martusia1979 pisze:posluchaj nie wiem z kad ty masz ta pewnosc, ale uczeszczalam na terapie i tlumaczono mi jak wyglada choroba depresji....nie wiem czy ty na cos uczeszczasz czy chodzisz do psychiatry..czy robiles badania czy fizycznie nie jestes chory..jezeli masz watpliwosci wybierz sie po diagnoze do psychiatry....
zawroty moga byc z wielu przyczyn nie z depresji,np. mozesz miec chory blednik...znaczace jest tez co nazywasz zawrotami bo zawroty prawdziwe polegaja na tym , ze nie mozesz ustac na nogach przy nerwicy sa to bardziej zawirowania(choc nie raz mozna je sprowokowac do wiekszych zawrotow).
ja jak mialam zawroty to bylo podejrzenie blednika bo jak sie naczytalam o objawach blednika tak to przedstawilam lekarzowy ze go zaczol podejrzewac(co i tak okazalo sie na tle nerwowym) wiec przyczyn moze byc wiele..jednak u ciebie stawiam na Nerwice tyle tylko, ze ty szukasz inne przyczyny i nie dowierzasz.
dodam, ze w depresji wystepuje brak apetytu ,ktory bierze sie z niecheci do wszystkiego , a nie wymioty(wymioty sa prowokowane przez nasz organizm w checi wyproznienia jelit aby przygotowac sie do tzw.walki), a w depresji raczej walczyc sie nie chce
A ten ostatni argument to nawet do mnie dociera, rzeczywiście w depresji pewnie walczyć się nie chce. A co mam na myśli mówiąc o zawrotach głowy? Takie jakby otępienie, opóźnienie, zawirowania równowagi a to wszystko połączone z mdłościami no i jak o tym pomyślę to rzecz jasna lęk. Przed chwilą zadzwoniła do mnie jakaś pani z promocją, że chce mi coś dać a ja musiałem się naprawdę koncentrować, żeby posłuchać co mi miała do powiedzienia. I przy tej próbie koncentracji te mdłości najbardziej dokuczają. Czy to możliwe, żeby nerwica powodowała mdłości gdy chcę się skupić na czymś i coś podziałać? Byłem wczoraj w castoramie i tam było bardzo źle, nie mogłem skupić się na towarze, co nasilało mdłości a to wszystko nasiliło lęki. Ok, godz. 20 poczułem nagły spokój i takie dziwne otępnienie, które chyba przypomniało stan po ataku paniki, czyli taki spokój, ale z rozedrganiem i trudnością z koncentracją.
Wizytę u psychiatry mam w poniedziałek.