schanis22 pisze:Nawet nie muszę czytaćzgadzam się z moją martusia1979
w 100 % .
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
- Kondor
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Trochę Rybsona rozumiem. Bo wiadomo trzeba ryzykować i stawiać czoła lękom. Jak się boisz wyjść z domu, to trzeba zacząć wychodzić, najpierw na korytarz, później przed blok itd. Masz atak paniki musisz go świadomie przeżyć i pozwolić mu być. Ale jak mam DD i te widzenie za ostrych kolorów i mnie to przeraża, to jak z tym walczyć. Ignorować się całkiem nie da, bo mam to przed oczyma non stop, da się czasami zrzucać to na drugi plan. Wychodzę specjalnie w najgorszych dla mnie porach gdzie to mam największe, by się z tym konfrontować , no i gapię się i gapię i tak już 10 lat 
Jestem chyba na etapie gdzie osiągnąłem maksymalną wiedzę teoretyczną, jeszcze mam problem z przełożeniem tego na praktykę.
Jestem chyba na etapie gdzie osiągnąłem maksymalną wiedzę teoretyczną, jeszcze mam problem z przełożeniem tego na praktykę.
Pomyliliśmy światy ! Świat naszego myślenia uznaliśmy za ten realny, a ten prawdziwy mamy tylko za tło. Za wszelką cenę trzeba to odwrócić !
-
user11
- Zarejestrowany Użytkownik
Ostatnio w pracy miałem taki objaw
lne uderzenie gorąca i silne dd ,że wszystko wydaje mi się obce itd.Dziwnę....Dodam że od 2009r mam nerwicę ehh...ale teraz już chyba najwyższa pora się z tym uporać.Boję się tylko żebym schizy nie miał
-
Załamana89
Kochani ja naprawde watpie w to co mam ze to nerwica bo to co zemna sie dzieje to koszmar boje sie zycia boje sie wszystkiego.Mecza mnie natrety samoboje krzywdzenie strach przed powieszeniem sie i dotego tworzyly sie obrazy zecto robie a teraz zwariowalam bo boje sie ze mnie cos opetalo i caly czas mi sie wyswietlaja jakies straszne postacie z horroru i boje sie ze to sa juz jakiescurojenia czy omamy boje sie ze oszaleje i moje zycie stracilo sens pomocy kochani
-- 27 grudnia 2016, o 08:01 --
Ciagle sie wpatruje i wsluchuje czy cos widze czy cos slysze juz wariuje to juz moj koniec chyba;(((cale zycie mi sie poprzewracalo
-- 27 grudnia 2016, o 08:01 --
Ciagle sie wpatruje i wsluchuje czy cos widze czy cos slysze juz wariuje to juz moj koniec chyba;(((cale zycie mi sie poprzewracalo
- Monikaaaaaa
strach-przed-zwariowaniem-strach-przed- ... -t376.html
Wejdź tutaj, zobacz że to z czym się teraz borykają to normalne w nerwicy. Nie jesteś sama, nie zwariowalas
-- 27 grudnia 2016, o 08:08 --
Borykasz *
Przepraszam za autokorekte
Wejdź tutaj, zobacz że to z czym się teraz borykają to normalne w nerwicy. Nie jesteś sama, nie zwariowalas
-- 27 grudnia 2016, o 08:08 --
Borykasz *
Przepraszam za autokorekte
-
Załamana89
Ja to czytam wszystko caly czas ale nic mi nie wchodzi moje obawy sa siklniejsze a wyobraznia dziala jak opetana:(((
- Monikaaaaaa
Na pewno tak nie jest. Wydaje Ci się, że masz najgorzej ale my wszyscy się tak niestety czujemy. To co aktualnie każdy z nas przeżywa jest dla nas najgorsze, a.ja sama przechodzilam lęki związane z opetaniem, właściwie tym zaczęła się moja nerwica.
-
Załamana89
To co przezywamy czujemy to jest jedna z najgorszych chorob jaka moze czlowieka spotkac jestem juz wyczerpana bez sil i nie potrafie porzucic kontroli boje sie ze zwariuje strace meza ktorego kocham ze zycie moje stracilo sens
- Monikaaaaaa
Eh doskonale wiem co czujesz. Co jakiś czas nachodzi mnie nowy lęk i rujnuje to co dotychczas sobie ułożyłam.
-
Załamana89
Tez tak mam a teraz panicznie boje sie schizy ze niewiem sama czy to glosy czy mysli natretne czy moje realne wyobrazenia to omamy juz sama nic nie rozumie panicznie sie boje ;(((
-- 27 grudnia 2016, o 12:13 --
Ciagle sie wpatruje wsluchujecw swoja glowe i szum wcuszach i juz zwariuje
-- 27 grudnia 2016, o 12:13 --
Ciagle sie wpatruje wsluchujecw swoja glowe i szum wcuszach i juz zwariuje
-
Templarious
Ja miałem tak samo ale już mi przeszło. Miałem bardzo silne objawy DD. Teraz jeste zdrowy.... bez psychologa i leków 
Wystarczyło zagryźć zęby i pocierpiec troche i przeszło
.
Załamana89. Będzie dobrze, tylko przestań zwracać uwagę... to jest lek na wyciągniecie ręki. Staraj sie usilnie nie zwracac uwagi na swoje objawy a one minął.. tak po prostu
. Proste ? - Nie. To najtrudniejsza rzecz na świecie. Albo ją umiesz i wyzdrowiejesz albo nie umiesz i niestety zostaniesz w DD, bo koło lękowe cały czas trwa.
Dasz rade!
Wystarczyło zagryźć zęby i pocierpiec troche i przeszło
Załamana89. Będzie dobrze, tylko przestań zwracać uwagę... to jest lek na wyciągniecie ręki. Staraj sie usilnie nie zwracac uwagi na swoje objawy a one minął.. tak po prostu
Dasz rade!
-
Załamana89
Powiedz jak to zrobiłeś ja mam ciagle watpliwosci tak bardzo boje sie zwariowania opetania i chorob psychicznych to jest silniejsze odemnie niewiem co zemna bedzie
-
Templarious
Jak to zrobiłem... Powiem tak:
-Miałem fazy jak szedłem wzdłuz ulicy, patrzyłem sie na samochody i miałem wrazenie ze zaraz uslysze jak włacza sie silnika a nikogo w samochodzie nie było
-Slyszalem głosy ze słuchawki jak ktos rozmawia nawet w autobusie
-Kazdy szmer analizowałem czy to nie glos, po prostu szukałem fizycznej przyczyny
Jak sobie poradziłem ?
-Poszedłem do toalety w pracy (było tam bardzo ciemno), zatkałem uszy (wiem strasznie bedzie jak to zrobisz) i czekałem az uslysze jakis szmer, hałas, głos... Nic takiego nie było. Postanowiłem przestać zwracać na to uwage co trwało 2 tygodnie około.
Przeszło !
I juz nie wraca jak o tym pomysle.
-- 27 grudnia 2016, o 13:30 --
Nie ciemno było tylko cicho xD
-Miałem fazy jak szedłem wzdłuz ulicy, patrzyłem sie na samochody i miałem wrazenie ze zaraz uslysze jak włacza sie silnika a nikogo w samochodzie nie było
-Slyszalem głosy ze słuchawki jak ktos rozmawia nawet w autobusie
-Kazdy szmer analizowałem czy to nie glos, po prostu szukałem fizycznej przyczyny
Jak sobie poradziłem ?
-Poszedłem do toalety w pracy (było tam bardzo ciemno), zatkałem uszy (wiem strasznie bedzie jak to zrobisz) i czekałem az uslysze jakis szmer, hałas, głos... Nic takiego nie było. Postanowiłem przestać zwracać na to uwage co trwało 2 tygodnie około.
Przeszło !
-- 27 grudnia 2016, o 13:30 --
Nie ciemno było tylko cicho xD
- Myszka21
- Odburzony i pomocny użytkownik
Ja też tak robiłam jeszcze do niedawna bo się bałam że dostanę psychozy i schizofrenii. Po prostu trzeba odpuścić sprawdzanie i zaakceptowac ten scenariusz, na poczatku jest cięzko i lęk wzrsata ale po czasie opada a analiza tego mija.
Posluchaj sobie nagrania victora akceptacja-czarnych-scenariuszy-t9904.html
Posluchaj sobie nagrania victora akceptacja-czarnych-scenariuszy-t9904.html
- Monikaaaaaa
Oj lęk przez psychoza miałam mocny jakiś czas temu. Wszystko co mi mignelo, co zobaczyłam kątem oka brałam jako omamy i urojenia. Szok. Później przestałam zwracać na to uwagę i przeszło. Teraz jak coś mi tak się wydaje że widziałam to odpuszczam i mówię sobie, a no każdy tak czasem ma. Ale mam wkretki na inne lęki