Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Witam Wszystkich
- schanis22
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej Tove , wiem jak to jest też tak kiedyś miałam , a teraz zawsze myślę TO MNIE NIE DOTYCZY i myślę tak długo aż jakaś tam myśli da mi spokój .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
-
Jesli czytasz i sie nakręcasz tzn,ze musisz przestac to czytac na razie.Ja np robiłam sobie nawet wolne od gorum i np 1 dzien nie wchodziłam w ogole czasem dwa dni,tak zaczynałam prace nad sobą i przestałam wchodzić na fora na których ludzie się tylko nakręcają:)
-- 14 marca 2016, o 23:06 --
Tove schanis dobrze pisze zrób tak:)to pomaga:)
-- 14 marca 2016, o 23:06 --
Tove schanis dobrze pisze zrób tak:)to pomaga:)
-
- Odważny i aktywny forumowicz
ja innych for juz nie czytam odkad znalazlam to. Ciezko mi idzie to odburzanie:-( pewnie cos zle robie, ale lepsza metada prob i bledow niz uzalanie sie nad soba:-) jakies 2 miesiace temu myslalam ze mam tak straszne mysli ze gorszych juz miec nie mozna- teraz bym sie wrocila do tamtego okresu:-) bo jednak mysli moga byc duzo gorsze. Juz troche za daleko zabrnelam z tym rozkminianiem i ciezko sie odkrecic. Teraz najgorsze jest dla mnie to, ze te straszne mysli pojawiaja sie w emocjach:radosci,zdenerwowaniu i dostaje tekiej paniki i boje sie moglabym cos zrobic zlego komus nie przez nerwice ale wlasnie ot tak, przez emocje. Ehh znowu nowy powod zeby sie zadreczac
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, It’s not the end.
Ed Sheeran
Ed Sheeran
- kerims
Co u Was?katarynka jak sie czujesz?Bo ja ostatnie dni wszystko jakos nasilone mam.Dużo objawów doszło te które wczesniej nawet miałem.Ale wiem że to nerwica i to ona mną kieruje.Tak się zastanawiam czy ja to wszystko prawidłowo traktuje?Wiem że nerwica mnie w niczym nie powstrzymuje bo wszystko robie to co należy do codziennosci.Ciekawe jak tam Tove i jej prawo jazdy ?bo dzisiaj sroda.
-
ooo jak milo kermis, ze pamietasz:-):-):-) tak, dzis jezdzilam puerwszy raz, trzeslam sie jak galaretka przed, ale jak zaczelam to mnie puscilo-2 godziny bez myslenia o natrectwac!:-) myslalam ze nie dam rady bo wcziraj mialam chyba najgorszy dzien ale tak latwo sie nie poddam:-) pije melise, troche pomaga ochlonac. A Ciebie mecza bardziej myslu czy objawy fizyczne?
-- 16 marca 2016, o 20:22 --
ooo jak milo kermis, ze pamietasz:-):-):-) tak, dzis jezdzilam puerwszy raz, trzeslam sie jak galaretka przed, ale jak zaczelam to mnie puscilo-2 godziny bez myslenia o natrectwac!:-) myslalam ze nie dam rady bo wcziraj mialam chyba najgorszy dzien ale tak latwo sie nie poddam:-) pije melise, troche pomaga ochlonac. A Ciebie mecza bardziej myslu czy objawy fizyczne?
-- 16 marca 2016, o 20:31 --
-- 16 marca 2016, o 20:22 --
-- 16 marca 2016, o 20:31 --
Ed Sheeran
Ed Sheeran
- kerims
Z fizycznymi przynajmniej dla mnie nie bylo taktak zle.Czasem mam jeszcze zawroty też super uczucie w sumie to moze nie sa zawroty tylko uczucie jak na statku cos mnie pprzechyla na bok.Najgorsze dla mnie sa mysli.Cały czas jedna myśl w koło i czasem do tego lęk.Widzisz 2 godziny bez natrectw da się da.Zobacz jaka ta nerwica jest głupia wystarczy skupic mysli na czyms innym i ona odchodzi.Tylko jakie to trudne.Ja tak samo czasem mam. Ale to jest ulga jak tego nie ma.
-
mi to wlasnie dzis uswiadomilo, ze wystarczy myslu zajac i mija!!! w szoku bylam:-) zakochac sie chyba musze to moze przejdzie:-) jakie ty masz mysli? mordercze? ze zabijasz kogos?
Ed Sheeran
Ed Sheeran
- kerims
Poprostu nadejdzie ogromne napiecie i przyjdzie mysl ze moge komus zrobić krzywde.Obojetnie kto to jest.Nie mam konkretnie ze zabije.Dawniej miałem coś takiego ze napewno kiedys to sie stanie tylko nie wiem jeszcze kiedy to mnie najbardziej przerazalo.Noce nie przespane najgorsze myśli jakie mogły mnie dopasc.Atakowaly dokładnie to na czym mi najbardziej zależało.Moja rodzine i mnie.Różne obrazy do tego.Mam też czasem mysli(powies się).No i nóż też czasem mnie przeraża i różne obrazy z tym zwiazane.A dawniej miałem inne mysli i objawy.Straszna była dla mnie mysl jak to jest ze ja widze.Straszna wkretka.Teraz sie z tego juz smieje.Mysle ze z pozostalych tez bede kiedys sie śmiał.
-
mi sie wsxystko czadem kojarzy nawet kabel od ladowarki do tel( ze niby duszenie).powoli przestaje mnie to juz ruszac. Teraz mam wkretki jak myske o czyms milym i pijawie sie taka mysl to sie boje ze ta mysl mordercza sprawia mi przyjemnosc... ale wiesz co to po prostu kolejny etap nerwicy- minie i przyjdzie cos innego cholera, wiem z doswiqdczenia:-) damy rade:-):-) nie ma innej opcji!!!
Ed Sheeran
Ed Sheeran
-
Milo,ze jestescie:)Kerims ja wszystkie swoje lęki,strachy ,natręctwa wrzuciłam do jednego pudła z napisem nerwiczka,wszystko spisalam na karteczkach,pudelko zakleiłam napisałam moja nerwiczka i kazałam im tu siedziec i nie wychodcic
.Powiedziałam,teraz chowam was wysoko na półke,jeśli któryś sprobuje wyjsc i mi dokuczyc,
to sie z wami rozprawie,macie tu siedziec i nir zawracac mi głowy,ja mam teraz inne rzeczy do roboty
a wami zajme sie innym razem.

- schanis22
Katarynka ale fajnie napisane też tak robię 

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
-
Mozecie mówić:o jestescie moje straszne myśli.Dobrze wiem,ze przychodzicie,ale wiem tez,ze odejdziecie.Nie będę stawiała wam oporu,ale też nie będę was tu zatrzymywać.Znam te wasze sztuczji.nie dam sie im
-- 16 marca 2016, o 22:26 --
Dziękuję schanis:)mam nadzieję,że sie komuś przyda,mi pomogło:)
-- 16 marca 2016, o 22:35 --
Unikamy nudy i bezczynności!
Walka z treścią myśli jest daremna i może pogorszyć sytuacje.Najważniejszy jest stoicki spokój,uwage zajmujemy czymś innym.Wiem,że to nie jest łatwe ale próbujemy.
Mówimy sobie:wielu ludzi to przechodzi,ale nikt jeszcze od tego nie zwariował.To za chwilę minie.Niech moje ciało wyzwoli nadmiar napięcia.To sie zaraz skonczy.Znam to i to sie zdarza.
Zakładamy malutki zeszycik i spisujemy wszystko:)jak przychodzi myśl to czytamy j.wyżej,chyba,że ktoś ma ochote to sie uczy na pamięć:)
-- 16 marca 2016, o 22:26 --
Dziękuję schanis:)mam nadzieję,że sie komuś przyda,mi pomogło:)
-- 16 marca 2016, o 22:35 --
Unikamy nudy i bezczynności!
Walka z treścią myśli jest daremna i może pogorszyć sytuacje.Najważniejszy jest stoicki spokój,uwage zajmujemy czymś innym.Wiem,że to nie jest łatwe ale próbujemy.

Mówimy sobie:wielu ludzi to przechodzi,ale nikt jeszcze od tego nie zwariował.To za chwilę minie.Niech moje ciało wyzwoli nadmiar napięcia.To sie zaraz skonczy.Znam to i to sie zdarza.
Zakładamy malutki zeszycik i spisujemy wszystko:)jak przychodzi myśl to czytamy j.wyżej,chyba,że ktoś ma ochote to sie uczy na pamięć:)
-
Pomysle również,że mimo dramatycznych trudności mam powody do małych radości,z bliskich,dzieci,męża,żony.Może jestem komus potrzebna/y.:
Do strachu:
DOWIDZENIA ,JUŻ CIEBIE NIE POTRZEBUJE.TERAZ WYBIERAM WOLNOŚĆ,POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA I WEWNĘTRZNY SPOKÓJ.
JESTEM NIEOGRANICZONĄ ISTOTĄ..OGRANICZONĄ TYLKO PRZEZ WŁASNE MY$LI I PRZEKONANIA
Do strachu:
DOWIDZENIA ,JUŻ CIEBIE NIE POTRZEBUJE.TERAZ WYBIERAM WOLNOŚĆ,POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA I WEWNĘTRZNY SPOKÓJ.
JESTEM NIEOGRANICZONĄ ISTOTĄ..OGRANICZONĄ TYLKO PRZEZ WŁASNE MY$LI I PRZEKONANIA