakami paniki. Diagnozuję u siebie też dystymię lub/i neurastenię. Łatwo nie jest. Nawet nie wiem w którym dziale napisać aby pasowało

-
- Administrator
Witaj, no cóż takie mixy są niestety dośc częste dlatego też po prostu bybierz temat, który najbardziej odpowiada tobie. Czy to nerwicy lękowej czy natręctw, w sumie nie ma az tak dużej róznicy jeżeli ma się współwystępowanie bo lęk to lęk 

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- Ciasteczko
- Administrator
Witaj serdecznie na forum!
Dobrze, że się zarejestrowałaś, na pewno znajdziesz tutaj trochę pozytywnej energii! 

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.

- dopamina20
Cześć,
Każdy miewa chwile zwątpienia, każdy może mieć chwilę słabości. Pamiętaj, że nie jesteś sama. Jesteś tu, na forum czyli szukasz wsparcia i pomocy. Wierzę, że dasz sobie radę wszystko poukładać od początku i zawalczyć o siebie. Każda porażka jest po coś, ma nas czegoś nauczyć, a każdy nowy dzień może przynieść coś wspaniałego, trzeba tylko po to sięgnąć.
Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki.
Każdy miewa chwile zwątpienia, każdy może mieć chwilę słabości. Pamiętaj, że nie jesteś sama. Jesteś tu, na forum czyli szukasz wsparcia i pomocy. Wierzę, że dasz sobie radę wszystko poukładać od początku i zawalczyć o siebie. Każda porażka jest po coś, ma nas czegoś nauczyć, a każdy nowy dzień może przynieść coś wspaniałego, trzeba tylko po to sięgnąć.
Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki.
- Sagem
- Odważny i aktywny forumowicz
Hej wszystkim 

Jeżeli ktoś nie kocha Cię tak jakbyś tego chciał, nie oznacza to, że nie kocha Cię on z całego serca i ponad siły.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
Strach boi się odważnych.
Per Aspera Ad Astra - Przez ciernie do gwiazd.
Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz.
-
czołem