Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

10 lutego 2015, o 13:59

No way, twarda jestem :DD Napisz mi cos tutaj, nie badz taki :DD
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

10 lutego 2015, o 14:51

Hewad taki miły tylko na początku jest, potem to juz ... :DD :DD

Ale April, mam podobnie ;) Ostatniio nawet spieraliśmy się o to na czacie ;). Takie wrażenie, że generalnie jest ok, ale coś tu dalej nie gra ;)
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
April

10 lutego 2015, o 15:10

Widze, ze wredota z niego straszna :pp

No ja kurcze totalnie nie wiem jak to ugryzc, jak mam powiedziec sobie "ok mam kompletnie nasrane w glowie, nie wiem czy moje dzieci to moje dzieci, ale jest dobrze, niech tak bedzie zawsze" ;oh
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

10 lutego 2015, o 15:12

Przypomnij sobie fakt, że DD już raz przeżyłaś i minęło ;)
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
b00s123

10 lutego 2015, o 15:19

Miesinia pisze:Ja tez mam takie coś boos,i bez dd i nerwicy takie cos miałam. Wtedy to nazywalam takim przyjemnym odlotem:D a właściwie to nie nazywalam tego wogóle bo nie było takiej potrzeby. W dd,szczególnie na początku, miałam takie coś non stop. Jakby ci mózg zasypial ,nie :D? Ja nie sądzę żeby to miało cokolwiek wspólnego z psychoza. Pozatym dlaczego uważasz ze od stanów depresyjnych masz dostać psychozy :)?
Czytałem na ten temat , i to jest potwierdzone info , no dokładnie takie jakby zasypianie , staję sie w tedy bardzo senny , coś jakby utrata z rzeczywistością ale bez paniki . xd
"Wola psychiki daje wyniki"
Awatar użytkownika
April

10 lutego 2015, o 15:22

Nierealna wcale mi to nie pomaga :roll: Te objawy sie zmieniaja, za kazdym razem sa niby podobne, ale inne, wiec ciagle mam watpliwosci czy to na pewno DD :roll:
Aleksandranba23
Zarejestrowany Użytkownik

10 lutego 2015, o 17:21

To jest Takie głupie.
Sukces, ze byłam na desce, obyło sie bez paniki i lęku strasznego, ale w ogole nie czułam ze sie ciesZe ze jestem, wróciłam do wwa, jakby tylko
Obraz mi sie zmienił.. A teraz znowu jakies głupie lęki, gniecenie i bol w klatce i mie potrafie wrzucić tego do wora i zaakceptować
Ze to zaburzenie.. Ciągły lek przed przyszłością i przed tym, E skąd wiadomo czy ten objaw to na pewno nic groźnego? Bo moze tym razem to nie nerwica .. Staram sie żyć jak
Dawniej, kocham sport, sprzątanie itp.. I niby robie to wszystko co dawniej ale ciagle
Pytania ; kim jestes , kto toba steruje , p co to wszystko.. To po prostu mnie
Dobija

-- 10 lutego 2015, o 18:21 --
I
Oczywscie ciagle niedowierzanie ze to jakies dd czy w ogole
Zaburzenie emocji , zawsze lubiłam
Spotykać sie z ludzmi, pic ze znajomymi a teraz czuje
Sie jak Alien , i widze
Ze kazdy nie dowierza co sie ze mna dzieje :((
Awatar użytkownika
April

10 lutego 2015, o 18:44

Aleksandra ja tez czuje sie jak alien ;) Ale u mnie nikt nie wie co mi jest wiec gram :roll:

Mam cos takiego, jade sobie autem albo ide ulica i nagle mam takie dziwne odczucia, mianowicie czuje sie jak np. 8 lat temu, jakbym byla ta osoba sprzed kilku lat, dopiero przyjechala do uk i wszystko bylo dla mnie nowe w tym miescie, to taki przyklad. Logicznie wiem, ze jest inaczej, ale czuje cos innego. Atakuja mnie jakies dziwne odczucia z przeszlosci, nie wspomnienia, a odczucia wlasnie, nie mialam tego do tej pory. Czy to tez DD, bo momentami boje sie, ze swiruje i ze nagle zaczne myslec, ze jest 2006 rok itp. :grr:
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

10 lutego 2015, o 20:35

Norma:) miałam tego na peczki,czasem tak silne ze aż sie w głowie pieprzylo.
To jest wszystko bujda!
Aleksandranba23
Zarejestrowany Użytkownik

10 lutego 2015, o 20:40

ja mam czeste flash backi, wspomnienia. i strasznie boje sie myslec o przyszlosci i wydaje mi sie, ze do momentu zaburzenia mialam wszystko zaplanowane , doslownie jakbym kazdy dzien miala super zaplanowany, a teraz mam tak, ze mimo studiow, treningow itp nie wiem co bede robila nastepnego dnia i wrecz boje sie o tym myslec.. no i najgorszy jest ten stres i obawa ,czy to na pewno dd i czy to na pewno przejdzie skoro juz tyle to mam :<
Awatar użytkownika
April

10 lutego 2015, o 20:55

Miesia dzieki, na Ciebie zawsze mozna liczyc, mialas juz wszystko :pp Ufff Bogu dzieki, pocieszylas mnie, bo to jest naprawde popieprzone uczucie :roll: Przeszlo Ci?

Aleksandra ja tez sie boje myslec o przyszlosci, to chyba norma w tych stanach :roll:
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

10 lutego 2015, o 21:10

Przeszli,jeszcze czasami momentami sie pojawia ale tylko na chwilke i leciutkie. Najgorsze było jak walnelo takim wrażeniem z jakiegoś snu, potrafilam mieć takie np ze snem sprzed pół roku,wtedy do kupy z innymi objawami to juz wogóle nie wiedziałam co sie dzieje :)

myślenie o przyszłości zostawcie sobie na po zaburzeniu,nic teraz nie wymyslicie i tak,a to powoduje tylko jeszcze większy lek i jeszcze większe rozkminy,w ten sposób nie dajecie głowie odpocząć.

Tak na marginesie, to ja poproszę jakies specjalne odznaczenie,może jakas korona przy moim awatarze, jako ze jestem królowa objawów :D podobno...
To jest wszystko bujda!
Victor
Administrator

10 lutego 2015, o 21:29

Miesinia pisze:Przeszli,jeszcze czasami momentami sie pojawia ale tylko na chwilke i leciutkie. Najgorsze było jak walnelo takim wrażeniem z jakiegoś snu, potrafilam mieć takie np ze snem sprzed pół roku,wtedy do kupy z innymi objawami to juz wogóle nie wiedziałam co sie dzieje :)

myślenie o przyszłości zostawcie sobie na po zaburzeniu,nic teraz nie wymyslicie i tak,a to powoduje tylko jeszcze większy lek i jeszcze większe rozkminy,w ten sposób nie dajecie głowie odpocząć.

Tak na marginesie, to ja poproszę jakies specjalne odznaczenie,może jakas korona przy moim awatarze, jako ze jestem królowa objawów :D podobno...
Też to miałem i też przeszło, więc potwierdzam a także zgadzam się z mysleniem o przyszłości.
Cza si tak leci i i tak coś robić trzeba, jaki jest sens snuć plany na calutkie życie akurat teraz kiedy stwarza wam to lęki? Czy akurat teraz musicie pisac życiorys przyszły i ksiązki o kosmosie? ;)
Ja wiem, ze myśli same przychodzą, no ale jeśli chcemy mówić o rozumieniu tych stanów, to trzeba się naumieć, że wchodzenie w analize tych myśli ni daje NIC, prócz lęku.

Koronę? :DD
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
April

10 lutego 2015, o 23:03

Krolowo i Victorze lejecie miod na me serce :DD Serio myslalam, ze swiruje :roll: Ja sie wlasnie probuje naumiec, ale raz mi to wychodzi dobrze, a raz wcale :evil:
Victor
Administrator

11 lutego 2015, o 11:21

April pisze:Serio myslalam, ze swiruje :roll:
Nie pierwszy raz :DD
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ