Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

31 marca 2016, o 16:46

Idż natychmiast najlepiej do najbliższego szpitala psychiatrycznego i ubłagaj aby wpuścili cię na oddział gdzie przebywają osoby z psychozami. Wtedy zrozumiesz róznicę skoro do tej pory jej nie widzisz sama :)
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
takadziewczyna
Zarejestrowany Użytkownik

31 marca 2016, o 19:21

No nie wiem czy by sie nie sprzydalo. Bo z jednej strony taka zlosc na siebie ze sobie wkrecam takie powazne choroby a z drugiej lek :(
Victor
Administrator

31 marca 2016, o 20:32

Dopóki nie otworzysz się na pozytywy to tak będzie. Zauważ, ze wszdzie szukasz dziury w całym i negatywów, na tym polega zresztą lęk w nerwicy.
Mówisz, że historii zaleczonych nerwic jest mało, zgodzę się, że wiele osób nie opisuje potem jak już wyjdzie z nerwicy np na forach ale osobiście/internetowo poznałem masę osób, które miały zaburzenia i z nich powychodziły.
Po drugie jeżeli nie przestaniesz podważać nerwicy z uwagi na zapalenie marihuany to nie powinnaś za bardzo liczyć, że ruszysz do przodu, bo sama się tym blokujesz. Gdybyś miała mieć psychozę to byś ją miała, psychoza to jak atak paniki (tylko zupełnie co innego) albo przychodzi pod wpływem czegoś/bodźca tu i teraz albo nie.

Po trzecie piszesz o szukaniu podobieństwa :) powiedz mi jakie masz chociaż dwa podobieństwa wobec psychozy?
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
takadziewczyna

31 marca 2016, o 21:04

No chyba żadnych podobieństw nie mam. Może zmienność nastrojów, problem z pamięcią - albo to wszystko to też objaw nerwicy, więc tak wprost na psychoze to chyba nie mam. Dziwne, że sama nie zadałam sobie tego pytania. Po prostu naczytałam się( wiem, nie powinnam)- walcze z tym że palenie prowadzi do psychozy.
No dobra, biore się (znów) w garść.
Dzięki za odpowiedz :)

-- 31 marca 2016, o 20:04 --
No i oczywiście nakręciłam się wpisami typu: nerwica prowadzi do psychozy...nie musi ale może, no i lęk-start!
Victor
Administrator

31 marca 2016, o 22:27

I znowu to samo, palenie prowadzi do psychozy, nerwica prowadzi do psychozy itp. Wiesz co by się działo na takich forach jak to i dookoła Nas gdyby takie wypowiedzi były prawdą?
To są plotki.
Taka sama sytuacja jest ze stwierdzeniem, że do schizofrenii prowadzi stres. Ba! Nawet kiedyś dostałem link z badaniami na ten temat. I wszystko fajnie tyle, że tylko wtedy gdy mamy tę schizofrenię w genach to wtedy stres może być jednym z ogroma czynników, które mogą przyspieszyć pojawienie się tej choroby a nie ją powodować.

Przez ludzi w lękach wszystko jest przekształcane. Tak samo jak i ludzi chorych na tę chorobę. Bezpodstawnie.
Nerwicę mają miliony ludzi, gdyby takie rzeczy (nerwica prowadzi do psychozy) były realne to by były widoczne. Tak jak są widoczne milionowe wpisy - "boję się że mam schizofrenię" ;)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
takadziewczyna

31 marca 2016, o 23:38

Dziekuje za twoja szybka odpowiedz. :)
Templarious

1 kwietnia 2016, o 08:47

Czy to nadal nerwica czy tam dd ? Naszly mnie myśli żeby sobie odgryzc język :/

-- 1 kwietnia 2016, o 07:47 --
+ chęci.
Awatar użytkownika
elala73

1 kwietnia 2016, o 09:02

Templarious pisze:Ja mam hardkorowe objawy tego typu, ze np. ni z gruchy ni z pietruchy potrafi mnie napaść silny impuls takiego jakby strachu, lęku ze az wstaje jak siedze i jak np. ogladałem TV to czuje ze coś jest nie tak, łapią mnie silne uczucia niepokoju, zagrozenia i coś zwiazanego z obiektem jakby który to wywolal albo przypadkowy i dosłownie chodze w te i we w te przez godzine, może dłużej.. Ostatnio boje sie małch dzieci, bo są ludzmi :3. Czuje non stop wewnetrzne takie napiecie, lekkie palenie skóry na przedramionach. Irracjonalny strach ze cos sie stanie.. nie widze swojej przyszlosci.
ale mi hardkor , to normalna sytuacja w stanach lękowych. ;) u mnie bardzo częsta :) , ale też coraz krótsza :)
T
Templarious

1 kwietnia 2016, o 09:08

a z tym jezykiem :(? Moze ja faktycznie jestem popaprany zeby se ucinac rece nogi i odgryzac jezyk :(
Awatar użytkownika
elala73

1 kwietnia 2016, o 09:22

język jest bardzo potrzebny , zwłaszcza facetowi ,więc nie odgryzaj :)
Awatar użytkownika
Yayatoure
Odburzony i pomocny użytkownik

1 kwietnia 2016, o 09:32

a do czego zwłaszcza facetowi język jest potrzebny? :)
Templarious

1 kwietnia 2016, o 09:39

Pytam czy to normalne w tej całej nienormalnosci :). Martwie sie...
Awatar użytkownika
Yayatoure
Odburzony i pomocny użytkownik

1 kwietnia 2016, o 09:45

Pomyśl logicznie i odpowiedz sobie na pytanie? Miałeś w swoim życiu wiele różnych myśli i się z nich śmiałeś, nie analizowałeś. Teraz jesteś w emocjonalnym zagubieniu i analizujesz każdą swoją myśl, scanujesz ją. Wg mnie takie myśli w nerwicy są normalne
Templarious

1 kwietnia 2016, o 12:00

Owszem, miałem wiele ale to przyszły tak hm.. nagle poczułem się troche inaczej, zwróciłem uwage na swój język, pojawiła się myśli i chęć odgryź go. Albo jak kiedyś z mózgiem, ze jest obrośniety w okrągłą kość, jest zamkniety w srodku, pewnie się kisi tam... wyjmij go.

-- 1 kwietnia 2016, o 11:00 --
a kto miał podobne myśli do moich ?
Piotrek1324

1 kwietnia 2016, o 22:18

Ja miałem takie myśli, a właściwie chęci aby wyrwać sobie kończyny, bo miałem uczucie jakby mnie rozsadzało od środka w każdej części ciała, takie niby swędzenie pod skórą do którego nie dało się dojść i drapanie nie dawało skutku, przykre uczucie.
ODPOWIEDZ